ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Γιαρμολένκο: "Βοηθήστε να σταματήσει ο πόλεμος και η Ουκρανία θα κυνηγήσει στο γήπεδο μία θέση στο Μουντιάλ"

Ο Αντρέι Γιαρμολένκο με τη φανέλα της εθνικής Ουκρανίας σε ματς απέναντι στην Βόρεια Μακεδονία στο Euro 2020 | 17 Ιουνίου 2021
Ο Αντρέι Γιαρμολένκο με τη φανέλα της εθνικής Ουκρανίας σε ματς απέναντι στην Βόρεια Μακεδονία στο Euro 2020 | 17 Ιουνίου 2021 @2021 ROBERT GHEMENT/ POOL VIA AP IMAGES

Το μυαλό και η καρδιά του Αντρέι Γιαρμολένκο είναι στην πατρίδα του που δοκιμάζεται λόγω της ρωσικής εισβολής, με τον Ουκρανό φορ να στέλνει πάντως μήνυμα ότι θέλει να παίξει στα μπαράζ του Μουντιάλ και να διεκδικήσει πρόκριση στα τελικά.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία που ξέσπασε στις 24 Φεβρουαρίου μετά από την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα έχει αλλάξει τον κόσμο και ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά τι ξημερώνει στον πλανήτη η επόμενη ημέρα.

Το ίδιο ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και στον αθλητισμό και δη στο ποδόσφαιρο, με την Ρωσία να έχει αποβληθεί από όλες τις διοργανώσεις σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο και τους Ουκρανούς αθλητές να ελπίζουν πως κάποια στιγμή θα σταματήσει η αιματοχυσία και θα επιστρέψει η ζωή τους όπως ήταν πριν.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει και έναν γρίφο αναφορικά με τις ομάδες που θα πάνε στα γήπεδα του Κατάρ μέσω των μπαράζ, με την εθνική Ουκρανίας να βλέπει το παιχνίδι της με την Σκωτία να αναβάλλεται (μετά από σχετικό αίτημά της προς την FIFA) και να μην ξέρει ακριβώς πότε θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Το σίγουρο είναι πως δεν θέλει ουδείς να της χαριστεί αλλά αντίθετα επιθυμεί να κατακτήσει με την αξία της το εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως ξεκαθάρισε, με συγκινητικές δηλώσεις που παραχώρησε, ο Αντρέι Γιαρμολένκο.

"Τώρα είναι δύσκολο να σκεφτόμαστε το ποδόσφαιρο αλλά όταν θα είναι σε θέση να διεξαχθεί το ματς, εμείς θα κατέβουμε στο γήπεδο και θα βάλουμε όλες τις δυνάμεις που έχουμε στο σώμα μας.

Θα είναι δύσκολο να δώσουμε το 100% επειδή πολλοί παίκτες δεν παίζουν και δεν κάνουν προπόνηση στην Ουκρανία, κάποιοι είναι με πολυβόλα στο χέρι ή με πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας για να παραδώσουν", τόνισε ο Ουκρανός φορ της Γουέστ Χαμ, για να προσθέσει με νόημα:

"Ουδείς σκέφτεται τώρα το ποδόσφαιρο, όμως όταν μπορέσουμε, θα δώσουμε τα πάντα. Έχω ακούσει από διάφορες πλευρές ότι θέλουν να μας δώσουν ελεύθερη είσοδο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι λάθος.

Έχουμε χέρια και πόδια για να διεκδικήσουμε εντός γηπέδου την πρόκριση. Βοηθήστε μας να σταματήσουμε αυτό τον πόλεμο και εμείς θα κατέβουμε στον αγωνιστικό χώρο. Όποιος είναι πιο δυνατός, θα πάει στο Κατάρ".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ