BUNDESLIGA

Γκρόιτερ Φιρτ - Λειψία 1-6: Καταιγισμός γκολ με επτά διαφορετικούς σκόρερ

Οι άσοι της Λειψίας, Ντάνι Όλμο και Γιουσούφ Πόουλσεν πανηγυρίζουν το έκτο γκολ κόντρα στη Χέρτα σε παιχνίδι της Bundesliga
Οι άσοι της Λειψίας, Ντάνι Όλμο και Γιουσούφ Πόουλσεν πανηγυρίζουν το έκτο γκολ κόντρα στη Χέρτα Ⓒ 2022 MICHAEL SOHN/ASSOCIATED PRESS

Η Λειψία διέλυσε την Γκρόιτερ Φιρτ με 6-1 εκτός έδρας σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με επτά σκόρερ και επέστρεψε στην 4η θέση της βαθμολογίας στην Bundesliga.

Η αποστολή της Λειψίας ήταν εξ ορισμού εύκολη απέναντι στην ουραγό και κατά γενική ομολογία ήδη υποβιβασμένη Γκρόιτερ Φιρτ, ωστόσο ο Αντρέας Λίντε την έκανε πιο εύκολη. Ο Σουηδός τερματοφύλακας απέκρουσε μόλις μία από τις επτά τελικές που είχαν κατεύθυνση την εστία του κι έτσι οι φιλοξενούμενοι διέλυσαν με 6-1 τους "νεοφώτιστους" στην 26η αγωνιστική της Bundesliga.

Ο Πέτερ Γκούλατσι πάντως κατάφερε να έχει ακόμη χειρότερη επίδοση, αφού δέχθηκε γκολ στη μοναδική εύστοχη προσπάθεια των γηπεδούχων, με τον Τζέιμι Λιούνγκ μόλις στο 4ο λεπτό. Το γκολ αυτό... εκνεύρισε τους παίκτες του Ντομένικο Τεντέσκο, που από το 17' και μετά άρχισαν να σκοράρουν καταριπάς.

Πρώτα ο Αντρέ Σίλβα και μέσα σε δύο λεπτά οι Έμιλ Φόρσμπεργκ και Κόνραντ Λάιμερ έκαναν την ανατροπή, με τον Μπένγιαμιν Χένριχς να διαμορφώνει το 4-1 πριν από την ανάπαυλα. Ο Μοαμέντ Σιμακάν αύξησε το δείκτη στο 58' και ο Κριστοφέρ Ενκουνκού δεν γινόταν να λείψει από αυτό το πάρτι, φτάνοντας τα 15 γκολ (έφτασε και τις εννέα ασίστ με τις δύο στον αγώνα) φέτος.

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Bundesliga

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ