ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Οι γιατροί είναι οι μόνοι που μπορούν να πείσουν τους παίκτες πως ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα συνομιλεί με τον Ριγιάντ Μαχρέζ κατά τη διάρκεια του Community Shield μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Λέστερ | 7 Αυγούστου 2021
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα συνομιλεί με τον Ριγιάντ Μαχρέζ κατά τη διάρκεια του Community Shield μεταξύ της Μάντσεστερ Σίτι και της Λέστερ | 7 Αυγούστου 2021 @ 2021 ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα προστέθηκε στη λίστα των προπονητών που αναφέρονται δημόσια στην αναγκαιότητα εμβολιασμού των παικτών της Premier League, με τον Καταλανό να τονίζει πως οι γιατροί πρέπει να εξηγήσουν τα υπέρ της παραπάνω διαδικασίας.

Η Premier League έδωσε το σύνθημα επιστροφής στη δράση με τη διεξαγωγή 10 παιχνιδιών για την 1η αγωνιστική που έγιναν μπροστά σε γεμάτες εξέδρες, το άσχημο όμως είνα πως όσο περνάει ο καιρός τόσο αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού.

Οι Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ και Πούλισικ είναι τα 3 από τα 11 άτομα που βρέθηκαν θετικοί στον ιό στους ελέχους που έγιναν την περασμένη Δευτέρα και πλέον αρκετοί είναι οι προπονητές που παίρνουν θέση δημόσια υπέρ του εμβολιασμού ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Μικέλ Αρτέτα, Νούνο Εσπίριτο Σάντο, Στιβ Μπρους και Γκρέιαμ Πότερ έκαναν την αρχή ζητώντας από τους παίκτες να εμβολιαστούν, ενώ θέση για το όλο ζήτημα πήρε και ο Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον κόουτς της πρωταθλήτριας Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι, να ξεκαθαρίζει πως δεν είναι εκείνος ο κατάλληλος για να πείσει τους παίκτες και ότι είναι στο χέρι των γιατρών να το κάνουν.

"Πιστεύω ότι οι γιατροί και τα ιατρικά επιτελεία μπορούν να το κάνουν ώστε οι παίκτες να ξέρουν τι χρειάζεται να κάνουν για να προστατεύσουν τους ίδιους, την οικογένειά τους και την υπόλοιπη κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ουδείς όμως μπορεί να τους υποχρεώσει να εμβολιαστούν", τόνισε αρχικά ο Γκουαρδιόλα, που είδε τη μητέρα του να φεύγει από τη ζωή τον Απρίλιο του 2020, ούσα θύμα του κορονοϊού.

Και συνέχισε ο Γκουαρδιόλα αναφέροντας τα εξής: "Νομίζω πως ο καλύτερος τρόπος είναι να τους εξηγήσουμε τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα που έχει ο εμβολιασμός.

Τόσο για εκείνους και τις οικογένειές τους όσο και για τους υπόλοιπους ανθρώπους που εργάζονται εδώ και στους δρόμους. Τότε είναι που θα κληθούν να αποφασίσουν.

Όμως, όταν όλοι οι επιστήμονες, οι γιατροί, όλοι οι μεγάλο ειδικοί στην ιατρική πουν ότι η μοναδική λύση, για να προοδεύσουμε και να πάμε μπροστά μετά από δύο χρόνια πανδημίας, είναι να κάνουμε το εμβόλιο, τότε θα πρέπει να το σκεφτούν".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ