ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έπρεπε να είχε βάλει μυαλό

Ο Σέρχιο Αραούχο στο ματς με τη Βελέζ για το Europa Conference League
Ο Σέρχιο Αραούχο στο ματς με τη Βελέζ EUROKINISSI

Η ΑΕΚ την τελευταία τριετία ζει διαρκώς τη Μέρα της Μαρμότας και αρνείται να μάθει από τα λάθη της. Ο Ηλίας Καλλονάς γράφει για την επόμενη ημέρα της Ένωσης, αλλά και τα εκατοντάδες μηνύματα στη live εκπομπή του SPORT24 που δείχνουν ότι ο κιτρινόμαυρος οργανισμός οφείλει να πάρει γενναίες αποφάσεις.

Η ΑΕΚ κατάφερε, διότι κατορθώματος πρόκειται, να μπει σε νέο κύκλο εσωστρέφειας από τα τέλη Ιουλίου. Η χρονιά άρχισε με μία μεγάλη αποτυχία, τον αποκλεισμό από την άσημη Βέλεζ στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League και είναι δεδομένο πως χρειάζεται να παρθούν γενναίες αποφάσεις, σε αγωνιστικό επίπεδο, για να γυρίσει το χαρτί.

Προφανώς, με την πορεία που ακολουθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, κανείς δεν λέει πως οι ομάδες μας έχουν στο "τσεπάκι" τους την είσοδο στους ομίλους έστω της 3ης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Ωστόσο, είναι αδιαπραγμάτευτο το γεγονός ότι οφείλουν να κάνουν τα βασικά προκειμένου να είναι έστω ανταγωνιστικές στα προκριματικά.

Η επόμενη ημέρα θέλει ξεσκαρτάρισμα

Η αλήθεια είναι πως κατά τη διάρκεια της live εκπομπής του SPORT24 το βράδυ της Πέμπτης, δεχθήκαμε, μαζί με τον Αλέξανδρο Ξενικάκη, αμέτρητα μηνύματα από φίλους όχι μόνο της Ένωσης, αλλά και των υπολοίπων ομάδων. Άλλοι μπήκαν για καζούρα, αλλά ήταν εμφανώς απογοητευμένοι από την εξέλιξη των δύο αναμετρήσεων, ενώ δεν έλειψαν και τα "λαϊκά δικαστήρια" για παίκτες. Παρ' όλα αυτά, το μήνυμα που αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό όσα ισχύουν στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια ήρθε από έναν οπαδό μίας άλλης ομάδας, ο οποίος υποστήριξε -ορθά- πως η Ένωση θα έπρεπε να είχε βάλει μυαλό από τις προηγούμενες αγωνιστικές "σφαλιάρες".

Αντίθετα, φαίνεται πως ζει γι' ακόμα μία φορά τη Μέρα της Μαρμότας. Βέβαια, το ευρωπαϊκό κάζο δεν επιτρέπει στην ΑΕΚ να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και η επόμενη ημέρα θα έχει... ξεσκαρτάρισμα στο αγωνιστικό τμήμα, αλλά πιθανότατα και σε διοικητικό επίπεδο. Η αναμέτρηση με τη Βέλεζ έδειξε ότι υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να σταθούν ως βασικοί. Είτε διότι έχουν πέσει πάρα πολύ αγωνιστικά είτε γιατί δεν είναι ικανοί να εμπνεύσουν και να πάνε την ΑΕΚ ένα βήμα μπροστά.

Πλήρωσε (και) τις καθυστερημένες μεταγραφές

Το μεγαλύτερο, ωστόσο, πρόβλημα σε επίπεδο λειτουργίας για την Ένωση είναι η κωλυσιεργία που παρατηρείται στις μεταγραφικές κινήσεις και γίνεται εντονότερη καλοκαίρι με το καλοκαίρι. Οι διοικούντες την "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ γνώριζαν από πολύ νωρίς, ύστερα από την περσινή αποτυχημένη σεζόν, τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, αλλά παρ' όλα αυτά ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς είχε στη διάθεσή του μόνο τον (πολύ καλό και στο χθεσινό ματς) Γιώργο Τζαβέλλα στη διάρκεια της προετοιμασίας.

Θα πει κάποιος "χρειάζεσαι μεταγραφές για να αποκλείσεις μία ομάδα όπως η Βέλεζ"; Προφανώς και η δυναμικότητα του αντιπάλου ήταν χαμηλή, αλλά οι ελληνικές ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα να υποτιμούν κανέναν. Ούτε μπορούν να λένε ότι θα περάσουν με τη φανέλα, με την ψυχή ή με ό,τι άλλο κινείται στη σφαίρα του... μεταφυσικού. Έχουν αλλάξει οι εποχές και θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους.

Το μοναδικό παρήγορο για την Ένωση είναι πως όσοι νέοι παίκτες αγωνίστηκαν απέναντι στη Βέλεζ, προεξάρχοντος του Νταμιέν Λε Ταλέκ, έδειξαν πως μπορούν να προσφέρουν, αρκεί να υπάρχει η αντίστοιχη ενίσχυση και στις υπόλοιπες θέσεις που εμφανέστατα "πονάει" η ομάδα. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι αν υπάρχει διάθεση από τη διοίκηση να αλλάξει αγωνιστικό επίπεδο η ΑΕΚ. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Ημίμετρα τέλος.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ