ΙΤΑΛΙΑ

Γιουβέντους - Σαμπντόρια 4-1: Πρόκριση στο ρελαντί στους 8 του Coppa Italia

Ο Πάουλο Ντιμπάλα πανηγυρίζει γκολ με την φανέλα της Γιουβέντους κόντρα στην Ίντερ | 24 Οκτωβρίου 2021
Ο Πάουλο Ντιμπάλα πανηγυρίζει γκολ με την φανέλα της Γιουβέντους κόντρα στην Ίντερ | 24 Οκτωβρίου 2021 @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Η Γιουβέντους ήταν ξεκάθαρα ανώτερη κόντρα στην Σαμπντόρια και επιβλήθηκε με το άνετο 4-1 στο Τορίνο, για να σφραγίσει την πρόκρισή της στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Coppa Italia.

Αν και είχε αρκετές απουσίες (ειδικά στην άμυνα) λόγω κορονοϊού, η Γιουβέντους δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 4-1 της Σαμπντόρια το βράδυ της Τρίτης στο Τορίνο και να πανηγυρίσει την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Coppa Italia.

Οι μπιακονέρι είχαν μάλιστα επιθετική πολυφωνία αφού έφτασαν στη νίκη έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, με τον Κουαδράδο να σέρνει το χορό των γκολ στο πρώτο μέρος και τους Ρουγκάνι, Ντιμπάλα και Μοράτα (με πέναλτι) να τον ακολουθούν στο δεύτερο, με τον Κόντι να πετυχαίνει απλά το γκολ της τιμής για τους μπλουτσερκιάτι.

Η ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι μπήκε δυνατά στο ματς από την αρχή και το φινάλε του πρώτου 45λεπτου την βρήκε να έχει κυριαρχήσει και να έχει ανταμειφθεί και με ένα γκολ, που προήλθε από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κουαδράδο στο 25'.

Ένα λεπτό αργότερα ο Μοράτα βρήκε δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε κατόπιν παρέμβασης VAR (είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης), για να έρθει το 2-0 για τους γηπεδούχους στο 52' από σέντρα του Αρτούρ και εξαιρετική κεφαλιά του Ρουγκάνι.

Στο 63ο λεπτό ο Κόντι νίκησε τον Περίν με διαγώνιο δεξί σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και μείωσε σε 2-1, με το γκολ όμως αυτό να... αγριεύει τους Τορινέζους, που πάτησαν γκάζι και έβαλαν άλλα δύο γκολ.

Τέσσερα λεπτά μετά το γκολ της "Σαμπ" ήρθε η απάντηση του Ντιμπάλα που βρήκε δίχτυα σε ένα ακόμα ματς, σε μία περίοδο που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Γιουβέντους για την ανανέωση του συμβολαίου του, για να έρθει ο Άκε να κερδίσει πέναλτι και να το εκτελέσει εύστοχα ο Μοράτα γράφοντας το τελικό 4-1 για τους μπιανκονέρι.

Αποτέλεσμα που τους κρατάει ζωντανούς στην προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της Κυπελλούχου που κατέκτησαν πέρυσι, αφού πήραν το εισιτήριο για τους "8" και περιμένουν την επόμενη αντίπαλό τους που θα προκύψει από το ζευγάρι Σασουόλο - Κάλιαρι.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Περίν, Ντε Σίλιο, Ντανίλο (62' Κιελίνι), Ρουγκάνι, Σάντρο, Κουαδράδο (75' Άκε), Αρτούρ (75' Μπεντανκούρ), Λοκατέλι, Ραμπιό, Κουλουσέβσκι (62' Ντιμπάλα), Μοράτα (79' Ζόρζε)

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Φαλκόνε, Κόντι (64' Γκαμπιαντίνι), Μανιάνι, Μούρου, Μπερεζίνσκι, Θόρσμπι, Ρινκόν, Άσκιλντσεν, Αουτζέλο (81' Ντραγκούσιν), Καπούτο (85' Τσιέρβο), Τορεγκρόσα (64' Καντρέβα)

Coppa Italia: Το πρόγραμμα της φάσης των 16

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

  1. Γιουβέντους - Σασουόλο ή Καλιαρι
  2. Φιορεντίνα - Αταλάντα
  3. Μίλαν - Λάτσιο
  4. Λέτσε ή Ρόμα - Έμπολι ή Ίντερ

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • Νικητής 1 - Νικητής 2
  • Νικητής 3 - Νικητής 4
TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ