UEFA

H UEFA απαγορεύει τις κληρώσεις μεταξύ ουκρανικών και λευκορωσικών ομάδων

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν @2020 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται και η UEFA αυστηροποιεί το πλαίσιο κυρώσεων τόσο εις βάρος των Ρώσων όσο και των υποστηρικτών τους, όπως η Λευκωρωσία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ανακοίνωσε την απόφασή της να προσθέσει κλειδάριθμο στις κληρώσεις της ώστε να μην υπάρξουν ζευγάρια ουκρανικών και λευκορωσικών ομάδων στις διοργανώσεις της.

Η στήριξη της Λευκορωσίας στη ρωσική εισβολή αναγκάζει την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία να προβεί σε αυτήν την ενέργεια, η οποία προστίθεται στα υπόλοιπα μέτρα που είχε λάβει εις βάρος των Λευκορώσων από τον Μάρτιο.

Η χώρα δεν μπορεί να φιλοξενήσει αγώνα για κάποια διοργάνωση της UEFA, είτε σε επίπεδο ανδρών είτε γυναικών είτε μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών και στους εντός έδρας αγώνες που δίνει (σε άλλη χώρα) δεν θα επιτρέπονται οι θεατές.

Η ανακοίνωση της UEFA καταλήγει ότι "θα παραμείνει σε εγρήγορση για να συγκαλέσει περαιτέρω συνεδριάσεις για την επανεκτίμηση της νομικής και πραγματικής κατάστασης καθώς εξελίσσεται και να λάβει περαιτέρω αποφάσεις όπως απαιτείται".

TAGS UEFA ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ