PREMIER LEAGUE

Γκουαρδιόλα: "Η Άρσεναλ ήταν καλύτερη αλλά συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο"

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι κατά τη διάρκεια αγώνα της Premier League απέναντι στην Άρσεναλ στο Emirates | 1 Ιανουαρίου 2022
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι κατά τη διάρκεια αγώνα της Premier League απέναντι στην Άρσεναλ στο Emirates | 1 Ιανουαρίου 2022 @2021 MATT DUNHAM/AP IMAGES

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν είχε πρόβλημα να παραδεχτεί, παρά τη μεγάλη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι με ανατροπή, πως η Άρσεναλ ήταν καλύτερη στο ματς, με τον Καταλανό να στέκεται στα προβλήματα της ομάδας του λόγω κορονοϊού και τραυματισμών.

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε αποφασιστικό βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου, δεύτερου σερί και τέταρτου την τελευταία 5ετία, αφού με το 2-1 επί της Άρσεναλ εκτός έδρας αύξησε σε 11 και 12 βαθμούς τη διαφορά της από τις Τσέλσι και Λίβερπουλ αντίστοιχα.

Παρά το γεγονός ωστόσο πως οι πολίτες καλπάζουν το τελευταίο διάστημα και έφτασαν στις 11 διαδοχικές νίκες στην Premier League (τέταρτη φορά που κάνουν σερί 10+ νικών επί εποχής Γκουαρδιόλα στον πάγκο του), η εμφάνισή τους δεν άφησε ικανοποιημένο τον προπονητή τους.

Μάλιστα, ο Πεπ Γκουαρδιόλα παραδέχτηκε στις πρώτες του δηλώσεις μετά το 2-1 στο Emirates, που κρίθηκε στο 90+3' από το χρυσό γκολ του Ρόδρι, πως η Άρσεναλ ήταν καλύτερη στο χορτάρι και πως η δική του ομάδα ταλαιπωρείται από προβλήματα τραυματισμών και κορονοϊού που δεν της επιτρέπουν να αποδώσει όπως θα ήθελε.

"Συγχαρητήρια, ήταν καλύτερη. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που είχε δώσει το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι της πριν από 6-7 ημέρες. Εμείς είχαμε 2 ημέρες να ετοιμαστούμε και δεν είχαμε ομάδα να παρατάξουμε.

Για αυτό το λόγο βάζουμε έναν επιπλέον παίκτη στον άξονα. Ήταν δύσκολα, δεν είχαμε ενέργεια. Είχαμε πολλές περιπτώσεις με κορονοϊό αυτή τη σεζόν και τραυματισμούς -τον Φιλ Φόντεν και τον Κάιλ Γουόκερ που επέστρεψε μετά απο καιρό.

Ήμασταν απίστευτα κουρασμένοι. Η Άρσεναλ ήταν καλύτερη σήμερα αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο", τόνισε ο Καταλανός αναφερόμενος στην επικράτηση της ομάδας του, που σήμανε μάλιστα την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στην Premier League μετά από τον Νοέμβριο του 2017 σε ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο φινάλε του πρώτου μέρους.

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ