ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιοβάνοβιτς: "Ευχαριστημένος με όσα θα ικανοποιήσουν τους φιλάθλους μας"

Ο Ιβάν Γιουβάνοβιτς στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής του Παναθηναϊκού
Ο Ιβάν Γιουβάνοβιτς στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής του Παναθηναϊκού EUROKINISSI SPORTS

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής του Παναθηναϊκού δεν θέλησε να δώσει υποσχέσεις αλλά τόνισε πως θα δουλέψει σκληρά για να επαναφέρει την ομάδα εκεί που της αξίζει.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (16/6) έγινε η παρουσίαση του νέου προπονητή του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, με τον Σέρβο τεχνικό να εμφανίζεται σίγουρος ότι μπορεί να επαναφέρει την ομάδα εκεί που της αξίζει με βάση τη σκληρή δουλειά.

Ο έμπειρος προπονητής απέφυγε τα μεγάλα λόγια, δεν μίλησε για αριθμό μεταγραφών, αλλά τόνισε πως αυτός θα έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για κάθε παίκτη.

Δεν θέλησε να θέσει στόχους αλλά τόνισε πως ο Παναθηναϊκός εξ ορισμού είναι ομάδα που πηγαίνει για πρωτάθλημα και αυτό δεν χρειάζεται να το πει ο ίδιος αλλά το λέει το DNA της ομάδας. Σημείωσε όμως πως ο ίδιος θα είναι ευχαριστημένος αν μείνουν ικανοποιημένοι οι φίλαθλοι της ομάδας;

"Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας. Είμαι χαρούμενος που μετά από αρκετά χρόνια θα κάνω μια συνέντευξη Τύπου στα Ελληνικά. Λείπω αρκετά χρόνια και αν κάνω κάποια λάθη στα ελληνικά μου θα με κατανοήσετε. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία. Είναι μεγάλη τιμή για μένα και ευθύνη όσον αφορά το σήμερα και το μέλλον της ομάδας.

Το δέχομαι με μεγάλη ευχαρίστηση και διάθεση ώστε να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό και σύντομα να γυρίσει εκεί που πρέπει να είναι, πρωτίστος όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα και αργότερα αν είναι όλα καλά και στην Ευρώπη.

Να σας πω λίγο κάποια πράγματα για τις επαφές που είχα με την ομάδα. Η πρώτη επαφή ήταν πέρυσι τον Οκτώβριο δεν μπορούσε να προχωρήσει η συζήτηση γιατί εγώ τότε δεν είχα ιδιαίτερη γνώση για την ομάδα, το έμψυχο δυναμικό, το ελληνικό ποδόσφαιρο και θεωρούσα ότι ήταν ρίσκο και για μένα και τον Παναθηναϊκό από τη στιγμή που δεν είχα άποψη για την ομάδα και θα χρειαζόμουν κάποιο διάστημα και δεν θα είχα χρόνο για να κάνω κάποια πράγματα.

Η δεύτερη επαφή ήταν όταν τελείωσε το πρωτάθλημα που ήρθα και στην Αθήνα και κατάλαβα ότι ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλη διάθεση ώστε να είμαι εγώ αυτός που θα έρθει και να αναλάβω την ομάδα μαζί με το τιμ μου. Επειδή πέρασα στην Ελλάδα τα καλύτερα μου χρόνια ξέρω τι είναι ο Παναθηναϊκός, τι πρεσβεύει στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο το όνομα αυτό. Οπότε για μένα είναι μεγάλη τιμή και όχι μόνο τιμή αλλά και πρόκληση ώστε ο Παναθηναϊκός να επανέλθει εκεί που θέλουν όλοι.

Ξέρω καλά ότι υπήρχαν αρκετά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Ξέρω ότι υπάρχει απογοήτευση. Είμαι όμως πεπεισμένος ότι θα δουλέψουμε και θα παρουσιάσουμε ένα έργο που θα κάνει τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να μας υποστηρίξουν, να μας βοηθήσουν και σίγουρα οι οπαδοί παίζουν μεγάλο ρόλο. Για αυτούς αγωνιζόμαστε και αυτοί θα μας βοηθήσουν.

Πρώτος στόχος ήταν να αξιολογήσουμε το υπάρχον ρόστερ της ομάδας. Με κάποια θέματα, κάποιες θέσεις αν μπορούμε να ενισχύσουμε την ομάδα ώστε να μας βοηθήσει στην προσπάθεια που θα κάνουμε. Ξέρουμε το ρόστερ, έχουμε πλήρης εικόνα όσον αφορά το υπάρχον έμψυχο δυναμικό. Βέβαια διαφορετική είναι η εικόνα για έναν προπονητή όταν εργάζεται με τους ίδιους παίκτες απ' ότι τους βλέπει αλλά και δουλειά είναι η βελτίωση των ποδοσφαιριστών και σε συνεργασία με τη διοίκηση να υπάρξει η ενίσχυση όπου απαιτείται και να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός δυνατότερος.

Έχω χρέος και ευθύνη να δημιουργήσουμε ένα αγωνιστικό προφίλ της ομάδας που θα ικανοποιήσει τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μεγάλη ομάδα, πρέπει να έχει ένα αγωνιστικό προφίλ που της ταιριάζει. Και αυτό αφορά εμένα, το τιμ μου. Μαζί μου σε αυτή την προσπάθεια θα είναι οι συνεργάτες που ήταν μαζί και τα προηγούμενα χρόνια όπως οι Κόντης, Έρακ, Κολομπούρδας με τους οποίους θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε και να καταφέρουμε όλα αυτά.

Αυτό περιμένω από το ιατρικό τιμ και όλους όσους είναι στο αθλητικό κέντρο, να δείξουν σοβαρότητα και να λειτουργήσουν όπως πρέπει για τον Παναθηναϊκό".

Πως οραματίζεστε την ομάδα, ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θέλετε να δώσετε;

"Ένας προπονητής σαν εμένα μετά από κάποια χρόνια εμπειρίας και σε ομάδες που έχω δουλέψει νωρίτερα, ο εκάστοτε προπονητής έχει και ένα δικό του στυλ. Αυτό δεν αλλάζει ανάλογα με την ομάδα που πάει. Μου χρειαζόταν στο ξεκίνημα μια περίοδος ώστε να δημιουργήσω ένα προφίλ και σίγουρα αυτό που με ενδιαφέρει είτε είμαι σε μια ομάδα που λέγεται Παναθηναϊκός είτε σε ομάδες που δεν είχαν αυτό το βάρος. Το ποδόσφαιρο που μου αρέσει είναι αυτό που μπορεί να καταλάβει ο φίλαθλος ότι η ομάδα έχει ένα συγκεκριμένο στιλ, ανεξαρτήτου σκορ, ανεξαρτήτου αντιπάλου και να έχει τη σφραγίδα. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό που θα πρέπει να είναι το παιχνίδι που θα ικανοποιήσει τους οπαδούς που είναι απαιτητικοί. Με ότι ρίσκο περιλαμβάνει αυτό. Μια εικόνα που να εκπροσωπεί τον Παναθηναϊκό και να ικανοποιεί τους φιλάθλους.

Να σας μιλήσω για συστήματα, τρόπο σκέψης, θα χρειαστεί πολύς χρόνος. Αλλά ότι και να πω εγώ σήμερα είναι κάτι που θα δείτε σύντομα στα παιχνίδια. Και εκεί θα κριθούμε όλοι".

Έχετε ολοκληρώσει τη μελέτη του ρόστερ; Τι εισηγήσεις έχετε κάνει για τους παίκτες που θέλετε;

"Και εγώ και το τιμ μου σε καθημερινή βάση αξιολογούμε και το ρόστερ, αυτό δεν σταματάει. Είναι η καθημερινή μας προσπάθεια και δουλειά. Αυτή η εικόνα είτε επιβεβαιώνεται. Εγώ ξέρω ακριβώς τι θα μας χρειαστεί για να κάνουμε την ομάδα καλύτερη αλλά καταλαβαίνετε ότι σε μια συνέντευξη Τύπου όπως η σημερινή επειδή βρισκόμαστε και σε μια περίοδο μεταγραφών δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους μου να εκφράσω απόψεις για οποιαδήποτε θέματα αφορούν παίκτες που θα αποχωρήσουν και παίκτες που θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ή σε ποιες θέσεις. Πάντα με το σκεπτικό πως ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή έχει σχεδόν όλους τους παίκτες στο ρόστερ που έχουν συμβόλαιο για τον επόμενο χρόνο, ίσως και για περισσότερο. Να είμαστε προσεχτικοί σε ότι αποφάσεις παίρνουμε. Η διοίκηση είναι ενημερωμένη για τις προθέσεις μου και το σκεπτικό μου για την ομάδα".

Που εντοπίσατε με βάση τη μελέτη και την αξιολόγηση τα περσινά προβλήματα της ομάδας; Δεύτερον υπάρχει αύξηση στο μπάτζετ για να κάνει η ομάδα τις προσθήκες ώστε να είναι ανταγωνιστικός;

"Σας αρέσει αυτή η λέξη μπάτζετ (σ.σ. γέλια). Δεν είμαι προπονητής που πηγαίνω στις ομάδες μιλάω για μπάτζετ και διαχειρίζεται τα χρήματα. Ότι υπάρχει διάθεση από την πλευρά της διοίκησης για να ενισχυθεί η ομάδα υπάρχει. Υπεύθυνη για το μπάτζετ είναι η διοίκηση της ομάδας εγώ είμαι υπεύθυνος για την ομάδα και για τα οικονομικά θέματα η ευθύνη είναι της διοίκησης και όχι δικιά μου. Όσο για το σκεπτικό μου πάνω σε αυτό το θέμα, ξέρω τι πέρασε ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια και στις επιλογές μου έχω στο μυαλό μου ότι πρέπει να κάνουμε ότι πρέπει στα πλαίσια της ομαλής λειτουργίας της ομάδας.

Αν έχω αξία σαν προπονητής θα φανεί απ' αυτό που θα κάνω στον αγωνιστικό χώρο. Οι ευθύνες μου είναι μεγάλες και πάντα πρέπει να τις διαχειριστώ με τον λογικό τρόπο.

Όσο για τα προβλήματα της περσινής χρονιάς, θέλω να σας απαντήσω αλλά δεν είναι δίκαιο γιατί δούλεψαν δύο άνθρωποι πριν από μένα. Και δεν γίνεται η συνέντευξη Τύπου για να σχολιάσω τη δουλειά τους. Τα προβλήματα που είχε ο Παναθηναϊκός είτε αγωνιστικά, είτε εξωαγωνιστικά θα ήθελα να τα κρατήσω για μένα και το τιμ μου απ' να το συζητάω δημόσια".

Μιλήσατε πολύ για το μέλλον αλλά ζητήσατε μονοετές συμβόλαιο. Αποφύγατε τη λέξη πρωτάθλημα θεωρείτε πως αυτό θα φέρει επιπλέον πίεση;

"Για το θέμα του συμβολαίου. Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας η επιλογή είναι δική μου και δεν είχε να κάνει με τον Παναθηναϊκό στις συζητήσεις που κάναμε. Μπορείτε να καταλάβετε ότι όταν μια ομάδα θέλει ένα προπονητή θα μπορούσα να επιμείνω σε περισσότερα χρόνια. Η δική μου επιλογή ενός χρόνου δεν είναι η πρώτη φορά. Σε όλες τις ομάδες το πρώτο μου συμβόλαιο προτιμώ να είναι ένα χρόνο. Όλοι ζούμε από τα αποτελέσματα. Δεν λέω ότι ένα πολυετές συμβόλαιο μου προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια. Η ίδια η ομάδα πρέπει να είναι σίγουρη και εγώ σαν προπονητής να είμαι σίγουρος για τις συνθήκες. Όταν όλο αυτό το παζλ είναι θετικό τότε δεν υπάρχει κανένα άλλο θέμα ώστε η συνεργασία να μεγαλώσει και για τα επόμενα χρόνια. Αν υπάρχει θέμα δεν θέλω τα συμβόλαια να είναι πρόβλημα στις σχέσεις μας. Δεν είναι κάτι που έγινε τώρα στον Παναθηναϊκό αλλά και τις προηγούμενες ομάδες. Είναι απλό, safe για μένα και την ομάδα και είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

Για το πρωτάθλημα. Ξέρετε δεν είμαι εγώ αυτός, ούτε η εκάστοτε διοίκηση που ορίζει τους στόχους. Η ιστορία του Παναθηναϊκού αυτά που έχει πετύχει είναι που ορίζει τους στόχους. Ο Παναθηναϊκός στο ελληνικό πρωτάθλημα είτε το θέλεις, είτε όχι πρέπει να πρωταγωνιστεί δεν υπάρχουν επιλογές. Σήμερα βρίσκεται σε μια διαφορετική κατάσταση, πέρασε δύσκολη περίοδο τα τελευταία δέκα χρόνια. Αν σας έλεγα εγώ σήμερα ότι θέλω ο Παναθηναϊκός του χρόνου να πάρει το πρωτάθλημα δεν θα ήμουν σοβαρός. Στη δουλειά μου είχα πει ότι πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει να είμαστε.

Πρέπει να εκτιμήσουμε την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα. Να εκτιμήσουμε τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε και εγώ να είμαι χαρούμενος όταν έρθει η ώρα. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που με αναγκάζει προς αυτή την κατεύθυνση".

Ο Παναθηναϊκός έχει ένα ρόστερ 40 ποδοσφαιριστών, εσείς δουλεύετε Θα το διαχειριστείτε μόνος σας ή θέλετε κάποιο τεχνικό διευθυντή;

"Υπάρχουν 41 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και οι ομάδες που δούλευα είναι αλήθεια πως είχαν 26 ποδοσφαιριστές και θεωρώ πως αυτός είναι ένας ιδανικός αριθμός. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα που έχει πολλά παιδιά από τις ακαδημίες και πάντα έβγαζε ταλαντούχους παίκτες και αρκετοί από το ρόστερ είναι από την ακαδημία. Το τελευταίο διάστημα με τον κορονοϊό υπήρχε ένα θέμα με το ρόστερ. Γιατί σε κάποιες ομάδες έλειπαν παίκτες και έπρεπε να έχεις ποδοσφαιριστές για να απαρτίζουν το ρόστερ.

Υπάρχει συζήτηση για τη δημιουργία μιας ομάδας για τον Παναθηναϊκό Β'. Μια θετική προοπτική για την εξέλιξη των νεαρών παικτών που θα βοηθήσει τα παιδιά από τις ακαδημίες γιατί υπάρχει μεγάλο κενό από την Κ19 στην πρώτη ομάδα. Οπότε αυτό θα τους βοηθήσει.

Όσο για το κομμάτι των παικτών αν θα έρθουν δεν θα μεγαλώσει το ρόστερ γιατί την ίδια ώρα κάποιοι θα αποχωρήσουν. Για έναν προπονητή είναι δύσκολο να λειτουργεί στην καθημερινότητα με έναν αριθμό παικτών όπως αυτούς που έκλεισε ο Παναθηναϊκός τη σεζόν.

Αν όμως δημιουργηθεί η δεύτερη ομάδα θα υπάρχει μεγαλύτερη άνεση όσον αφορά τη διαχείριση του ρόστερ.

Όσο για τον τεχνικό διευθυντή. Είναι διοικητική θέση. Εγώ δεν παρεμβαίνω στα διοικητικά πόστα. Υπήρχαν χρονιές που είχα συνεργαστεί με τεχνικούς διευθυντές, υπήρχαν χρονιές που δεν είχα συνεργασία. Δεν είναι κάτι που μπορώ να το αποφασίσω εγώ αλλά το τεχνικό τιμ και για τα διοικητικά πόστα αποφασίζει η διοίκηση της ομάδας.

Όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό η τελευταία απόφαση πρέπει να αφορά εμένα που θα έχω τις μεγαλύτερες ευθύνες για το αγωνιστικό κομμάτι".

Με ποιο στόχο θα είστε ικανοποιημένος στο τέλος της επόμενης σεζόν;

"Δεν είμαι πολλές μέρες στην Αθήνα. Δύο εβδομάδες είμαι εδώ. Η απάντηση μου είναι απλή επειδή ζω εδώ εδώ και δύο εβδομάδες και καταλαβαίνω στην καθημερινότητα μου πόσο μεγάλη ομάδα είναι, ξέρω και τη νοοτροπία της. Θα είμαι ικανοποιημένος αν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι ικανοποιημένοι απ' αυτό που θα δουν. Οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία".

Μπορείτε να μας πείτε τον αριθμό των μεταγραφών που θα θέλατε και την άποψη σας για τον Κώτσιρα που είναι κοντά στην ομάδα;

"Κλασική ελληνική συνέντευξη Τύπου (σ.σ. γέλια). Έχουμε να διαχειριστούμε ένα ρόστερ και πραγματικά είναι άδικο να αναφερθούμε στα ονόματα των παικτών που συζητάμε, είτε στον αριθμό παικτών. Δεν θα το κάνω. Δεν θα πάρετε απάντηση όχι γιατί δεν σέβομαι τη δουλειά σας αλλά γιατί πρωτίστως πρέπει να προστατέψω την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την ομάδα. Άλλωστε τα ξέρετε όλα, κάθε μέρα τα γράφετε".

Υπάρχουν παίκτες που θεωρείτε ότι δεν έχουμε δει όσα μπορούσαμε;

"Ευχάριστη ερώτηση για έναν προπονητή γιατί η δουλειά του είναι να προσπαθήσει στο βαθμό που μπορεί να αξιοποιήσει και παίκτες που ίσως να το πω με ήπιο τρόπο δεν είχαμε καλή εικόνα έως τώρα. Η βάση της δουλειάς του είναι να αξιολογήσει ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ.

Δέχτηκαν όλοι στον Παναθηναϊκό σκληρή κριτική φέτος όταν τελείωσε η χρονιά. Όμως για έναν προπονητή είναι σημαντικό και διαφορετικό το πως το βλέπει απέξω για παράδειγμα τι επιρροή μπορώ να δώσω εγώ. Το σκεπτικό μου είναι πως μια ομάδα χτίζεται.

Δεν είναι δεδομένο ότι αν αγοράσεις μια ομάδα θα πετύχεις. Οπότε πρέπει να είναι και η αξιοποίηση των παικτών που να μην μπορούσαν να προσφέρουν τα αναμενόμενα. Δεν με φοβίζει αυτό το πράγμα γιατί στις ομάδες που είχα δουλέψει έως τώρα υπήρχαν ποδοσφαιριστές που με κάποιο τρόπο μπορούσαμε να τους παρακινήσουμε ώστε να κάνουν περισσότερα".

Είπατε ότι εσείς θα έχετε τον τελικό λόγο σε κάθε μεταγραφή, εσείς θα επιλέγετε και τους παίκτες;

"Η ομάδα είναι αυτή που κινεί τα νήματα. Αξιολογούμε τους ποδοσφαιριστές που έρχονται στην ομάδα και εγώ επιλέγω τι είναι αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει και στο υπάρχον υλικό. Όταν σας είπα την τελική απόφαση θα αφορά το προφίλ του παίκτη και τι θέση που αγωνίζεται. Πολλοί το παρεξηγούν τελευταίο λόγο πάντα σε αυτά θα έχει η διοίκηση καθώς αυτοί πληρώνουν. Εγώ και το τιμ μου θα πρέπει να δούμε τους παίκτες της ομάδας και να επιλέξουμε τι είναι το καλύτερο για εμάς. Αν μπορώ εγώ ή κάποιος άλλος να ξεχωρίσει κάποιους παίκτες που είναι καλοί για την ομάδα θα το κάνω".

Είπατε ότι δεχτήκατε μια πρώτη κρούση από τον περασμένο Οκτώβριο. Η ομάδα πέρυσι έπαιζε αρκετά αμυντικά. Ποιες θα είναι οι πρώτες παρεμβάσεις σας στην ομάδα;

"Όταν έκλεισε το θέμα τον Οκτώβριο δεν ήμουν εδώ, ήμουν στα Εμιράτα. Όταν τελειώνω μια συζήτηση με οποιαδήποτε ομάδα δεν την παρακολουθώ, όταν έληξε τον Οκτώβριο έληξε. Επειδή είχε εκφράσει μια επιθυμία να εργαστώ ενδιαφερόμουν αλλά όχι στο βαθμό που θα το έκανα. Η πραγματική μου δουλειά στον Παναθηναϊκό ξεκίνησε πριν τρεις εβδομάδες.

Γυρίζουμε πάλι στο στυλ παιχνιδιού και να σχολιάσω τη δουλειά του προηγούμενου τεχνικού. Δεν ξέρω τι πρέπει να πω για να μην επιμένετε σε αυτό το θέμα, δεν είναι σωστό, επαγγελματικό. Σέβομαι τη δουλειά του κ. Πογιάτος και του κ. Μπόλονι που έχει πίσω του μεγάλη εμπειρία. Πιστεύω ότι έκανε ότι καλύτερο για να έχει καλά αποτελέσματα γιατί ένας προπονητής ζει απ' αυτά. Αυτό που έχω να κάνω είναι αυτό που πιθανόν θα το δείτε σε κάποιο διάστημα. Αν έχετε πληροφορίες για το σκεπτικό μου για τους ποδοσφαιριστές αυτό δεν το έχω εκφράσει σε κανέναν παρά μόνο στα παιδιά του τιμ μου".

Γνωρίζετε πως υπάρχουν αντιδράσεις στο πρόσωπο του Γιάννη Αλαφούζου ενώ η ομάδα θα παίξει στη Λεωφόρο, το θεωρείτε καλό αυτό;

"Δεν είναι εύκολο να απαντήσω σε αυτό το θέμα που αφορά τις αντιδράσεις. Και δεν είναι εκεί που μπορώ να παρέμβω και να κάνουμε τους φιλάθλους να καταλάβουν πως εμείς θα είμαστε οι μεγάλοι υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα. Όταν αυτό φύγει από εμάς θα σημαίνει πως η αξία μας είναι μικρή. Θα προσπαθήσουμε αν το αλλάξουμε αυτό. Αυτές τις ευθύνες θα πρέπει να τις νιώσουμε. Αυτό είναι πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο. Όταν οι ευθύνες από το ποδοσφαιρικό τμήμα πάνε στον ιδιοκτήτη η αξία της ομάδας είναι χαμηλή. Θέλω να έχω ευθύνες και να δουλεύω με άτομα που θα μοιράζονται αυτές τις ευθύνες".

Ποιο είναι το πλάνο σας για την ακαδημία;

"Δύσκολες ερωτήσεις. Πρέπει να είμαι και ειλικρινής και να πω και κάποια πράγματα που δεν χρειαζόταν. Ο Παναθηναϊκός ανέκαθεν είχε ακαδημίες που λειτουργούν στο υψηλό επίπεδο και το ίδιο κάνει και φέτος και αυτό είναι ευτήχημα για κάθε προπονητή. Θα πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί πάνω σε αυτό καθώς ο Παναθηναϊκός έχει περάσει και κάποιες δυσκολίες και κάποιοι παίκτες πήραν εύκολα τις ευκαιρίες να αγωνιστούν.

Εγώ σαν προπονητής χαίρομαι που έχω στην ομάδα παίκτες από την ακαδημία και είναι ευχαρίστηση μου να δουλέψω μαζί τους και να τους βελτιώσω. Όμως η προσπάθεια τους πρέπει να συνεχίζεται. Δεν είναι εύκολη να στηρίζεται η ομάδα μόνο στα παιδιά από της ακαδημίας. Ιδίως αν θα γίνει και η ομάδα β' θα τους δοθούν ευκαιρίες να δοκιμάσουν τον εαυτό τους στο υψηλότερο επίπεδο.

Θα το κάνω πραγματικά σε αυτούς που το λέει η καρδιά τους. Όχι επειδή ήταν στις ακαδημίες αλλά επειδή μπορούν να καταννοήσουν την κατάσταση και αν το μοιραστούν μαζί μου για το καλύτερο αύριο. Θα προσπαθήσω να είμαι δίκαιος αλλά και σκληρός γιατί ξέρω τι περνάει ο κάθε ποδοσφαιριστές και για να συνεχίσεις σε αυτό πρέπει να είσαι δυνατός χαρακτήρας. Αυτό που έχει για μένα σημασία σήμερα είναι ο Παναθηναϊκός του αύριο. Αν υπάρχουν αυτοί που ασχολούνται περισσότερο με τις φωτογραφίες, τα μίντια, τα instagram είμαι λίγο παλιάς σχολής. Δεν είμαι λάτρης και ίσως υπάρξουν προβλήματα".

Ο Παναθηναϊκός θα είναι ανταγωνιστικός του χρόνου;

"Αυτό εξαρτάται από τη δουλειά μας στον αγωνιστικό χώρο. Από τις συνθήκες, από το πόσο μπορούμε να πείσουμε τον φίλαθλο κόσμο του Παναθηναϊκού να μας βοηθήσει. Αυτό είναι το δικό μου το στοίχημα. Δεν μπορεί κανείς να κάνει πολλά πράγματα. Εμείς το πρώτο βήμα και αν αυτό δώσει διαφορετική δυναμική θα μας βοηθήσει ώστε να κάνουμε τα βήματα που πρέπει να κάνουμε σε καθημερινή βάση".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ