PREMIER LEAGUE

Γουότφορντ - Λίβερπουλ 0-5: Οδοστρωτήρας οι κόκκινοι, πάτησαν την ομάδα του Ρανιέρι

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο με τη φανέλα της Λίβερπουλ
Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο με τη φανέλα της Λίβερπουλ © 2021 RUI VIERA / AP IMAGES

Η Λίβερπουλ δεν χαρίστηκε στον Ρανιέρι που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της Γουότφορντ και πήρε αρχοντική νίκη με 5-0 στο "Vicarage Road" για την 8η αγωνιστική, με τα γκολ των Φιρμίνο (χατ-τρικ), Μανέ και Σαλάχ. Μπήκε αλλαγή στο 64' ο Τσιμίκας.

Σαν να μην πέρασε μία ημέρα από τη διακοπή της Premier League για ματς των εθνικών ομάδων για την Λίβερπουλ, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να είναι εξαιρετική από την αρχή μέχρι το τέλος και να σκορπίζει στους πέντε ανέμους (5-0) την Γουότφορντ στην αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής που έλαβε χώρα στο Vicarage Road, στο ντεμπούτο του Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο των σφηκών.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους κόκκινους ήταν ο Ρομπέρτο Φιρμίνο που σημείωσε χατ-τρικ, ενώ τα άλλα δύο γκολ είχαν την υπογραφή των "συνήθων υπόπτων", Μανέ και Σαλάχ, με τον πρώτο να φτάνει μάλιστα τα 101 γκολ στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας και τον δεύτερο τα 104. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και η συμμετοχή του Κώστα Τσιμίκα, με τον διεθνή αριστερό μπακ να μπαίνει αλλαγή στο 64' αντί του Ρόμπερτσον και να είναι ιδιαίτερα δραστήριος στο ημίωρο που αγωνίστηκε.

Το ματς

Η Λίβερπουλ μπήκε με το πόδι στο γκάζι από τα πρώτα λεπτά, δείχνοντας πως δεν είχε επηρεαστεί στο παραμικρό από τη διακοπή στην Premier League λόγω εθνικών ομάδων και αφού έκλεισε την Γουότφορντ στα καρέ της, δικαιώθηκε μόλις στο 8ο λεπτό.

Ο Σαλάχ με μία αριστουργηματική πάσα με το εξωτερικό του αριστερού ποδιού του βρήκε τον Μανέ στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο δεύτερος με δεξί πλασέ στην κίνηση την έστειλε στη δεξιά γωνία της εστίας του Φόστερ για το 1-0.

Αυτό ήταν το γκολ Νο 100 στην Premier League για τον Σενεγαλέζο (χωρίς ούτε ένα πέναλτι), που έγινε μάλιστα μόλις ο τρίτος Αφρικανός παίκτης που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό γκολ στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας μετά τους Ντρογκμπά και Σαλάχ.

Μετά από το εντυπωσιακό πρώτο 15λεπτο, η Λίβερπουλ έριξε κάπως τους ρυθμούς όμως συνέχισε να έχει τον έλεγχο και αυτό φάνηκε στο 37', με τους παίκτες της να αποφασίζουν να... κρύψουν τη μπάλα και να την εμφανίσουν στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Οι Μανέ, Μίλνερ και Φιρμίνο συνδυάστηκαν άψογα, με τον Μίλνερ να βγάζει την ασίστ για τον Φιρμίνο και τον Βραζιλιάνο να κάνει το 2-0 με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής στην άδεια εστία, για να έρθει το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και να δει τους κόκκινους να προηγούνται με 2-0, έχοντας 7 τελικές έναντι καμίας της Γουότφορντ και 83% κατοχή μπάλας.

Όσο δυναμικά μπήκε στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, κάτι ανάλογο έκανε και στο δεύτερο, με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τους παίκτες του Κλοπ να έχουν δύο γκολ και ένα δοκάρι και ουσιαστικά να καθαρίζουν την υπόθεση τρίποντο.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ υποχρέωσε τον Φόστερ σε μία εντυπωσιακή εκτίναξη στο 49' για να ακολουθήσει... ομοβροντία. Στο 52' ο Φιρμίνο εκμεταλλεύτηκε ασταθή απόκρουση του Φόστερ και με πλασέ σε ανυπεράσπιστη εστία έκανε το 3-0 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ ενώ στο 54' ο Σαλάχ πανηγύρισε ένα εξωπραγματικό γκολ, εφάμιλλο με αυτό που είχε πετύχει στο πρόσφατο ντέρμπι με την Σίτι.

Ο Αιγύπτιος πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και από θέση αριστερά και αφού χόρεψε τρεις αντιπάλους με ντρίμπλες και προσποιήσεις, έκανε ονειρεμένο φαλτσαριστό πλασέ, για να στείλει συστημένη τη μπάλα στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας (4-0).

Έφτασε μάλιστα τα 104 γκολ στην Premier League ισοφαρίζοντας την επίδοση του Ντρογκμπά, με τον Σαλάχ να χρειάζεται ωστόσο 88 λιγότερα ματς για τον συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων έναντι του Ιβοριανού (166 έναντι 254 αγώνων).

Μετά το γκολ αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο έπεσε ο ρυθμός, με την Λίβερπουλ να διαχειρίζεται πάντως εξαιρετικά το ματς και να αγγίζει το πέμπτο γκολ με τον Μανέ στο 71' (έστειλε τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση) ενώ η Γουότφορντ από την πλευρά της είχε την ευκαιρία για το γκολ της τιμής, με το σουτ του Σαρ στο 85' να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Κέλεχερ.

Οι συγκινήσεις ωστόσο δεν έλειψαν στο φινάλε, με το πέμπτο γκολ να έρχεται στο 90+1' από τον Φιρμίνο μετά από ασίστ του Νέκο Γουίλιαμς και τον Βραζιλιάνο να πανηγυρίζει το δεύτερο χατ-τρικ στην καριέρα του στην Premier League (μοναδικός Βραζιλιάνος με πάνω από ένα χατ-τρικ στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας), μετά από αυτό που είχε πετύχει απέναντι στην Άρσεναλ τον Δεκέμβριο του 2018.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: Φόστερ, Κίκο (56' Ενγκάκια), Κάθκαρτ, Τροστ-Εκόνγκ, Ρόουζ, Ντένις (69' Πέδρο), Κούκα, Σισοκό, Μασίνα (46' Κλέβερλι), Σαρ, Ερναντές

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Αλεξάντερ-Άρνολντ (65' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Φαν Ντάικ, Ματίπ, Ρόμπερτσον (64' Τσιμίκας), Χέντερσον, Μίλνερ (83' Νέκο Γουίλιαμς), Κεϊτά, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ