SERIE A

Γιουβέντους - Ίντερ 3-2: Ντέρμπι γεμάτο VAR, "ζωντανοί" για το Champions League οι "μπιανκονέρι"

Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates with Federico Chiesa, right, after scoring his side's opening goal during the Serie A soccer match between Juventus and Roma, at the Allianz Stadium in Turin, Italy, Saturday, Feb. 6, 2021. (Fabio Rossi/LaPresse via AP)
Ο Ρονάλντο πανηγυρίζει το γκολ με το οποίο έκανε το 1-0 για τη Γιουβέντους απέναντι στη Ρόμα Ⓒ 2021 FABIO ROSSI/ ASSOCIATED PRESS

Δύο γκολ του Χουάν Κουαδράδο και ένα του Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσαν δύσκολη νίκη με 3-2 στη Γιουβέντους επί της Ίντερ στο Derby d' Italia, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, με πολύ VAR, διαμαρτυρίες και δύο αποβολές.

Η Γιουβέντους πήρε μία επεισοδιακή νίκη με 3-2 επί της Ίντερ στο Derby d' Italia της 37ης αγωνιστικής στη Serie A, παρότι έπαιζε για μεγάλο μέρος με 10 παίκτες. Ο Χουάν Κουαδράδο ήταν ο ανέλπιστος ήρωας με δύο γκολ, αν και σκόραραν τόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο για τους γηπεδούχους, όσο και ο Ρόμελου Λουκάκου για τους πρωταθλητές.

Οι "μπιανκονέρι" δεν είχαν περιθώριο για απώλειες, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την μπάλα στα πόδια τους στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Στο 23ο λεπτό ο αγώνας πήρε φωτιά, όταν καταλογίστηκε (αμφισβητούμενο) πέναλτι μέσω VAR σε μαρκάρισμα του Ματέο Νταρμιάν στον Τζιόρτζιο Κιελίνι. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέτυχε να νικήσει τον Σαμίρ Χαντάνοβιτς, αλλά στο ριμπάουντ σκόραρε για 101η φορά με τη φανέλα της "γηραιάς κυρίας".

Λίγα λεπτά αργότερα, οι "νερατζούρι" απάντησαν με το ίδιο νόμισμα, ένα πέναλτι που έκανε ο Ματάις ντε Λιχτ στον Λαουτάρο Μαρτίνες, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι. Ο Ρόμελου Λουκάκου ευστόχησε και διατήρησε στα 6 γκολ τη διαφορά του με τον Πορτογάλο (29 έναντι 23).

Η Γιουβέντους αντέδρασε σωστά στο γκολ, έψαξε την απάντηση και τελικά η τύχη τη δικαίωσε, αφού ένα σουτ του Χουάν Κουαδράδο στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου κόντραρε στον Κρίστιαν Έρικσεν, ξεγέλασε τον Χαντάνοβιτς και κατέληξε στα δίχτυα.

Το 2ο μέρος ξεκίνησε με ακόμα μία φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες, αφού ο Ροντρίγκο Μπεντανκούρ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για πολύ αυστηρό φάουλ! Η Γιουβέντους κλείστηκε στην περιοχή της και επιχείρησε να κρατήσει το αποτέλεσμα, παίζοντας με παίκτη παραπάνω, όμως "προσκάλεσε" τους "νερατζούρι" και αυτό δεν ήταν καλή ιδέα. Ο Αντρέα Πίρλο προσπάθησε να ενισχύσει την αμυντική λειτουργία του, περνώντας στον αγώνα τον Μερίχ Ντεμιράλ, ενώ ταυτόχρονα απέσυρε τον Ρονάλντο, κάτι που δεν πήρε πολύ ευχάριστα ο Πορτογάλος, αν και δεν αντέδρασε.

Στα τελευταία 10 λεπτά χάθηκε κάθε έλεγχος. Στο 83', σε μία σέντρα από αριστερά, Λουκάκου και Τζιόρτζιο Κιελίνι μονομάχησαν στη μικρή περιοχή, η μπάλα εξωστρακίστηκε στον Ιταλό και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-2. Στην επόμενη φάση, ο Χουάν Κουαδράδο ντρίμπλαρε τον Ίβαν Πέρισιτς στην περιοχή, ανατράπηκε και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο ίδιος. Στις καθυστερήσεις, ο Πέρισιτς δέχθηκε και 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Σε όλες τις αποφάσεις υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τις δύο πλευρές, όλες ελέγχθηκαν από VAR, αλλά οι αντιδράσεις δεν κόπασαν. Το τέλος της ημέρας βρήκε τους "μπιανκονέρι" ζωντανούς στη μάχη του Champions League, αλλά με λίγες πιθανότητες.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Κιελίνι, Σάντρο, Κουαδράδο, Μπεντανκούρ, Ραμπιό, Κιέζα (70' Ντεμιράλ), Ρονάλντο (70' Μοράτα), Κουλουσέφσκι (58' Μακένι)

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (80' Βεσίνο), Χακιμί, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Έρικσεν (73' Σένσι), Νταρμιάν (46' Πέρισιτς), Λουκάκου, Μαρτίνες

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 15 Μαΐου

Τζένοα - Αταλάντα 3-4 (49' 84' Σομουρόντοφ, 67' πεν. Πάντεφ / 9' Σαπάτα, 26' Μαλινόφσκι, 44' Γκόζενς, 51' Πάσαλιτς)

Σπέτσια - Τορίνο 4-1 (19' Σαπονάρα, 41' πεν. 74' Ενζολά, 84' Έρλικ / 55' πεν. Μπελότι)

Γιουβέντους - Ίντερ 3-2 (24' Ρονάλντο, 45+3', 88' πέν. Κουαδράδο - 35' πέν. Λουκάκου, 83' αυτ. Κιελίνι)

Ρόμα - Λάτσιο (21:45)

Κυριακή 16 Μαΐου

Φιορεντίνα - Νάπολι (13:30)

Μπενεβέντο - Κροτόνε (16:00)

Ουντινέζε - Σαμπντόρια

Πάρμα - Σασουόλο (19:00)

Μίλαν - Κάλιαρι (21:45)

Δευτέρα 17 Μαΐου

Βερόνα - Μπολόνια (21:45)

Δείτε τη βαθμολογία της Serie A και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων

Photo Credits: © 2021 Fabio Rossi/Associated Press

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΝΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ