PREMIER LEAGUE

Γουλβς - Σαουθάμπτον 1-1: Σκληρή μάχη χωρίς νικήτρια

Μονομαχία Τραορέ - Βέστεργκααρντ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Premier League μεταξύ της Γουλβς και της Σαουθάμπτον
Μονομαχία Τραορέ - Βέστεργκααρντ κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Premier League μεταξύ της Γουλβς και της Σαουθάμπτον OLI SCARFF, POOL VIA AP

Γουλβς και Σαουθάμπτον αναδέιχτηκαν ισόπαλες 1-1 στο τελευταίο ματς της 9ης αγωνιστικής της Premier League, με τον Γουόλκοτ να ανοίγει το σκορ για τους άγιους στο 58' και τον Νέτο να ισοφαρίζει για τους λύκους στο 75' (VIDEOS).

Η Γουλβς ήθελε το τρίποντο για να φτάσει την Σαουθάμπτον στην βαθμολογία και η Σαουθάμπτον για να νιώσουν την καυτή ανάσα της οι πρωτοπόροι Τότεναμ και Λίβερπουλ, ωστόσο του φινάλε του αγώνα στο "Μολινιού" για την 9η αγωνιστική της Premier League δεν βρήκε κάποια από τις δύο να ικανοποιεί τον αρχικό σκοπό της.

Και αυτό γιατί μοιράστηκαν τις εντυπώσεις και πήραν αμφότερες από έναν βαθμό, με την Σαουθάμπτον να ανοίγει το σκορ στο 58' με το πρώτο γκολ του Γουόλκοτ με τη φανέλα της στην Premier League μετά από τον Δεκέμβριο του 2005 και την Γουλβς να βρίσκει την απάντηση στο 75' με την πρώτη αλλαγή του Εσπίριτο Σάντο στο ματς, τον Νέτο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι άγιοι δεν μπόρεσαν να κάνουν τέταρτη σερί νίκη, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2016, παρόλα αυτά έμειναν αήττητοι για 7ο διαδοχικό ματς Premier League (5 νίκες - 2 ισοπαλίες), κάτι που είχαν να πετύχουν από τον Νοέμβριο του 2013 (τότε το σερί τους έφτασε στα οκτώ ματς).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο 45λεπτο έμοιαζε με διαγωνισμό ισορροπίας, με τις δύο ομάδες ουσιαστικά να αλληλοεξουδετερώνουν η μία την άλλη αφήνοντας ελάχιστους κενούς χώρους και τις καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Ουσιαστικά, και εκεί υπήρχε ισοπαλία, με λύκους και αγίους να έχουν από δύο καλές στιγμές. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 6' όταν ο ΜακΚάρθι απέκρουσε διαδοχικά τα σουτ των Αΐτ Νουρί και Ντεντόνκερ αλλά και στο 35', με τον Ποντένσε να παίρνει γυριστή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Μουτίνιο και να υποχρεώνει τον αντίπαλο κίπερ να αποκρούσει σε κόρνερ.

Από την πλευρά της η Σαουθάμπτον απείλησε για πρώτη φορά στο 15' όταν ο Πατρίσιο χρειάστηκε να πέσει στα πόδια του Γουόλκοτ για να τον σταματήσει ενώ στο 31' άγγιξε το γκολ, όταν μετά απο κάθετη πάσα του Άνταμς, ο Άρμστρονγκ έκανε το πλασέ από πλεονεκτική θέση και έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γουλβς ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη και πάλι, με το σουτ το Ποντένσε στο 52' να εξουδετερώνεται από τον ΜακΚάρθι (έδιωξε σε κόρνερ), ωστόσο ήταν η Σαουθάμπτον αυτή που άνοιξε το σκορ.

Αυτό έγινε στο 58' όταν ο Άνταμς γύρισε τη μπάλα από δεξιά και ο Γουόλκοτ που είχε ξεχαστεί από την άμυνα των γηπεδούχων την υποδέχτηκε στο δεύτερο δοκάρι για να την προωθήσει στα δίχτυα (0-1), πανηγυρίζοντας το παρθενικό τέρμα του στη φετινή Premier League και πρώτο του με τη φανέλα των αγίων μετά από το 2006 (14 χρόνια μετά την επιστροφή του στην ομάδα που έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα).

Επτά λεπτά αργότερα ο Γουόλκοτ είχε χρυσή ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά του και της ομάδας του, μετά από φοβερή μπαλιά του Άνταμς που τον έβγαλε σε θέση βολής, όμως το διαγώνιο πλασέ με το δεξί που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Πατρίσιο.

Στο 70ο λεπτό ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο αποφάσισε να κάνει την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο ρίχνοντας στο ματς τον Νέτο και η δικαίωση για την επιλογή του ήταν άμεση. Ο Μουτίνιο τροφοδότησε κάθετα τον Χιμένες και ο Μεξικανός φορ έκανε το συρτό δεξί σουτ που έστειλε τη μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού, με τον Νέτο να παίρνει το ριμπάουντ και να εκτελεί τον ΜακΚάρθι από κοντά για να γράψει το 1-1 στο 75'.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση στο δεύτερο ημίχρονο, με το φινάλε να βρίσκει τις δύο ομάδες να μένουν στο ισόπαλο 1-1, αποτέλεσμα που ήταν απολύτως δίκαιο αφού ουδεμία άξιζε να φύγει με άδεια χέρια από το χορτάρι του "Μολινιού".

ΓΟΥΛΒΣ: Πατρίσιο, Μπολί, Ντεντόνκερ, Κίλμαν, Σεμέδο, Μουτίνιο, Νέβες (70' Νέτο), Ετ Νουρί, Τραορέ, Χιμένες, Ποντένσε (85' Βιτίνια)

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: ΜακΚάρθι, Γουόκερ-Πίτερς, Βέστεργκααρντ, Μπέντναρεκ, Μπέρτραρντ, Άρμστρονγκ (90' Ντιαλό), Ρομέου, Γουόρντ-Πράουζ, Τζενεπό (79' Λονγκ), Άνταμς, Γουόλκοτ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 9ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 21 Νοεμβρίου

Νιούκαστλ - Τσέλσι 0-2 (10' αυτ. Φερνάντες, 65' Άμπραχαμ)

Άστον Βίλα - Μπράιτον 1-2 (47' Κονσα / 12' Γουέλμπεκ, 56' Μάρτς)

Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 2-0 (5' Σον, 65' Λο Σέλσο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Μπρομ 1-0 (56' πεν. Μπρούνο Φερνάντες)

Κυριακή 22 Νοεμβρίου

Φούλαμ - Έβερτον 2-3 (15' Ριντ, 70' Λόφτους-Τσικ / 1' 29' Κάλβερτ-Λιούιν, 35' Ντουκουρέ)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Χαμ 0-1 (56' Αλέ)

Λιντς - Άρσεναλ 0-0

Λίβερπουλ - Λέστερ 3-0 (21' αυτ. Έβανς, 41' Ζότα, 86' Φιρμίνο)

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου

Μπέρνλι - Κρίσταλ Πάλας 1-0 (8' Γουντ)

Γούλβς - Σαουθάμπτον 1-1 (75' Νέτο / 58' Γουόλκοτ)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League καθώς και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ