ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η Άιντραχτ διέκοψε τη χορηγία από την Kaspersky ύστερα από προτροπή της γερμανικής κυβέρνησης

Οι παίκτες της Άιντραχτ πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό στο Europa League | 21 Οκτωβρίου 2021
Οι παίκτες της Άιντραχτ πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό στο Europa League | 21 Οκτωβρίου 2021 EUROKINISSI

Η Άιντραχτ διέκοψε τη χορηγία από την Kaspersky, ύστερα από προειδοποίηση του γερμανικού κράτους για τους κινδύνους που ενέχει αυτή η συνεργασία με τη ρωσική εταιρία.

Η Άιντραχτ ανακοίνωσε τη διακοπή της χορηγικής συνεργασίας με τη ρωσική εταιρία συστημάτων διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky, ύστερα από προειδοποίηση του γερμανικού κράτους.

Η υπηρεσία ψηφιακής ασφάλειας της χώρας συμβούλεψε τους καταναλωτές να μη χρησιμοποιούν anti-virus προγράμματα της Kaspersky, προειδοποιώντας ότι η εταιρία μπορεί να εμπλακεί σε επιθέσεις χάκερ λόγω του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Σε ανακοίνωσή του το BSI υποστήριξε ότι υπάρχει "σημαντικό ρίσκο μιας επιτυχημένης διαδικτυακής επίθεσης" και η Kaspersky μπορεί "να εξαναγκαστεί να επιτεθεί σε συστήματα ενάντια στη θέλησή της ή να κατασκοπεύει ως θύμα μιας κυβερνοεπίθεσης χωρίς να το αντιλαμβάνεται".

Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη και λίγες ώρες αφότου η Άιντραχτ είχε ζητήσει από την Kaspersky να διαχωρίσει τη θέση της από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο γερμανικός σύλλογος ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη χορηγία, που άρχισε το 2018.

"Η προειδοποίηση της BSI αντικατοπτρίζει μια αποφασιστική αλλαγή στα δεδομένα και ως εκ τούτου και της εμπιστοσύνης μας στην ικανότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών της Kaspersky για την παροχή ασφάλειας", ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκτελεστικός διευθυντής της Άιντραχτ, Άξελ Χέλμαν.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ