PREMIER LEAGUE

Γκέλα για την Μάντσεστερ Σίτι, κόλλησε στο 0-0 με την Σαουθάμπτον

Ο Τζακ Γκρίλις με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Σαουθάμπτον | 18 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Τζακ Γκρίλις με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Σαουθάμπτον | 18 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι εμφανίστηκε πολύ κατώτερη του αναμενομένου και απέτυχε να παραβιάσει την εστία της Σαουθάμπτον στο Έτιχαντ, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να μένουν στο 0-0 απέναντι στους αγίους για την 5η αγωνιστική της Premier League.

Μετα την ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, 0-1 από την Τότεναμ στο Λονδίνο, η Μάντσεστερ Σίτι υποχρεώθηκε το Σάββατο (18/9) στην πρώτη της εντός έδρας απώλεια βαθμών και μάλιστα αναπάντεχη, με την πρωταθλήτρια Αγγλίας να μένει στο 0-0 απέναντι στην Σαουθάμπτον στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Premier League.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας μπήκαν με αέρα στην αναμέτρηση του Έτιχαντ έχοντας επικρατήσει με το εντυπωσιακό 5-0 στα τρία προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια τους για το πρωτάθλημα και με το εκκωφαντικό 6-3 απέναντι στην Λειψία για την πρεμιέρα του Champions League, όμως η Σαουθάμπτον οχι μόνο δεν αποδείχτηκε σάκος του μποξ αλλά έκανε μεγάλη ζημιά στο σύνολο του Πεπ Γκουαδιόλα.

Οι παίκτες του Χάσενχουτλ έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο και αυτό μπορεί να πιστοποιηθεί από ένα και μόνο γεγονός: το ότι η Σίτι ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας μόνο 1 τελική προσπάθεια εντός της εστίας, και αυτή στο 90ο λεπτό (με τον Φόντεν), με το νούμερο αυτό να είναι το χειρότερο για τους πολίτες μετά από τις 8 Μαρτίου 2017 όταν είχαν και πάλι μόνο ένα σουτ στο στόχο, απέναντι στην Στόουκ.

Όσο για τις μεγαλύτερες φάσεις της αναμέτρησης, αυτές ήταν δύο, με την κάθε μία ομάδα να έχει τη στιγμή για να πάρει το τρίποντο. Η Σαουθάμπτον κέρδισε πέναλτι στο 66' σε πτώση του Άρμστρονγκ μέσα στη μεγάλη περιοχή από μαρκάρισμα του Γουόκερ όμως ο διαιτητής Μος πήρε πίσω την απόφασή του αφού είδε τη φάση στο ριπλέι (μετά από προτροπή του VAR), ενώ στο 93' ο Στέρλινγκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για την Σίτι αλλά η χαρά του κράτησε λίγα μόνο λεπτά, αφού με παρέμβαση του VAR δεν μέτρησε το γκολ του Άγγλου στράικερ ως οφσάιντ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε, Κανσέλο, Γκιουντογκάν, Φερναντίνιο (65' Ντε Μπρόινε), Μπερνάρντο Σίλβα (72' Φόντεν), Στέρλινγκ, Ζεσούς (67' Μαχρέζ), Γκρίλις

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: ΜακΚάρθι, Λιβραμέντο (86' Περό), Στέφενς (37' Σαλίσου), Μπέντναρεκ, Γουόκερ-Πίτερς, Ρέντμοντ, Γουόρντ-Πράους, Ρομέου, Ελιουνούσι, Άρμστρονγκ, Άνταμς (68' Μπρόχα)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Τα καλύτερα στιγμιότυπα της 5ης αγωνιστικής:

Νιούκαστλ - Λιντς 1-1

Γουλβς - Μπρέντφορντ 0-2

Μπέρνλι - Άρσεναλ 0-1

Λίβερπουλ - Κρίσταλ Πάλας 3-0

Μάντσεστερ Σίτι - Σαουθάμπτον 0-0

Νόριτς - Γουότφορντ 1-3

Η βαθμολογία της Premier League:

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ