ΑΕΚ

Γκούντγιονσεν: "Λυπηρή η κατάσταση στην ΑΕΚ"

Γκούντγιονσεν: "Λυπηρή η κατάσταση στην ΑΕΚ"
INTIME SPORTS

Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν τόνισε ότι θλίβεται για αυτά που περνάει η ΑΕΚ και ζήτησε από όσους μπορούν να τη βοηθήσουν. Τι δήλωσε ακόμα για την αγωνιστική εικόνα της Ένωσης αλλά και την επιστροφή του στα γήπεδα.

"Εγώ μπορώ να βοηθήσω στον βαθμό που μου επιτρέπει η θέση μου σαν ποδοσφαιριστής, ας πούμε υπογράφοντας το χαρτί που μας ζητάνε, αλλά δεν μπορώ να δώσω τις λύσεις για το συνολικό πρόβλημα.

Άλλοι μπορούν να τις δώσουν", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ισλανδός επιθετικός, σε συνέντευξή του που φιλοξενείται την Τετάρτη στην εφημερίδα "Ώρα των Σπορ".

Αναλυτικά η συνέντευξη του Έιντουρ Γκούντγιονσεν:

Προφανώς και ο κόσμος ενδιαφέρεται για την δική σου εικόνα με την κατάσταση. Η παρουσία σου στο ρόστερ αυτής της ομάδας, έτσι και αλλιώς είναι από τις μεγάλες αντιφάσεις αυτή την περίοδο, δεδομένων των προβλημάτων.

"Οπωσδήποτε έχω την δική μου ιστορία σαν ποδοσφαιριστής, αλλά αυτή την στιγμή δεν είμαι τίποτα παραπάνω από ένα κομμάτι αυτής της ομάδας, και μάλιστα ένα... κομμάτι που τρέχει να προλάβει να βοηθήσει αν γίνεται αγωνιστικά φέτος, μετά από την ατυχία που είχα. Προφανώς είναι μία πολύ λυπητερή κατάσταση αυτή που περνάει η ΑΕΚ αυτή την στιγμή και πραγματικά δεν αξίζει ούτε στο κλαμπ, ούτε οι οπαδοί του να του περνάνε".

Εσύ τι σκέφτεσαι μέσα σε όλα αυτά; Μήπως ότι καλύτερα να μην ήσουν εδώ;

"Δεν σκέφτομαι τίποτα που να έχει να κάνει με το παρελθόν. Σίγουρα αυτό που συμβαίνει δεν έχει σχέση με αυτό που περίμενα, αυτή αυτή η ΑΕΚ είναι η πραγματική ΑΕΚ, όπως μου την περιέγραψαν, αλλά όπως το διαπίστωσα κι εγώ όταν έψαξα περισσότερα πράγματα για την ομάδα πριν πάρω την απόφαση να έρθω. Σημασία δεν έχει τι σκέφτομαι εγώ, αλλά τι μπορεί να γίνει για να βοηθήσει ο καθένας που μπορεί την ΑΕΚ.

Εγώ μπορώ να βοηθήσω στον βαθμό που μου επιτρέπει η θέση μου σαν ποδοσφαιριστής, ας πούμε υπογράφοντας το χαρτί που μας ζητάνε, αλλά δεν μπορώ να δώσω τις λύσεις για το συνολικό πρόβλημα. Άλλοι μπορούν να τις δώσουν. Εγώ όμως, είμαι εδώ, είμαι στην ΑΕΚ, ότι περνάει από το χέρι μου να βοηθήσω θα το κάνω. Η ΑΕΚ είναι μία τεράστια ομάδα, πρέπει όλοι όσοι είμαστε και γύρω από αυτήν, να την βοηθήσουμε όσο μπορούμε".

Για να μην δημιουργηθεί παρεξήγηση. Λες ότι εσύ θα υπογράψεις το χαρτί για την αδειοδότηση της ΑΕΚ;

"Προφανώς επειδή αυτό είναι που μπορώ να κάνω για να βοηθήσω, θα το κάνω. Αλλά δεν θέλω να δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Πρώτον μέχρι την στιγμή που μιλάμε δεν το έχω κάνει και δεύτερον, επειδή θα το κάνω εγώ δεν σημαίνει ότι είναι αναγκασμένοι να το κάνουν και οι άλλοι συμπαίκτες μου. Δεν μπαίνω ούτε στα παπούτσια, ούτε στην τσέπη κανενός.

Και σίγουρα δνε μπορεί να συγκριθεί η δική μου θέση με την θέσων των περισσότερων άλλων παιδιών. Γιατί εκείνοι μπορεί να προέρχονται από μία πολύ μεγάλη περίοδο που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα και οι αντοχές δεν μπορεί να είναι οι ίδιες με μένα, που τα βιώνων για πρώτη φορά στην καριέρα μου".

Αναφέρθηκες πριν σε αυτούς που θα μπορούσαν να δώσουν τις λύσεις. Τι έχεις να πεις σχετικά με αυτούς, που προφανώς είναι και οι ίδιοι που έχουν στο μυαλό τους και οι οπαδοί της ΑΕΚ.

"Ξέρω ότι τα τελευταία χρόνια μέτοχοι της ΑΕΚ ήταν κάποιοι πολύ ισχυροί επιχειρρηματίες, ξέρω επίσης, έτσι μου λένε τουλάχιστον, ότι υπάρχουν πολύ πλούσιοι άνθρωποι που αγαπούν αυτή την ομάδα. Ξέρεις δεν μου είναι εύκολο να καταλάβω πως κινδυνεύουμε με τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ για κάποια χρήματα, από την στιγμή που υπάρχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Σίγουρα δεν μπορώ εγώ να πω στον καθέναν τι θα κάνει, αλλά είναι, αλλά είναι πραγματικά πολύ κρίμα. Κι αναρωτιέμαι πως κανείς τους δεν σκέφτεται ότι αν η ΑΕΚ τους χρειάζεται πολύ κάποια στιγμή, αυτή είναι τώρα.

Στην πραγματικότητα οποιοσδήποτε βοηθήσει και δώσει τώρα τγν λύση για την ΑΕΚ θα τον γράψει η ιστορία. Αν θες και αυτό είναι ένα κίνητρο, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να είναι βασικά η αγάπη γκαι το ενδιαφέρον για την ομάδα. Πραγματικά αν είχα μπροστά μου κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους, θα τους ρωτούσα τι το σκέφτεστε; Σώστε την ΑΕΚ συμφωνήστε μεταξύ σας... χθες, θα αφήσετε αυτή την ομάδα να καταστραφεί;"

Πως βλέπεις την επόμενη ημέρα μετά από μία πιθανή τιμωρία; Για σένα προσωπικά θα είναι εύκολο να συνδέσεις το όνομα σου με μία ομάδα που θα είναι σε τέτοια κατάσταση με την ΟΥΕΦΑ;

"Πραγματικά το λέω και το πιστεύω, ότι αυτή την στιγμή δεν σκέφτομαι τίποτα σε σχέση με τον εαυτό μου, ούτε βλέπω εμένα σαν ξεχωριστό κομμάτι. Θα κάνω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι. Να κοιτάξουμε όσο θα έχουμε την δυνατότητα τουλάχιστον, να κάνουμε καλά την δουλειά μας στο γήπεδο και να βελτιώσουμε την θέση της ΑΕΚ. Δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο και ούτε πρέπει να σκέφτομαι τίποτα άλλο.

Το πιο σημαντικό όμως, είναι να μην γίνει η ζημιά. Η ΑΕΚ έχει αυτή την στιγμή ανάγκη τους ισχυρούς ανθρώπους που την αγαπάνε, δεν μπορε΄θ να δώσει λύση άλλος. Είναι πολύ άσχημο για τους οπαδούς της ΑΕΚ να περνάνε αυτό το πράγμα, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Οι οπαδοί μας είναι απίστευτοι, είναι λίγο τρελοί κάποιες φορές, αλλά είναι απίστευτοι. Δν αξίζουν αυτό που περνάνε, ούτε φυσικά και οι συμπαίκτες μου".

Η κακή εικόνα της ομάδας μέσα στο 2012 πιστεύεις ότι έχει να κάνει με τα συγκεκριμένα προβλήματα και μόνο;

"Σε γενικές γραμμές ναι. Αν και όταν μπαίνεις στο γήπεδο πρέπει να σκέφτεσαι και σκέφτεσαι το ποδόσφαιρο, όταν υπάρχει μία άσχημη κατάσταση που την ζεις καθημερινά, είναι δύσκολο να μείνεις συνολικά ανεπηρέαστος και δημιουργείται ένα κλίμα που δεν είναι θετικό, κάτι που στην πραγματικότητα δεν μπορεί να το ελέγξει κανένας. Είναι δύσκολο να προχωρήσεις έτσι, ειδικά όταν τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πάντα τέτοια προβλήματα.

Πάντως υπήρχε ένα σημείο στην σεζόν που η ομάδα πήγε πραγματικά πολύ καλά κι έδειξε σπουδαία στοιχεία. Με εντυπωσίασε το πνεύμα που έδειξαν τα παιδιά κι ακόμη το δείχνουν. Πιστεύω ότι αν σκεφτείς τι συμβαίνει, η προσπάθεια είναι απίστευτη. Κάποιες στιγμές υπήρξε και ατυχία σίγουρα. Πιστεύω ότι υπάρχουν οι προυποθέσεις για να πάει πολύ καλύτερα η ΑΕΚ κι εγώ θέλω να είμαι μέρος αυτού του πράγματος, θέλω να βοηθήσω. Αλλά πρέπει τώρα να βρεθεί η λύση για το θέμα με την ΟΥΕΦΑ, από εκείνους που μπορούν να την δώσουν. Δεν γίνεται αλλιώς".

Όσον αφορά στην προσωπική σου κατάσταση με τον τραυματισμό, είσαι μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχες στο μυαλό σου αρχικά;

"Ναι είμαστε μέσα. Προσπαθούμε να μην το πιέζουμε πολύ βέβαια για να μην υπάρχει αντίθετο αποτέλεσμα, αλλά αυτή την στιγμή πηγαίνει έτσι όπως πρέπει να πηγαίνει. Από την πρώτη εβδομάδα μετά τον τραυματισμό και από τις συζητήσεις και με τους γιατρούς, έβαλα στο μυαλό μου στόχο να παίξω φέτος, είτε στο τέλος της κανονικής περιόδου, είτε στα πλέι-οφ. Πρέπει οπωσδήποτε να βάλω τις βάσεις από φέτος, για να είμαι απόλυτα εντάξει τη νέα σεζόν. Και πιστεύω ότι αυτό τον στόχο θα τον πετύχω και θα βοηθήσω την ΑΕΚ και σε ματς της φετινής περιόδου".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ