ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ώρα του τελικού: Ψηφίστε την καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα

Barcelona's Lionel Messi, centre, Neymar and Luis Suarez, left, celebrate with the trophy after after the Champions League final soccer match between Juventus Turin and FC Barcelona at the Olympic stadium in Berlin Saturday, June 6, 2015. Barcelona won the match 3-1.  (AP Photo/Frank Augstein)
Barcelona's Lionel Messi, centre, Neymar and Luis Suarez, left, celebrate with the trophy after after the Champions League final soccer match between Juventus Turin and FC Barcelona at the Olympic stadium in Berlin Saturday, June 6, 2015. Barcelona won the match 3-1. (AP Photo/Frank Augstein) AP

Ολοκληρώθηκαν και οι ημιτελικοί στη μεγάλη ψηφοφορία του Sport24.gr και του NIVEA MEN, με ένα μεγάλο φαβορί να αποκλείεται και να μένει εκτός τελικού. Αυτές είναι οι δύο ομάδες που θα παλέψουν για το στέμμα.

Οι ημιτελικοί είναι συνήθως αμφίρροπα ζευγάρια. Κι αυτό γιατί η λογική λέει πως στους τέσσερις σπανίως φτάνουν αουτσάιντερ. Η τετράδα είθισται να αποτελείται από πολύ δυνατές ομάδες, με σχεδόν ισόποσες πιθανότητες για τον τελικό και την τελική επικράτηση.

Για μια εβδομάδα δόθηκε πολύ μεγάλη μάχη στο τερέν του votethechampions.sport24.gr. Η μεγάλη ψηφοφορία του Sport24 και του NIVEA MEN είχε πλέον απολύτως ισπανικό χρώμα, αφού οι μοναδικές ομάδες που είχαν εκπρόσωπο στους ημιτελικούς ήταν η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα.

Εμείς βάλαμε 32 ομάδες στην αρχή της μάχης για την ανάδειξη της κορυφαίας ομάδας στην Ευρώπη από το 1992 μέχρι και σήμερα και στο τέλος έμειναν μόνο δύο. Και παρότι περιμέναμε πολύ μεγάλα ντέρμπι, οι μάχες τελικά κρίθηκαν εύκολα. Ή μάλλον, όσο εύκολα μπορεί να κριθεί ένας ημιτελικός.

ΡΕΑΛ 2016-18 VS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 2015

Εδώ μπορούμε να πούμε πως έγινε ανατροπή. Κι αυτό γιατί περιμέναμε πως η Ρεάλ των τριών συνεχόμενων Champions League, η Βασίλισσα του Ζιντάν θα έβρισκε τον τρόπο να περάσει στον τελικό της ψηφοφορίας, ακριβώς όπως τον έβρισκε και στο χορτάρι.

Αλλά όχι. Ο κόσμος προτίμησε την άλλη τριάδα. Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ νίκησαν Ρονάλντο, Μπέιλ και Μπενζεμά. Η Μπαρτσελόνα του 2015, που έκανε το τρεμπλ, αφού στο Champions League προσέθεσε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας.

Η ομάδα του Ενρίκε πήρε το 54% των ψήφων και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 2011 - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 2009

Ξέραμε πως η Μπαρτσελόνα θα έχει σίγουρα μια ομάδα να την εκπροσωπήσει στον τελικό, αφού στο ένα ζευγάρι είχαμε “εμφύλιο”. Και τι “εμφύλιος”, όταν στην ουσία αντιμέτωπες ήταν οι δύο κορυφαίες στιγμές του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η Μπαρτσελόνα του 2009, η πρώτη φορά, η ομάδα που σάρωσε τα πάντα με Μέσι, Ετό και Ανρί, η ομάδα που άφησε τον πλανήτη με το στόμα ανοιχτό και έφτασε στην κορυφή στον τελικό της Ρώμης. Και η Μπαρτσελόνα του 2011, η επόμενη εκδοχή, με Βίγια και Πέδρο, αυτή που σφράγισε την καταλανική ανωτερότητα ξανά απέναντι στη Γιουνάιτεντ, σε αγγλικό έδαφος μάλιστα, στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Το κοινό διάλεξε τη δεύτερη εκδοχή. Νικήτρια αναδείχθηκε η θριαμβεύτρια του 2011, η Μπαρτσελόνα που πιστοποίησε με τον πιο εμφατικό τρόπο το πόσο ξεχωριστή ήταν.

Το ζευγάρι του τελικού

Πλέον έχουμε το ζευγάρι του τελικού, την Μπαρτσελόνα του 2015 απέναντι σε αυτήν του 2011. Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή συνεχίζεται και τώρα οι αναγνώστες του Sport24.gr καλούνται να επιλέξουν τον νικητή της μεγάλης ψηφοφορίας του site σε συνεργασία με το NIVEA MEN που στηρίζει εδώ και πολλά χρόνια το ποδόσφαιρο και ό,τι το αφορά. Μπες στο site της ψηφοφορίας και κρίνε τον νικητή.

’Ραντεβού' την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου με την ανάδειξη του μεγάλου νικητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ