EURO 2020

Γκιουνές: "Αν νικήσουμε την Ιταλία, η ισορροπία του ομίλου θα αλλάξει"

Ο Σενόλ Γκιουνές στο Ολίμπικο στην προπόνηση της Τουρκίας πριν απ' τον αγώνα με την Ιταλία για το Euro 2020.
Ο Σενόλ Γκιουνές στο Ολίμπικο στην προπόνηση της Τουρκίας © 2021 ANDREW MEDICHINI/ASSOCIATED PRESS

Ο προπονητής της Τουρκίας, Σενόλ Γκιουνές, αναγνώρισε την ανωτερότητα της Ιταλίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η ομάδα του θέλει να αφήσει το σημάδι της απ' το πρώτο παιχνίδι του Euro 2020.

Την Παρασκευή (11/6, 22:00, ΑΝΤ1) το Euro 2020 κάνει σέντρα με την αναμέτρηση ανάμεσα στην Τουρκία και την Ιταλία στο Ολίμπικο της Ρώμης. Ο προπονητής της τουρκικής ομάδας, Σενόλ Γκιουνές, αναφέρθηκε στην παρουσία της ομάδας του στο τουρνουά και στο εναρκτήριο παιχνίδι.

"Θέλω να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Νομίζω πως η ομάδα μας είναι η νεαρότερη στο τουρνουά και θέλω να δείξει το πρόσωπό της. Θα είναι πολύ περήφανη στιγμή για εμάς να πάρουμε την πρώτη μας νίκη" σχολίασε αρχικά.

Στη συνέχεια έκανε έναν συσχετισμό με την Τουρκία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002: "Δεν είμαστε φαβορί, αλλά ελπίζουμε να γίνουμε. Παίξαμε κόντρα στη Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 και τους αντιμετωπίσαμε και στα ημιτελικά. Θέλω να ευχαριστηθούμε το ποδόσφαιρο στο Euro".

Η Τουρκία δεν είναι φαβορί κόντρα στην Ιταλία, σύμφωνα με τον Γκιουνές, όμως μία νίκη της ομάδας του θα αλλάξει τις ισορροπίες, στον όμιλο που βρίσκονται επίσης Ουαλία και Ελβετία: "Η Ιταλία είναι πολύ ταλαντούχα ομάδα. Μοιάζουν καλύτεροι από εμάς στα χαρτιά, όμως το παιχνίδι στο γήπεδο είναι πάντα διαφορετικό. Επιθυμώ οι παίκτες μου να δείξουν τις πραγματικές τους ικανότητες.

Θέλω να μας θυμούνται απ' το πρώτο παιχνίδι, να αφήσουμε σημάδι με το ποδόσφαιρο μας. Αν νικήσουμε, οι ισορροπίες του ομίλου πιθανότατα θα αλλάξουν".

TAGS EURO 2020 ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ