SERIE A

Γιουβέντους - Μίλαν 0-3: Άλμα Champions League για τους ροσονέρι

Οι παίκτες της Μίλαν πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στη Σασουόλο για τη Serie A.
Οι παίκτες της Μίλαν πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στη Σασουόλο AP PHOTO/ANTONIO CALANN

Η Μίλαν πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα της Γιουβέντους, επικρατώντας με 3-0 και έκανε τεράστιο άλμα για τον τερματισμό στην πρώτη τετράδα και για την εξασφάλιση εισιτηρίου για τους ομίλους του Champions League της νέας περιόδου. Ντίας, Ρέμπιτς και Τομόρι οι σκόρερ για τους ροσονέρι. Εκτός τετράδας η Γιουβέντους.

Η Γιουβέντους υποδέχθηκε τη Μίλαν για την 35η αγωνιστική της Serie A, με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 3-0 χάρη στα γκολ των Ντίαζ στο 45+1', Ρέμπιτς στο 78' και Τομόρι στο 82'. Στη δεύτερη θέση οι ροσονέρι, έχοντας 72 βαθμούς, όσους και η Αταλάντα, με τη Γιουβέντους να είναι πέμπτη, με 69.

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ προσεκτικά στην αρχή του αγώνα, λόγω της κρισιμότητάς του, παρ' όλα αυτά μπόρεσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες στις δύο εστίες.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι, με την υποσχόμενη προσπάθεια του Ντε Λιχτ, να κόβεται από την άμυνα της Μίλαν. Στο 30' ο έτερος στόπερ ο Κιελίνι έφτασε κοντά στο γκολ, όμως δεν τα κατάφερε.

Ο Κουαδράδο εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Ντοναρούμα έκανε κακή έξοδο, με τον αρχηγό της "βέκια σινιόρα" να μην μπορεί να στείλει την μπάλα με το κεφάλι προς την εστία.

Η Μίλαν ήταν απειλητική, κυρίως με τον Ερνάντεζ από τα αριστερά, ο οποίος δημιούργησε αρκετούς κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα.

Στο 37' ο Γάλλος αμυντικός μπήκε ωραία στην περιοχή, έπειτα από ωραία εναλλαγή της μπάλας των "ροσονέρι", έκανε το γύρισμα από την περιοχή, με τον Σάντρο να παίρνει την μπουκιά από το στόμα του Ζλάταν, λίγο πριν κάνει την προβολή και στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 45+1' η Μίλαν πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Τσαλχάνογλου εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, η μπάλα πήρε ύψος με τον Στσέζνι να πιάνει αρχικά την μπάλα αλλά να χάνει τον έλεγχό της. Ο Ντίαζ πήρε την μπάλα εντός περιοχής, έκανε το κοντρόλ και με ένα πολύ όμορφο φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη η Γιουβέντους απείλησε με τον Μπεντανκούρ στο 46', όμως η Μίλαν ήταν αυτή που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς.

Ο Ντίας επιχείρησε το σουτ εντός περιοχής στο 57', με τον Κιελίνι να σταματάει την μπάλα με το απλωμένο χέρι του. Ωστόσο ο διαιτητής αν και ήταν δίπλα στη φάση, χρειάστηκε την παρέμβαση του VAR για να υποδείξει την παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κεσιέ, ωστόσο Στσέζνι έπεσε στη σωστή γωνία και απομάκρυνε την μπάλα.

Στο 78΄ο Ρέμπιτς συνδυάστηκε με ωραία με τον Μπενασέρ και με ωραίο πλασέ εντός περιοχής, έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Στσέζνι, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του.

Τέσσερα λεπτά μετά, στο 82' η Μίλαν πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Τομόρι. Ο Τσαλχάνογλου εκτέλεσε το κόρνερ με τον Άγγλο στόπερ να πηδάει πιο ψηλά απ' όλους και με σκαστή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Γιουβέντους: Στσέσνι, Κουαδράδο, Ντε Λιχτ, Κιελίνι, Σάντρο, Μακένι, Μπεντανκούρ (67' Κουλουσέφσκι), Ραμπιό, Κιέζα (79' Ντιμπάλα), Μοράτα, Ρονάλντο

Μίλαν: Τζ. Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Κιερ, Τομόρι, Ερναντέζ, Κεσιέ, Μπενασέρ (82' Μεϊτέ), Σαλεμάκερς (82' Νταλό), Ντίαζ (70΄ λ. τρ. Κρούνιτς), Τσαλχάνογλου, Ιμπραχίμοβιτς (66' λ. τρ. Ρέμπιτς)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 35ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 8 Μαΐου

Ουντινέζε - Μπολόνια 1-0 (23' Ντε Πάουλ)

Σπέτσια - Νάπολι 1-4 (64' Πίκολι / 15' Ζιελίνσκι, 23', 44' Όσιμεν, 80' Λοσάνο)

Ίντερ - Σαμπντόρια 5-1 (4' Γκαλιαρντίνι. 26', 36' Σάντσες, 61' Πιναμόντι, 70' πέν. Μαρτίνες / 35' Μπαλντέ)

Φιορεντίνα - Λάτσιο 2-0 (32', 88' Βλάχοβιτς)

Κυριακή 9 Μαΐου

Τζένοα - Σασουόλο 1-2 (85' Τζαπακόστα - 14' Ρασπαντόρι, 66' Μπεράρντι)

Πάρμα - Αταλάντα 2-5 (78' Μπρουνέτα, 88' Σομ - 12' Μαλινόβσκι, 52' Πεσίνα, 77', 86' Μουριέλ, 90+3' Μιράντσουκ)

Μπενεβέντο - Κάλιαρι 1-3 (16' Λαπαντούλα - 1' Λυκογιάννης, 64' Παβολέτι, 90+3' Πέντρο)

Βερόνα - Τορίνο 1-1 (88' Ντιμάρκο - 85' Βοϊβόντα)

Ρόμα - Κροτόνε 5-0 (47', 90' Μαγιοράλ, 70', 73' Πελεγκρίνι, 78' Μχιταριάν)

Γιουβέντους - Μίλαν 0-3 ( 45+1' Ντίαζ, 78' Ρέμπιτς, 82' Τομόρι)

Δείτε τη βαθμολογία της Serie A και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων

Photo Credits: Associated Press

TAGS SERIE A ΜΙΛΑΝ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ