SUPER LIG

Γκαζιαντέπ - Γκεζτεπέ 1-1: Διπλό fair play χωρίς προηγούμενο και υποβιβασμός για την ομάδα που θα αγόραζε ο Αμπράμοβιτς

Γκαζιαντέπ - Γκεζτεπέ 1-1: Διπλό fair play χωρίς προηγούμενο και υποβιβασμός για την ομάδα που θα αγόραζε ο Αμπράμοβιτς

Το παιχνίδι της Γκαζιαντέπ με τη Γκεζτεπέ πήρε παράξενη τροχιά στις καθυστερήσεις του αγώνα, με τις δύο ομάδες να προχωρούν σε διπλό fair play και το τελικό σκορ να βρίσκει τους φιλοξενούμενους και μαθηματικά υποβιβασμένους.

Η αναμέτρηση της Γκαζιαντέπ του Στέλιου Κίτσιου με την Γκεζτεπέ, την ομάδα που φέρεται να θέλει ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, για την 34η αγωνιστική κυλούσε ήρεμα μέχρι τις καθυστερήσεις, όταν έγιναν πράγματα που θα μείνουν στην ιστορία της Süper Lig.

Το παιχνίδι ήταν στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων και χωρίς σκορ, με τους φιλοξενούμενους να εκτελούν φάουλ λίγο μπροστά από το κέντρο του γηπέδου. Ο διαιτητής άφησε την μπάλα για την εκτέλεση, όμως ο Σονέρ Αϊντόγλου δεν περίμενε αυτή να σταματήσει, την έστρωσε στο αριστερό του και σούταρε προς την εστία, βλέποντας τον Μουσταφά Μποζάν εκτός θέσης.

Η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Άντις Γιάχοβιτς που πήρε το ριμπάουντ έγραψε το 1-0 για την Γκεζτεπέ. Με αυτό το σκορ, οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν κάποιες μαθηματικές ελπίδες παραμονής στην κατηγορία, όμως οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την εγκυρότητα του τέρματος.

Οι παίκτες της Γκεζτεπέ πήραν την απόφαση να αφήσουν τους γηπεδούχους να σκοράρουν και να ισοφαρίσουν, χωρίς την παρέμβαση του προπονητή τους, Στιέπαν Τόμας, όπως εξήγησε αργότερα στις δηλώσεις του. Ο πρώην επιθετικός του ΟΦΗ, Ζοαό Φιγκεϊρέντο, έφτασε μέχρι την αντίπαλη εστία με τη σέντρα και ισοφάρισε σε 1-1 στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Γκαζιαντέπ, η οποία μαθηματικά δεν έχει σωθεί, έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας έπειτα από τη σέντρα όμως και κέρδισε πέναλτι, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα (και πιθανότατα ορθώς) οι φιλοξενούμενοι. Ο Μουχαμέτ Ντεμίρ ανέλαβε την εκτέλεση, όμως έστειλε επιδεικτικά την μπάλα άουτ, τηρώντας και αυτός το fair play για το γκολ που τους χάρισαν οι αντίπαλοι.

Παρά τα όσα συνέβησαν, η Γκεζτεπέ δεν κατάφερε κάτι και η ομάδα της Σμύρνης υποβιβάστηκε έπειτα από πέντε χρόνια στην πρώτη κατηγορία, ακολουθώντας τη Μαλάτιασπορ.

TAGS SUPER LIG ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ