THE SPORTS ECONOMIST

Γιακουμάκης: Κρίνεται το μέλλον του στη Φένλο, τι ισχύει με Φέγενορντ

Ο Γιώργος Γιακουμάκης με τη φανέλα της Εθνικής
Ο Γιώργος Γιακουμάκης με τη φανέλα της Εθνικής EUROKINISSI SPORTS

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 17 ποδοσφαιριστές έχουν αποχωρήσει ως τώρα από τη Φένλο, όμως ο 1ος σκόρερ της περσινής Eredivisie, Γιώργος Γιακουμάκης, παραμένει στο ρόστερ της. Παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, Φέγενορντ δεν υπάρχει στο κάδρο, αλλά στις εναπομείνασες πέντε εβδομάδες του παζαριού, υπάρχουν αρκετοί ακόμη ενδιαφερόμενοι για να δελεάσουν τον Έλληνα φορ.

Είναι μάλλον οξύμωρο. Να έχουμε φτάσει στην τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και ο περυσινός κορυφαίος σκόρερ της Eredivisie και ένας από τους κορυφαίους του πλανήτη στη σεζόν, ο Γιώργος Γιακουμάκης, να βρίσκεται ακόμη στο ρόστερ της Φένλο, προετοιμαζόμενος για την έναρξη (σε δύο εβδομάδες) της δεύτερης κατηγορίας του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Για μεταγραφικό παζάρι όμως μιλάμε, συνεπώς τα πάντα είναι πιθανά. Ακόμη και η μέχρι τώρα παραμονή ενός φουνταριστού με 29 συνολικά (σε όλες τις διοργανώσεις) γκολ στα πόδια του σε ομάδα που υποβιβάστηκε πέρυσι από τα ολλανδικά "σαλόνια". Πόσο μάλλον από την στιγμή που ήδη έχουν αποχωρήσει από τη Φένλο 17 (!) συνολικά ποδοσφαιριστές σε σχέση με το περυσινό της ρόστερ.

Ο Γιακουμάκης όμως εκεί. Ακόμη. Πριν από τρεις εβδομάδες, στην έναρξη της προετοιμασίας της Φένλο, ο 26χρονος Έλληνας επιθετικός λαμβάνοντας το βραβείο του πρώτου σκόρερ, ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά πως δεν βιάζεται, πως δεν νιώθει πίεση και πως το σημαντικό για τον ίδιο δεν είναι η ομάδα ή χώρα από την οποία θα προκύψει μια σοβαρή πρόταση, αλλά το στιλ ποδοσφαίρου.

Θα προτιμούσε σίγουρα το ολλανδικό, αλλά κάτι τέτοιο δεν αποτελεί πανάκεια. Άλλωστε, τη δεδομένη στιγμή, οι πιο σοβαρά ενδιαφερόμενοι για τον Γιακουμάκη, αυτοί που προτίθενται να καλύψουν τα περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ που πλέον αξιώνει η Φένλο, δεν προέρχονται από την Eredivisie.

Και μεταξύ αυτών δεν είναι η Φέγενορντ. Οι "ροτέρνταμερς" όντως αναζητούν σημαντικά κομμάτια εν όψει της νέας σεζόν για να "κουμπώσουν" το παζλ της μεσοεπιθετικής τους σύνθεσης, όντως αναζητούν βασικό φορ, ωστόσο ο διεθνής Έλληνας δεν είναι μεταξύ των επιλογών που εξετάζουν.

Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες, τελευταίες εβδομάδες του παζαριού δεν θα είναι απλώς κρίσιμες για τον Γιακουμάκη, αλλά καθοριστικές, αφού πρόθεση όλων – και του ίδιου προφανώς αλλά εννοείται και της νυν ομάδας του– είναι να μην τον βρει το φθινόπωρο στην Φένλο. Και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το πιθανότερο είναι πως δεν θα τον βρει ούτε στην Ολλανδία.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ