ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Μπράβο στην Τσέλσι, έκανε δύο καλά ματς κόντρα στον βασιλιά του Champions League"

Manchester City's head coach Pep Guardiola during the English Premier League soccer match between Manchester City and Chelsea at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Nov. 23, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City's head coach Pep Guardiola during the English Premier League soccer match between Manchester City and Chelsea at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Nov. 23, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) @ 2019 RUI VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έβγαλε το καπέλο στην ομάδα του Τούχελ για την πρόκριση στον τελικό του Champions League εις βάρος της Ρεάλ και ξεκαθάρισε πως σαββατιάτικο Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι για την Premier League δεν θα επηρεάσει το ραντεβού τους στις 29η Μαΐου..

Η σαββατιάτικη κόντρα της Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι για την 35η αγωνιστική της Premier League έχει διπλή σημασία για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Αφενός έχει την ευκαιρία αν πάρει το τρίποντο να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα, τρίτο την τελευταία τετραετία, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε, και αφετέρου για να στείλει μήνυμα στους Λονδρέζους ενόψει της ακόμα μεγαλύτερης μάχης τους μέσα στη σεζόν, στις 29 Μαΐου στον τελικό του Champions League.

Ωστόσο, ο Καταλανός τεχνικός θέλησε στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής να αφαιρέσει την οποιαδήποτε πίεση στους παίκτες του, ξεκαθαρίζοντας πως όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα στο "Έτιχαντ" το απόγευμα του Σαββάτου, δεν θα παίξει ρόλο ενόψει του ραντεβού στο "Ατατούρκ" της Κωνσταντινούπολης στο φινάλε του μήνα όπου θα διεκδικήσουν το θρόνο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

"Πρώτα από όλα, συγχαρητήρια στην Τσέλσι που έφτασε στον τελικό. Έκαναν δύο καλά παιχνίδια απέναντι στον βασιλιά αυτής της διοργάνωσης, την Ρεάλ Μαδρίτης. Εάν παίζαμε τον τελικό σε μία εβδομάδα ίσως να είχε σημασία το αποτέλεσμα του αυριανού (8/5) ματς, όμως μεσολαβούν 21 ή 22 ημέρες.

Πολλά μπορούν να συμβούν, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να σκεφτόμαστε την Premier League. Ναι, θα βρούμε απέναντί μας την ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε και στον τελικό αλλά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με τους παίκτες που ταιριάζουν με τον τρόπο που παίζουν εκείνοι", τόνισε ο Γκουαρδιόλα και πρόσθεσε:

"Πάντα έλεγα πως ο τίτλος της Premier League είναι ο πιο σημαντικός. Μας απομένουν τέσσερα ματς και μας χωρίζει μία νίκη από τον τίτλο, οπότε θα προσπαθήσουμε να την πάρουμε.

Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι τον τελικό του Champions League επειδή δεν έχουμε την Premier League στα χέρια μας. Όταν θα γίνει αυτό, τότε θα εστιάσουμε στον τελικό του και σε ό,τι τον αφορά.

Η Τσέλσι παίζει με έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και θέλω από όλους τους παίκτες μου μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για τον τελικό".

Στον αθλητισμό δεν μιλάς για κάτι πριν το αποκτήσεις. Χρειαζόμαστε ακόμα πόντους. Ο κόσμος μπορεί να πιστεύει πως όσοι έπαιξαν κόντρα στην Ντόρτμουντ ή στην Γκλάντμπαχ θα παίξουν και στον τελικό αλλά δεν το ξέρω αυτό, όλοι οι παίκτες μου πρέπει να είναι έτοιμοι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2019 Rui Vieira/Associated Press

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ