ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Ο Ράνγκνικ είναι ο πατέρας του gegenpressing"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι © 2022 DAVE THOMPSON / AP IMAGES

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα χαρακτήρισε τον Ραλφ Ράνγκνικ ως τον "πατέρα του πρέσινγκ", εκθειάζοντάς τον για τη δουλειά του στους γερμανικούς συλλόγους, ενώ αποκάλυψε πως ο Ρούμπεν Ντίας θα μείνει εκτός από τέσσερις μέχρι έξι εβδομάδες.

Η ώρα για το δεύτερο ντέρμπι του Μάντσεστερ τη φετινή σεζόν έφτασε, με τη Σίτι να φιλοξενεί την Κυριακή (6/3) στο Έτιχαντ τη Γιουνάιτεντ, δίνοντας "μάχη" για να αυξήσει τη διαφορά από τη διώκτριά της Λίβερπουλ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν υπολογίζει στον Ρούμπεν Ντίας, καθώς όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (4/3) ο Πορτογάλος αμυντικός λόγω του μυϊκού τραυματισμού θα μείνει εκτός για τουλάχιστον ένα μήνα, με την επιστροφή του να αναμένεται σε 4-6 εβδομάδες.

Από εκεί και πέρα, ο Ισπανός κόουτς εκθείασε τη δουλειά και το στιλ παιχνιδιού του Ραλφ Ράνγκνικ, ο οποίος παρουσίασε τον κόσμο του "genenpressing". Οι ομάδες του Ράνγκνικ όταν έχαναν την μπάλα πίεζαν απευθείας τους αντιπάλους τους με σκοπό να ανακτήσουν την κατοχή σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

"Η διαφορά με τον Ράνγκνικ είναι το πρέσινγκ. Ο Ράνγκνικ είναι ο πατέρας του πρέσινγκ σε αυτές τις θέσεις. Βλέπετε με τη Λίβερπουλ και τη Σαουθάμπτον και τον Τζέσι Μαρς με τη Λιντς. Κορυφαίοι σύλλογοι, πέντε ή έξι ομάδες παίζουν με αυτόν τον τρόπο.

Μεγάλες ομάδες, όπως η Λίβερπουλ, η Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι, η Σαουθάμπτον, η Λιντς. Η δουλειά που έκανε στη Γερμανία είναι εξαιρετική, μια σωστή σχολή ποδοσφαίρου. Ήρθε εδώ και αρχίζεις να βλέπεις κάποια μοτίβα για το τι θέλει να κάνει".

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ