ΙΤΑΛΙΑ

Γιουβέντους - Νάπολι 2-0: Το Super Cup στα χέρια της βέκια σινιόρα

Οι παίκτες της Γιουβέντους πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Super Cup 2021 μετά το 2-0 επί της Νάπολι
Οι παίκτες της Γιουβέντους πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Super Cup 2021 μετά το 2-0 επί της Νάπολι Ⓒ 2021 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Με γκολ των Ρονάλντο (64') και Μοράτα (95') η Γιουβέντους νίκησε στο ιταλικό Super Cup 2-0 την Νάπολι (μοιραίος ο Ινσίνιε, έχασε πέναλτι) και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Ιταλία. Κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών με 760 γκολ ο CR7 (VIDEOS).

Η βέκια σινιόρα είναι εδώ και εξακουθεί να συλλέγει τίτλους! Λίγες ημέρες μετά την ήττα με κάτω από τα χέρια με 2-0 από την Ίντερ στο πρωτάθλημα, η Γιουβέντους του Αντρέα Πίρλο έδωσε απαντήσεις σε φίλους και εχθρούς αφού επιβλήθηκε 2-0 της Νάπολι του Τζενάρο Γκατούζο στο "Mapei Stadium" και πανηγύρισε το Supercoppa Italiana για 9η φορά στην ιστορία της.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με το 32ο γκολ του στις ισάριθμες τελευταίες συμμετοχές του με τη φανέλα της Γιουβέντους άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη στο 64ο λεπτό ενώ ο Άλβαρο Μοράτα στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων σφράγισε την κατάκτηση του τροπαίου για να γίνει ο μοναδικος παίκτης των μπιανκονέρι που έχει σκοράρει φέτος σε όλες τις διοργανώσεις που έχουν πάρει μέρος (Serie A, Champions League, Coppa Italia).

Με το τέρμα αυτό μάλιστα ο Ρονάλντο έγραψε ιστορία με ολόχρυσα γράμματα αφού έφτασε τα 760 στην μεγαλειώδη καριέρα του και αποτελεί πλέον τον παίκτη με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η Νάπολι είχε χρυσή ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 80' μετά από πέναλτι που κέρδισε (μέσω χρήσης VAR) σε ανατροπή του Μέρτενς από τον ΜακΚένι, όμως ο αρχηγός της Λορέντσο Ινσίνιε φόρεσε το μανδύα του μοιραίου στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ματς σκακιέρας, αναμονής και τακτικής παρακολουθήσαμε στο πρώτο 45λεπτο του Supercoppa Italiana, με τον τελικό να είναι απολύτως ισορροπημένο και το 0-0 με το οποίοι πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα να είναι απολύτως δίκαιο και αναπόφευκτο.

Ο ρυθμός ήταν χαμηλός και οι ελεύθεροι χώροι μεταξύ των γραμμών για να δράσουν οι παίκτες ελάχιστοι, με Γιουβέντους και Νάπολι να επιλέγουν αμφότερες να εστιάσουν στην προστασία της περιοχής τους και όχι στη στήριξη των επιθετικών τους.

Ουσιαστικά, μία ήταν η μεγάλη ευκαιρία στα πρώτα 45 λεπτά και αυτή καταγράφηκε στο 28': ο Ντέμε ελίχτηκε από τα αριστερά και έβγαλε γλυκιά σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Λοσάνο έπιασε την καρφωτή κεφαλιά υπό την πίεση του Ντανίλο και ο Στσέσνι απέκρουσε ενστικτωδώς κρατώντας το μηδέν.

Στον αντίποδα, η μοναδική αξιόλογη φάση της Γιουβέντους σημειώθηκε στο 40', με τον Ρονάλντο να δοκιμάζει δυνατό σουτ με το δεξί από πλάγια θέση από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Οσπίνα.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στο δεύτερο ημίχρονο η Γιουβέντους απείλησε με τον Μπερναρντέσκι και στο 64' λίγο έλειψε να πάρει προβάδισμα στο σκορ από προσπάθεια του Μανωλά να διώξει γύρισμα του Ρονάλντο που για λίγα εκατοστά δεν κατέληξε αυτογκόλ, για να έρθει πάντως το 1-0 των μπιανκονέρι στην αμέσως επόμενη φάση.

Ο Μπερναρντέσκι εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Μπεντανκούρ έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα βρήκε στο πρόσωπο του Μπακαγιόκο και στρώθηκε στον Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Πορτογάλος σούπερ σταρ εκτέλεσε αστραπιαία με δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής τον Οσπίνα (1-0).

Οι πρωταθλητές Ιταλίας πίεσαν στα επόμενα λεπτά ψάχνοντας και δεύτερο γκολ, βλέποντας πως είχαν το μομέντουμ υπέρ τους, ωστόσο ήταν η Νάπολι εκείνη που άγγιξε το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης στο 80'.

Ο Μέρτενς τσίμπησε πανέξυπνα τη μπάλα προ του ΜακΚένι την ώρα που ο Αμερικανός προσπαθούσε να διώξει τη μπάλα μέσα στην περιοχή του, ο διαιτητής Βαλέρι είδε το μόνιτορ μετά από προτροπή του VAR και έδειξε την άσπρη βούλα, όμως ο Ινσίνιε δεν ήταν ψύχραιμος.

Αν και κατάφερε να ξεγελάσει τον Στσέσνι στέλνοντάς τον σε λάθος γωνία, εκείνος απέτυχε να κουνήσει το πλεκτό, με τη μπάλα να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας της Γιουβέντους και τον καπιτάνο των παρτενοπέι να μένει απαρηγόρητος.

Στις καθυστερήσεις η αγωνία κορυφώθηκε και μέσα σε δύο λεπτά κρίθηκαν όλα. Στο 94' η Νάπολι έχασε την τελευταία ευκαιρία της να στείλει το ματς στην παράταση, με το σουτ του Λοσάνο να αποκρούεται με τα πόδια από τον Στσέσνι ενώ στο 95' ήρθε το δεύτερο γκολ της βέκια σινιόρα για να δώσει πανηγυρικές διαστάσεις στην επιτυχία της.

Οι μπιανκονέρι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι όλη σχεδόν η Νάπολι ήταν στην επίθεση και βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, με τον Κουαδράδο να διασχίζει το μισό γήπεδο και την κατάλληλη στιγμή να σερβίρει τη μπάλα στον Μοράτα που έγραψε το τελικό 2-0 σε σχεδόν ανυπεράσπιστη εστία για να πνιγεί στις αγκαλιές των συμπαικτών του και να αρχίσει το τορινέζικο πάρτι με την απονομή του τροπαίου.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Κουαδράδο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντανίλο, Κιέζα (46' Μπερναρντέσκι), Αρτούρ, Μπεντανκούρ (84' Ραμπιό), ΜακΚένι, Κουλουσέβσκι (84' Μοράτα), Ρονάλντο

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρούι (84' Πολιτάνο), Ντέμε (84' Γιορέντε), Μπακαγιόκο (67' Ελμάς), Λοσάνο, Ζιελίνσκι, Ινσίνιε, Πετάνια (72' Μέρτενς)

Photo Credits: ⓒ 2021 Antonio Calanni/Associated Press

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑΠΟΛΙ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ