ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Το γ@@@@@@ο τρόπαιο είναι τόσο δύσκολο να το κατακτήσεις"

Γκουαρδιόλα: "Το γ@@@@@@ο τρόπαιο είναι τόσο δύσκολο να το κατακτήσεις"
@2023 FRANCISCO SECO/AP IMAGES

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τα είπε όλα σε μία φράση για την κατάκτηση του Champions League από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα εμφανίστηκε εξουθενωμένος αλλά και απόλυτα ευτυχισμένος από την κατάκτηση του Champions League με τη Μάντσεστερ Σίτι.

"Είμαι κουρασμένος, ήρεμος, ικανοποιημένος φυσικά. Το γ@@@@@@ο τρόπαιο είναι τόσο δύσκολο να το κατακτήσεις", ήταν τα πρώτα λόγια του στο BT Sport.

"Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Το ξέραμε. Πρώτον, επειδή είναι πολύ, πολύ καλοί. Όταν είσαι μπροστά, βρίσκουν τους επιθετικούς από πίσω, μπορούν να κρατήσουν την μπάλα και να τρέξουν στην άλλη πλευρά. Στην αρχή, ήμασταν αγχωμένοι. Προσπαθούσαμε να βρούμε τον Τζον Στόουνς και δεν μπορούσαμε. Έπρεπε να είμαστε υπομονετικοί και να είμαστε τυχεροί. Στο τέλος ήταν ο Έντερσον, μπορούσαν να ισοφαρίσουν. Η διοργάνωση είναι ένα στρίψιμο νομίσματος. Νομίζω ήταν γραμμένο στ' άστρα για εμάς".

Όταν ρωτήθηκε για τις διαφορές από την αποτυχία προ δύο ετών, αναφέρθηκε στις διαφορές: "Νομίζω ότι αμυνθήκαμε καλύτερα στην περιοχή μας. Είχαμε τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς. Ακόμα κι όταν κάναμε λάθη, είχα το αίσθημα ότι ήμασταν συμπαγείς. Δεν κάναμε κακό παιχνίδι. Είχαμε το μομέντουμ από τους τίτλους σε κύπελλο και πρωτάθλημα και καταλήξαμε εδώ. Στα μέσα της σεζόν δεν ήμασταν στο καλύτερο επίπεδο, αλλά μετά ήμασταν παραπάνω από εξαιρετικοί. Μετά το Μουντιάλ, η ομάδα έκανε ένα βήμα μπροστά".

Όσο για την επόμενη σεζόν, στάθηκε στην κόπωση που υπάρχει και τα συνεχή παιχνίδια: "Τώρα δεν έχω ενέργεια για να σκεφτώ τη νέα σεζόν. Όλοι μας χρειαζόμαστε διακοπές, η σεζόν ήταν πολύ μακρά. Οι περισσότεροι παίκτες πηγαίνουν στις εθνικές ομάδες τους για να παίξουν. Ειλικρινά, UEFA και FIFA σκεφτείτε το. Η Premier League τελείωσε πριν από 2-3 εβδομάδες, μετά οι παίκτες ήρθαν εδώ για τα υπόλοιπα παιχνίδια. Οι ποδοσφαιριστές θα έχουν 2-3 εβδομάδες διακοπές και μετά θα αρχίσουν ξανά τη σεζόν. Και εμείς θα πιέζουμε και θα πιέζουμε. Είναι πάρα πολύ. Η νέα σεζόν είναι η νέα σεζόν. Θα αρχίσουμε από το μηδέν και αυτή είναι η δουλειά μας".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE CHAMPIONS LEAGUE ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ