ΠΑΟΚ

Γρανάδα - ΠΑΟΚ 0-0: Άξιζε κάτι παραπάνω ο Δικέφαλος

Ο Ζίβκοβιτς στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Γρανάδα στην Ισπανία
Ο Ζίβκοβιτς στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Γρανάδα στην Ισπανία EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ έκανε καλή εμφάνιση στην Ανδαλουσία, αλλά αναδείχθηκε ισόπαλος (0-0) με μια από τις πιο φορμαρισμένες ισπανικές ομάδες, τη Γρανάδα. Δοκάρι είχε ο Σβαμπ, ενώ στο 90'+1' ζήτησε πέναλτι που δεν καταλογίστηκε. (VIDEO)

Ισόπαλος (0-0) αναδείχθηκε με τη Γρανάδα στην Ισπανία ο ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Ο Δικέφαλος είχε καλύτερες ευκαιρίες για να φύγει με τη νίκη από το "Los Cármenes", αλλά δεν κατάφερε να βρει γκολ.

Πλέον η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει δύο βαθμούς στο γκρουπ, μετά και το 1-1 στην πρεμιέρα με την Ομόνοια.

ΑΨΟΓΟΣ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΑ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΣΒΑΜΠ

Ο Αμπέλ Φερέιρα, στον τελευταίο του κατά τα φαινόμενα αγώνα ως προπονητής του ΠΑΟΚ, κατέβασε την ομάδα με 3-4-3 απέναντι στο 4-2-3-1 της 3ης στην ισπανική λίγκα Γρανάδα. Ο Δικέφαλος ήταν άψογος ανασταλτικά. Σε τέτοιο βαθμό που οι γηπεδούχοι απέτυχαν να απειλήσουν τον Ζίβκοβιτς στο πρώτο 45λεπτο.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν τις μονομαχίες σε τέτοιο βαθμό που εκνευρίζονταν οι Ανδαλουσιάνοι και έκαναν σκληρά μαρκαρίσματα. Ο Πορτογάλος διαιτητής Τιάγκο Μαρτίνς, βέβαια, δύσκολα σφύριζε, με αποτέλεσμα μετά το τέλος του πρώτου μισού να έχουν παράπονα οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Η πρώτη ευκαιρία ανήκε στον Δικέφαλο, όταν η κεφαλιά του Βαρέλα στο 17' μετά την εκτέλεση φάουλ του Σβαμπ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Δέκα λεπτά αργότερα καταγράφηκε η καλύτερη στιγμή, που ανήκε κι αυτή στον ΠΑΟΚ. Ο Ίνγκασον που είχε ανέβει από δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Σβαμπ αφού τσίμπησε τη μπάλα, την είδε να καταλήγει στο δεξί δοκάρι.

ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΓΡΑΝΑΔΑ

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα έκανε παιχνίδι κυρίως από τα άκρα. Ο Γιαννούλης έκανε εξαιρετικό ματς αμυντικά και επιθετικά, περνώντας ορισμένες πολύ ωραίες μπαλιές, όπως αυτή στον Ζίβκοβιτς στο 37' (η σέντρα του δεν είχε αποτέλεσμα).

Αίσθηση προκάλεσαν οι προωθήσεις του Ίνγκασον, ο οποίος εκτός από τη σέντρα στον Σβαμπ, στο 43' κουβάλησε αρκετά μέτρα τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε άστοχα.

Ο Δικέφαλος έκανε υποδειγματικό πρώτο μισό, απενεργοποίησε όλα τα ατού των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν μία μόνο τελική, το σουτ του Ματσίς που έδιωξε σε κόρνερ ο Σέρβος γκολκίπερ του ΠΑΟΚ. Σίγουρα άξιζαν κάτι περισσότεραν οι "ασπρόμαυροι" με βάση την παρουσία τους.

Η "ΤΡΕΛΗ" ΚΟΥΡΣΑ ΤΟΥ ΙΝΓΚΑΣΟΝ

Η Γρανάδα μπήκε πιο αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο. Ανέλαβε από το ξεκίνημα τον έλεγχο, κράτησε μπάλα και απείλησε σημαντικά στο 50', όταν τη γυριστή κεφαλιά του Γκοναλόν "έβγαλε" ο Ζίβκοβιτς με υπερένταση.

Ο Βραζιλιάνος Κένεντι ήταν από τους πιο επικίνδυνους παίκτες των Ισπανών, την ίδια ώρα που ο προπονητής των γηπεδούχων έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο του Μολίνα αντί του Ερέρα στο 59'. Από το 60' και μετά ο ΠΑΟΚ άρχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να παίρνει μέτρα μετά την υπεροχή των Ανδαλουσιανών.

Στο 62' η σέντρα του Μουργκ δεν έφερε αποτέλεσμα, το σουτ του Αουγκούστο στο 64' κόντραρε, ενώ στο 67' ο Ίνγκασον έκανε και πάλι αίσθηση, περνώντας τέσσερις αντιπάλους, κερδίζοντας φάουλ έξω από την περιοχή. Η εκτέλεση του Ζίβκοβιτς, όμως, χτύπησε στο τείχος, στο 69'.

ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΣΒΑΜΠ

Ο Φερέιρα έβαλε στο 69' Καντουρί και Σβιντέρσκι στις θέσεις των Μουργκ και Τσόλακ. Ο Κροάτης επιθετικός έμεινε ξανά μακριά από τον καλό του εαυτό, αυτόν που τουλάχιστον είχε στη Ριέκα, διότι στον Δικέφαλο δεν έχει καταφέρει να αποδείξει ότι έκανε καλά ο ΠΑΟΚ που τον απέκτησε.

Οι νεοεισελθόντες συνεργάστηκαν εξαιρετικά στο 84', αλλά το σουτ του Πολωνού μπλόκαρε ο Ρουί Σίλβα.


Ίδια τύχη είχε και το σουτ του Ζίβκοβιτς, ώσπου στο 90'+1' ο Στέφαν Σβαμπ βρέθηκε πεσμένος στην αντίπαλη περιοχή, ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Σάντσεθ, αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε παράβαση.

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε για το "διπλό", είχε τις καλύτερες ευκαιρίες, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ.

Γήπεδο: Estadio Municipal Nuevo Los Cármenes

ΓΡΑΝΑΔΑ (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Ρουί Σίλβα, Βαγιέχο, Χερμάν, Ερέρα (59' Μολίνα), Νέβα, Γκοναλόν (90' Μπράις), Μίγια, Ματσίς (90' Ντουάρτε), Πουέρτας, Κένεντι (73' Μοντόρο), Σουάρεθ (73' Σόρο).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Κρέσπο, Σβαμπ, Αουγκούστο, Ροντρίγκο (75' Ουαγκέ), Γιαννούλης, Μουργκ (70' Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (69' Σβιντέρσκι).

Κίτρινες: 45' Ερέρα, 67' Βαγιέχο - 25' Ροντρίγκο, 64' Γιαννούλης, 74' Ζίβκοβιτς, 90'+2' Αουγκούστο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γρανάδα 4 (2-1)

2. Αϊντχόφεν 3 (3-3)

3. ΠΑΟΚ 2 (1-1)

4. Ομόνοια 1 (2-3)

TAGS ΠΑΟΚ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ