EURO 2020

Γερμανία, ο εφιάλτης της Πορτογαλίας σε μεγάλα τουρνουά

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Πορτογαλίας κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Γερμανία για το Euro 2020
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη φανέλα της Πορτογαλίας κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Γερμανία για το Euro 2020 @ 2021 CHRISTOF STACHE/AP IMAGES

Η εθνική Πορτογαλίας δέχτηκε μόλις για δεύτερη φορά σε μεγάλη διοργάνωση τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι, με την Γερμανία να έχει μάλιστα την ευθύνη και για τα δύο πατατράκ των Ιβήρων.

Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος άρχισε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις το ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής για τον 6ο ομιλο του Euro 2020 παίρνοντας το προβάδισμα στο 15' απέναντι στην Γερμανία του Γιόαχιμ Λεβ με σκόρερ τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως το φινάλε την βρήκε με μία βαριά ήττα στην πλάτη.

Και αυτό γιατί η ομάδα του Λεβ ήταν πολύ καλύτερη στη συνέχεια και έφτασε δίκαια στην επικράτηση με σκορ 4-2, χάρη στα δύο αυτογκόλ των Ρούμπεν Ντίας και Γκερέιρο στο πρώτο ημίχρονο και τα γκολ των Χάβερτς και Γκόζενς στο δεύτερο.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό πως αυτό ήταν το 67ο παιχνίδι για τους Ίβηρες σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης (Euro και Παγκόσμιο Κύπελλο) και σε αυτό το διάστημα έχουν δεχτεί μόλις δύο φορές από τέσσερα γκολ σε ένα ματς, με την πρώτη συντριβή να έχει και πάλι θύτες τους Γερμανούς.

Ο τόπος του... εγκλήματος ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας στη φάση των ομίλων (16/6/ 2014), με την Μάνσαφτ να θριαμβεύει τότε με 4-0 έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τόμας Μίλερ που είχε σημειώσει χατ-τρικ (το άλλο γκολ ο Χούμελς).

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ