ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Γιακουμάκης: Πρώτος σκόρερ για δεύτερη σερί σεζόν σε τοπ πρωτάθλημα

Γιακουμάκης: Πρώτος σκόρερ για δεύτερη σερί σεζόν σε τοπ πρωτάθλημα
PRINT SCREEN GLOMEX/COSMOTE TV

Μετά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ που κατέκτησε την περασμένη σεζόν στην Ολλανδία με την Φένλο, ο Γιώργος Γιακουμάκης κατέκτησε τον σχετικό τίτλο και στην σκωτσέζικη Premiership, φτάνοντας τα 13 γκολ στην τελευταία αγωνιστική με την Σέλτικ.

Η σεζόν 2020-21 απογείωσε την καριέρα του Γιώργου Γιακουμάκη, με τον διεθνή στράικερ να βομβαρδίζει τις αντίπαλες εστίες στην Eredivisie με τη φανέλα της Φένλο, σκοράροντας 26 φορές σε 30 εμφανίσεις, και να κατακτάει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Το γεγονός αυτό τού έδωσε εισιτήριο για το πρωτάθλημα Σκωτίας παίρνοντας μεταγραφή στην Σέλτικ και στην πρώτη του σεζόν έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του.

Αφενός γιατί κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους κέλτες, με την ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Σκωτίας για 52η φορά στην ιστορία της διαδεχόμενη στην κορυφή την Ρέιντζερς (έχει 55 τίτλους) και αφετέρου γιατί στην τελευταία αγωνιστική πάτησε μία ακόμα κορυφή.

Αυτή του πρώτου σκόρερ, με τον Γιακουμάκη να σκοράρει δις στα τελευταία λεπτά του αγώνα-φιέστα με την Μάδεργουελ (6-0) και να φτάνει τα 13 γκολ, για να μοιραστεί έτσι τον τίτλο του αρχικανονιέρη με τον Ρίγκαν Τσαρλς-Κουκ της Ρος Κάουντι που έφτασε και αυτός στα 13 γκολ στο πρωτάθλημα, με τον Φουρουχάσι της Σέλτικ να τους ακολουθεί με 12 γκολ.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΚΩΤΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ