EURO 2020

Βουλευτής του Μπόρις Τζόνσον συγκρίνει το γονάτισμα κατά του ρατσισμού με ναζιστικό χαιρετισμό

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ γονατίζει πριν την αναμέτρηση για το κίνημα Black Lives Matter
Ο Ραχίμ Στέρλινγκ γονατίζει πριν την αναμέτρηση για το κίνημα Black Lives Matter PHOTO CREDITS: POOL PHOTO VIA AP

Ο Μπρένταν Κλαρκ - Σμιθ, βουλευτής του κόμματος του Μπόρις Τζόνσον, συνέκρινε το γονάτισμα πριν από κάθε παιχνίδι υπέρ του κινήματος του Black Live Matters, με ναζιστικό χαιρετισμό, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Το φιλικό της Αγγλίας με τη Ρουμανία προκάλεσε αρκετή συζητήση για την κίνηση του αμυντικού της ΑΕΚ, Ιονούτς Νεντελτσιάρου και του Νικολάε Στάντσιου να μην γονατίσουν υπέρ του κινήματος Black Lives Matter.

Ωστόσο δεν σχολιάστηκε μόνο η κίνηση αυτών των δύο ποδοσφαιριστών, αλλά και η επιλογή των ποδοσφαιριστών της εθνικής Αγγλίας να εξακολουθούν να γονατίζουν.

Συγκεκριμένα, ένας βουλευτής του κυβερνώνοντας κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Μπρένταν Κλαρκ-Σμιθ, παρομοίασε την κίνηση αυτή με τον ναζιστικό χαιρετισμό, σε ανάρτησή του στο Facebook. Φυσικά δεν τόλμησε να συνδέσει τα δύο γεγονότα ευθέως, δηλώνοντας απλά ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να μείνει μακριά από την πολιτική.

Ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι γνωστός για τις απόψεις του, καθώς το όνομά του έπαιζε έντονα και για δηλώσεις που έκανε στο πρόσφατο παρελθόν, υπέρ του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Συγκεκριμένα ο Κλαρκ-Σμιθ έγραψε: "Μετά την Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως άσκηση προπαγάνδας και κάτω από υψηλή πίεση από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τον Άγγλο πρέσβη, εκείνη την περίοδο, οι παίκτες δεχόντουσαν πίεση να χαιρετούν ναζιστικά μαζί με τους διοργανωτές, πριν από ένα παιχνίδι".

"Απρόθυμα, συμφώνησαν και μετά από πολλά χρόνια ήταν κάτι πολύ ντροπιαστικό για όσους συμμετείχαν, συμπεριλαμβανομένης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας".

"Το επιχείρημα είναι ότι ανεξαρτήτως της αρχικής πρόθεσης, η μίξη της πολιτικής και του ποδοσφαίρου, έχει καταστροφικές συνέπειες".

TAGS EURO 2020 ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ