ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Πρέπει να προστατεύσουμε τους ποδοσφαιριστές"

O Πεπ Γκουαρδιόλα παρακολουθεί από τη γραμμή του πλαγίου άουτ το ματς της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Πόρτο για το Champions League
O Πεπ Γκουαρδιόλα παρακολουθεί από τη γραμμή του πλαγίου άουτ το ματς της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Πόρτο για το Champions League TIM KEETON/POOL VIA AP

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, μίλησε για τις τρεις αλλαγές που ισχύουν την Premier League τονίζοντας ότι πρέπει να προστατευτούν οι ποδοσφαιριστές.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στην Premier League υπάρχει ο κανόνας των τριών αλλαγών αντί των πέντε. Αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει κατά καιρούς αντιδράσεις, λόγω της καταπόνησης των ποδοσφαιριστών από τα συνεχόμενα ματς.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (30/10) για τον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ τόνισε ότι πρέπει να προστατευτούν οι παίκτες, καθώς δεν προλαβαίνουν να ανακάμψουν από το ένα ματς στο άλλο.

"Δεν έχει να κάνει με πλεονέκτημα σε κάποιες ομάδες. Είναι για το λόγο που βρισκόμαστε εδώ, τους ποδοσφαιριστές. Ξεχάστε το πλεονεκτήματα. Πρέπει να προστατεύσουμε τους ποδοσφαιριστές. Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους. Οι παίκτες δεν ανακάμπτουν από τα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν βγάζει νόημα" ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια τα έβαλε με εκείνους που αποφάσισαν για την κατάργηση του κανόνα των πέντε αλλαγών, καλώντας τούς να το ξανασκεφτούν.

"Ποιος ψήφισε γι' αυτήν την απόφαση; Ποιοι είναι αυτοί; Πρέπει να προστατεύσουν τους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να αποφασίσουν. Ο νόμος είναι αποδεκτός από την FIFA και την UEFA" τόνισε ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ