PREMIER LEAGUE

Γουλβς - Έβερτον 2-1: Τρίποντο για τους λύκους με εκρηκτικό πρώτο 45λεπτο

Ο Μαξ Κίλμαν πανηγυρίζει γκολ της Γουλβς κόντρα στην Έβερτον
Ο Μαξ Κίλμαν πανηγυρίζει γκολ της Γουλβς κόντρα στην Έβερτον @2021 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η Γουλβς επιβλήθηκε με 2-1 της Έβερτον με το παρθενικό γκολ του Κίλμαν με τη φανέλα της και το πρώτο του Χιμένες στο Μολινό μετά από έναν χρόνο και πανηγύρισε την 4η νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια της, που την ανέβασε στην 7η θέση του πίνακα.

Με τον αέρα των 3 νικών και της 1 ισοπαλίας στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια της, η Γουλβς μπήκε αγριεμένη το βράδυ της Δευτέρας (01/11) στο "Μολινό" και υπέταξε την Έβερτον, με την ομάδα του Ζοζέ Σα (βασικός κάτω από την εστία των λύκων) να επικρατεί με 2-1 των ζαχαρωτών στο τελευταίο χρονικά ματς της 10ης αγωνιστικής της Premier League και να αναρριχάται στην 7η θέση με 16 βαθμούς, δύο περισσότερους από τους μπλε του Λίβερπουλ.

Το ματς

Το πρώτο 45λεπτο ήταν ένας διαρκής επιθετικός μονόλογος της Γουλβς, με την ομάδα του Μπρούνο Λάγκε να έχει στριμώξει στα σχοινιά την Έβερτον και μετά από κάποιες καλές ευκαιρίες που σταμάτησαν πάνω στον Πίκφορντ, να επιβραβεύεται με δύο γκολ, μέσα σε διάστημα 4 λεπτών και 38 δευτερολέπτων.

Η αρχή έγινε στο 28' από τον Κίλμαν, ο οποίος έκανε το 1-0 πανηγυρίζοντας το πρώτο του τέρμα στην 44η συμμετοχή του με τους λύκους σε όλες τις διοργανώσεις ενώ τη σκυτάλη πήρε στο 32' ο Χιμένες, που εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Γκόντφρι (γύρισμα της μπάλας προς τα πίσω) για να βγει τετ α τετ με τον Πίκφορντ και να σκοράρει με υπέροχο τσίμπημα της μπάλας.

Αυτό ήταν το 19ο γκολ του στο "Μολινό" σε επίπεδο Premier League, νούμερο που δεν έχει να επιδείξει ουδείς άλλος παίκτης με τη φανέλα της Γουλβς, αλλά και το πρώτο του εντός έδρας μετά τον Οκτώβριο του 2020, καθώς είχε μεσολαβήσει και ένας σοβαρός τραυματισμός για αυτόν στο κεφάλι που τον είχε κρατήσει εκτός δράσης για όλη σχεδόν την περασμένη σεζόν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Έβερτον μπόρεσε να ισορροπήσει ανεβάζοντας την απόδοσή της και στο 66' έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, με τον Ιγουόμπι να παίρνει το ριμπάουντ μετά από σουτ του Γκόντφρι που σταμάτησε πάνω στον Κόουντι και να νικαει με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή τον Σα.

Στη συνέχεια η Γουλβς έκατσε πίσω για να υπερασπιστεί το προβάδισμά της προσκαλώντας ουσιαστικά την Έβερτον στην περιοχή της, με τους παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ να ασκούν πίεση αλλά τους γηπεδούχους να αντέχουν, για να πάρουν στο φινάλε ένα τρίποντο που άξιζαν βάσει συνολικής εικόνας.

ΓΟΥΛΒΣ: Σα, Σεμέδο, Κίλμαν, Κόουντι, Σαΐς, Αΐτ-Νουρί, Μουτίνιο, Νέβες, Τρινκάο (79' Ποντένσε), Χιμένες (91' Ντεντόνκερ), Χουάνγκ (94' Σίλβα)

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Κόουλμαν, Χόλγκεϊτ, Κιν, Γκόντφρι, Άλαν, Γκμπαμίν (46' Ντελφ), Ιγουόμπι (78' Γκόρντον), Γκρέι (91' Ρόντον), Τάουνσεντ, Ρισάρλισον

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

Τα καλύτερα στιγμιότυπα

Λέστερ - Άρσεναλ 0-2

Γουότφορντ - Σαουθάμπτον 0-1

Λίβερπουλ - Μπράιτον 2-2

Νιούκαστλ - Τσέλσι 0-3

Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας 0-2

Μπέρνλι - Μπρέντφορντ 3-1

Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3

Νόριτς - Λιντς 1-2

Άστον Βίλα - Γουέστ Χαμ 1-4

Η βαθμολογία της Premier League

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Premier League

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΓΟΥΛΒΣ ΕΒΕΡΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ