ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γκλάντμπαχ - Ντόρτμουντ 4-2: Πάτησε στην 4η θέση με τεσσάρα

Οι παίκτες της Γκλάντμπαχ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Ντόρτμουντ για την Bundesliga.
Οι παίκτες της Γκλάντμπαχ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Ντόρτμουντ Ⓒ 2021 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Η Γκλάντμπαχ πήρε μία σπουδαία νίκη απέναντι στην Ντόρτμουντ με 4-2, την πέρασε στην βαθμολογία και πάτησε στην 4η θέση της Bundesliga με 31 πόντους.

Ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα πήρε στο Borussia Park η Γκλάντμπαχ κόντρα στην Ντόρτμουντ. Οι γηπεδούχοι πήραν το ντέρμπι με σκορ 4-2 και πέρασαν μπροστά από τους Βεστφαλούς στη βαθμολογία. Πλέον, τα Πουλάρια είναι στην 4η θέση με 31 πόντους, στους 29 η Ντόρτμουντ.

Το σκορ άνοιjε από το 11ο λεπτό ο Ελβέντι με το κεφάλι, έπειτα από σέντρα του Χόφμαν. Η φάση ελέγχθηκε και στο VAR για πιθανό οφσάιντ, όμως όλα ήταν κανονικά.

Οι φιλοξενούμενοι με πρωταγωνιστή τον Χάαλαντ κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να φέρουν το παιχνίδι "τούμπα". Στο 22' ο Σάντσο βρήκε τον Χάαλαντ ο οποίος με ωραίο πλασέ ισοφάρισε.

Οι Βεστφαλοί μπόρεσαν να περάσουν και μπροστά στο σκορ στο 28ο λεπτό. Η Ντόρτμουντ έκρυψε την μπάλα και ο Άγγλος τροφοδότησε ξανά τον Νορβηγό για να κάνει το 2-1.

Όμως η απάντηση της Γκλάντμπαχ ήταν άμεση. Ο Νίκο Ελβέντι σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα με γκολ από κοντά, έπειτα από απόκρουση από τον Μπίρκι σε εκτέλεση φάουλ στο 32'.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο μέρος. Στο 49ο λεπτό ο Μπενσεμπαΐνι με ωραίο σουτ από τα αριστερά της περιοχής, με το αδύναμο δεξί του πόδι έγραψε το 3-2. Η Γκλάντμπαχ έλεγξε τον ρυθμό και εν τέλει στο 78ο ο Τουράμ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Ελβέντι, Ζακάρια (84' Χέρμαν), Γκίντερ, Μπενσεμπαΐνι, Νόιχαους, Κράμερ, Λάινερ, Στιντλ (71' Βολφ), Χόφμαν (65' Τουράμ) , Πλεά (70' Εμπολό)

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Μορέι (87' Τίγκες), Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέο, Μπέλινγχαμ, Τσαν, Μπραντ, Ρόις (71' Ρέινα), Σάντσο, Χάαλαντ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 18ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου

Γκλάντμπαχ - Ντόρτμουντ 4-2 (11', 32' Ελβέντι, 49' Μπενσεμπαΐνι, 78' Τουράμ / 22', 28' Χάαλαντ)

Σάββατο 23 Ιανουαρίου

(16:30) Μπίλεφελντ - Άιντραχτ

Λεβερκούζεν - Βόλφσμπουργκ

Άουγκσμπουργκ - Ουνιόν

Φράιμπουργκ - Στουτγκάρδη

(19:30) Χέρτα - Βέρντερ

Κυριακή 24 Ιανουαρίου

(16:30) Σάλκε - Μπάγερν

(19:00) Χόφενχαϊμ - Κολονία

Photo credits: ⓒ 2021 Martin Meissner/Associated Press

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ