ΠΑΟΚ

Γιατί Χατσερίντι αντί Κυριάκου Παπαδόπουλου

Γιατί Χατσερίντι αντί Κυριάκου Παπαδόπουλου

Ο Εβγέν Χατσερίντι επικράτησε και μάλιστα σχεδόν ολοκληρωτικά του ΠΑΟΚτσή, Κυριάκου Παπαδόπουλου, όταν στην Τούμπα μέτρησαν τα υπέρ και τα κατά των δύο περιπτώσεων.

Ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει κοντά στην απόκτηση του Εβγέν Χατσερίντι και τον περασμένο χειμώνα, όταν έψαχνε έναν κεντρικό αμυντικό επιπέδου για να καλύψει το κενό που άφησε στο ρόστερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης η φυγή του Κάρλος Ζαμπράνο. Η μεταγραφή του τότε δεν προχώρησε λόγω της Ντινάμο Κιέβου, που είχε μάλλον παράλογες απαιτήσεις για έναν ποδοσφαιριστή που λίγους μήνες μετά έμεινε ελεύθερος.

Όταν πάντως έφτασε η ώρα των συζητήσεων για τον προγραμματισμό του καλοκαιριού, στην Τούμπα ακούστηκε και το όνομα του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Βέβαια το δίλημμα δεν κράτησε και πολύ για συγκεκριμένους λόγους:

1) Είναι γεγονός ότι ο Χατσερίντι αποτελούσε διακαή πόθο του ίδιου του Ιβάν Σαββίδη σχεδόν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ. Δεν ήταν άλλωστε τυχαίες οι αναφορές που είχε κάνει στις πρώτες του συνεντεύξεις Τύπου για αυτόν αλλά και τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Δεν είναι μόνο ο Ιβάν Σαββίδης που ήθελε να δει τον Χατσερίντι με τα ασπρόμαυρα. Ήταν και ο Γιώργος Σαββίδης ένθερμος υποστηρικτής της μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ. Η επιλογή της οικογένειας Σαββίδη ήταν ο ομογενής αμυντικός, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη συμπάθεια για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, που ποτέ δεν έχει κρύψει τα συναισθήματα του για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

2) Τα οικονομικά δεδομένα των δύο περιπτώσεων ήταν συντριπτικά σε βάτος του Παπαδόπουλου. Η μεταγραφή του Χατσερίντι θα κοστίσει στον ΠΑΟΚ περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ, τις συνολικές αποδοχές του ποδοσφαιριστή στα τρία χρόνια της διάρκειας του συμβολαίου χωρίς τα πριμ επίτευξης στόχων. Οι ετήσιες αποδοχές για τον Παπαδόπουλο θα ξεπερνούσαν, ίσως και κατά πολύ, τα 2 εκατομμύρια, αλλά το πρόβλημα δεν ήταν εκεί. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν οι απαιτήσεις του Αμβούργου που μπορεί να αποχαιρέτησε, για πρώτη φορά στην ιστορία του τη μεγάλη Μπουντεσλίγκα, αλλά δεν είχε κανένα λόγο να "επουλήσει" τον Έλληνα αμυντικό. Το Αμβούργο ξόδεψε για τον Κυριάκο 6,5 εκατομμύρια και κάπου εκεί κυμαίνονται και οι απαιτήσεις του. Μαζί με την εφορία, ο κόστος μιας ενδεχόμενης μεταγραφής του Κυριάκου ήταν μάλλον απαγορευτικό για τον ΠΑΟΚ.

Έτσι μάλλον εύκολα οι άνθρωποι του "Δικεφάλου" πρόκριναν την περίπτωση του Χατσερίντι που αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη μέσα στις επόμενες ημέρες.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ