ΑΕΚ

Ο Γιόχανσον έβαλε πρόωρο τέλος στην καριέρα του ως ποδοσφαιριστής

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για τη Super League 2016-2017 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 19 Φεβρουα;ρίου 2017
Ο Γιάκομπ Γιόχανσον της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για τη Super League 2016-2017 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 19 Φεβρουα;ρίου 2017 EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των σουηδικών ΜΜΕ και ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής, παρότι είναι μόλις 31 ετών.

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον ανακοίνωσε ότι κρεμάει τα παπούτσια του, απόφαση στην οποία κατέληξε λόγω των σοβαρών τραυματισμών που τον ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια. Ο Σουηδός μέσος της Γκέτεμποργκ σταματάει μεσούσης της σεζόν στην Allsvenskan, χωρίς να αγωνιστεί ούτε λεπτό μέσα στο 2021.

Ο 31χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ επέστρεψε στην πατρίδα του το περσινό καλοκαίρι, ύστερα από 2 χρόνια στη Ρεν, όπου ταλαιπωρήθηκε από δύο ρήξεις χιαστού. "Είχα πολλές καταπληκτικές μνήμες με την Γκέτεμποργκ. Ιδανικά, θα ήθελα να έχω κι άλλες μέσα απ' το γήπεδο, αλλά τώρα μπορώ να παρακολουθώ την ομάδα της οποίας είμαι φίλαθλος", δήλωσε μεταξύ άλλων στην ιστοσελίδα της σουηδικής ομάδας.

Ο Γιόχανσον έκανε σπουδαία καριέρα στη Γκέτεμποργκ από το 2007 μέχρι το Δεκέμβριο του 2014, όταν και αποκτήθηκε απ' την ΑΕΚ. Ο διεθνής αμυντικός μέσος έμεινε για 3,5 χρόνια στην Ένωση και είχε καλή απόδοση, ωστόσο τον Νοέμβριο του 2017, στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου η Σουηδία απέκλεισε την Ιταλία, υπέστη ρήξη χιαστού για πρώτη φορά στην καριέρα του.

"Είναι μία δύσκολη απόφαση, αλλά οι σοβαροί τραυματισμοί μου είχαν επιπτώσεις τα τελευταία χρόνια. Είναι βαρετός τρόπος να τελειώσω τα πάντα, αλλά είμαι αναγκασμένος. Δεν προκαλώ κάποιο σοκ ή έκπληξη, αλλά αυτή είναι η απόφαση", κατέληξε.

"Θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας", ήταν το μήνυμα της ΑΕΚ στα social media, έπειτα από την ανακοίνωση του Γιόχανσον.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ