ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Γεωργίου: "Ο Τζεμπούρ έχει θέση στον Ολυμπιακό"

Γεωργίου: "Ο Τζεμπούρ έχει θέση στον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Γεωργίου μίλησε για την αναμέτρηση του Λεβαδειακού κόντρα στον Ολυμπιακό και μεταξύ άλλων μίλησε για τον Ράφικ Τζεμπούρ τον οποίο είχε συμπαίκτη στον Ατρόμητο.

Αναλυτικά η συνέντευξή του Γιώργου Γεωργίου στην εφημερίδα "ΦΩΣ":

Παρακολουθείστε την 3η εκπομπή SUPER BALL την Κυριακή 1/9 στις 23:30. Σχόλια, ρεπορτάζ, ανάλυση φάσεων και δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές της 3ης αγωνιστικής καθώς και η αποκλειστική συνέντευξη του Φερνάντο Σάντος για τα σχέδια του ενόψει του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Παρουσιάζουν οι Π. Βλαχόπουλος και Θ. Καίσαρης.

Πρώτα απ' όλα, τι ακριβώς έχει συμβεί με τις πυρκαγιές στη Βοιωτία; Διαβάζουμε στα ρεπορτάζ ότι κάνετε σε άλλο γήπεδο προπονήσεις.

Κάηκαν όλα γύρω από το βοηθητικό στη Χαιρώνεια. Οπότε υπήρχε μεγάλο πρόβλημα ακόμα και να πάμε προς το προπονητικό μας κέντρο. Μας γύρισαν αναγκαστικά πίσω την Πέμπτη. Δεν υπήρχε ούτε ρεύμα.

Η καταστροφή φαίνεται πως ήταν μεγάλη. Τώρα κατά πόσο θα φτιαχτεί πάλι ο χώρος εκεί δεν το ξέρω. Δεν γνωρίζω το μέγεθος των ζημιών. Από το απόγευμα της Πέμπτης κάνουμε προπονήσεις σε ένα άλλο γήπεδο, στην Αλίαρτο, που είναι περίπου μισή ώρα μακριά από τη Λιβαδειά.

Πώς περιμένετε το ματς με τον Ολυμπιακό;

Είναι ένα παιχνίδι που ξέρουμε εκ των προτέρων ότι θα είναι δύσκολο. Θα αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ελληνική ομάδα. Ξέρουμε με ποιον παίζουμε, τι δυσκολίες θα βρούμε μπροστά μας. Εμείς θα μπούμε για ό,τι καλύτερο. Μόνο κέρδη θα έχουμε από αυτό το ματς. Σίγουρα και τα αποτελέσματα μετράνε, ειδικά τώρα που στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν τα πήγαμε και τόσο καλά.

Είναι, όμως, 3η αγωνιστική, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και παίζουμε κόντρα στον πρωταθλητή των τελευταίων ετών. Παίζουμε στην έδρα μας, αλλά επαναλαμβάνω ότι γνωρίζουμε τις δυσκολίες ενός τέτοιου παιχνιδιού. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Χρειάζεται συγκέντρωση και τύχη μήπως και μπορέσουμε να αποσπάσουμε κάτι καλό απ' αυτό το παιχνίδι.

Πώς κυλάει η εβδομάδα της προετοιμασίας του Λεβαδειακού, όταν έχει να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Ελλάδας;

Όταν παίζεις με μια τέτοια ομάδα, όλα τα παιδιά προσπαθούμε για το κάτι παραπάνω. Ξέρουμε την ποιότητα του αντιπάλου. Όταν παίζει με τον Σαβιόλα και όλα τα παιδιά στον Ολυμπιακό, προετοιμάζεσαι όλη την εβδομάδα για να αντιμετωπίσεις τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα.

Δε θα παίξουμε με άγχος. Υπάρχουν κάποια ματς που πρέπει να τα πάρεις, όπως αυτό με τον Πανθρακικό που είχαμε στην πρεμιέρα και κάποια άλλα που δε θα σε κατηγορήσουν αν τα χάσεις. Με μια νίκη ή ισοπαλία, όμως, με τον Ολυμπιακό, ανεβάζεις το πρεστίζ σου ως ομάδα.

Τον Γενάρη δυσκολέψατε τον Ολυμπιακό. Με ένα γκολ του Τζιμπούρ στο 97' χάσατε.

Μας κέρδισε δύσκολα ο Ολυμπιακός, αυτή είναι η πραγματικότητα. Όμως, δεν έχει καμία σχέση εκείνο το παιχνίδι με αυτό που έρχεται. Πρώτον, είναι εντελώς διαφορετικές και οι δυο ομάδες. Και εμείς και ο Ολυμπιακός έχουμε πολλά νέα πρόσωπα. Δεύτερον, τότε είχαμε αποκτήσει έναν ρυθμό γιατί ξεκινούσε ο β' γύρος του πρωταθλήματος.

Τώρα προσπαθούμε να ακόμα να δέσουμε ως ομάδα. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε την Κυριακή είναι να μπούμε μέσα και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Από τη στιγμή που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο ποιοτική ομάδα, πρέπει να προσέξουμε κάποια πράγματα ως προς τη συγκέντρωσή μας. Αυτό πιστεύω είναι το παν: η συγκέντρωση.

Λίγο χαλαρός να είσαι και θα έχεις πρόβλημα. Σε μια λεπτομέρεια ή αν ξεχαστείς σε μια φάση, μπορεί και να δεχτείς γκολ. Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής, έχει παίκτες που με μια τους ενέργεια κάνουν τη διαφορά, αλλά κι εμείς, επαναλαμβάνω, θα κατεβούμε να παίξουμε την μπάλα μας. Από αυτά τα παιχνίδια αν αποσπάσεις ένα θετικό αποτέλεσμα, αυτομάτως ανεβαίνει και η ψυχολογία σου.

Αμυντικός εσύ, επιθετικός ο Σαβιόλα. Πώς βλέπεις τη μεταξύ σας κόντρα;

(γέλια). Μεγάλος παίκτης. Ξέρω με ποιον θα έχω να κάνω. Αλλά δε θέλω να σταθώ τόσο πολύ στον Σαβιόλα. Εγώ θέλω να σταθώ περισσότερο στη δική μου ομάδα. Έρχονται συνεχώς παιδιά στην ομάδα και ακόμα δεν έχουμε «δέσει».

Προσπαθούμε μέσω των προπονήσεων και των αγώνων να βρεθούμε μεταξύ μας. Χθες (σ.σ.: προχθές) ήρθε ο Καπό. Έχουμε αλλάξει πολύ από πέρυσι. Υπάρχει ποιότητα και σ' εμάς, όχι μόνο στον Ολυμπιακό.

Ο Μάντζιος διαβάζουμε ότι είναι τραυματίας. Θα παίξει (σ.σ.: ρωτήθηκε πριν την απογευματινή προπόνηση των Βοιωτών);

Ο Βαγγέλης ήρθε στην ομάδα στα μισά της προετοιμασίας, έπαιξε κάποια ματς και τώρα έβγαλε έναν μικροτραυματισμό. Κάνει ατομικό πρόγραμμα. Μακάρι να είναι έτοιμος.

Ο άλλος επιθετικός, ο Βασιλείου, που επίσης είχε ένα πρόβλημα;

Θα είναι έτοιμος από τη στιγμή που προπονήθηκε την Πέμπτη.

Πάντως, έχετε ένα «όπλο» στη φαρέτρα σας και αυτός είναι ο Λεμονής, που ξέρει πολύ καλά τον Ολυμπιακό.

Πράγματι. Είναι ένας άνθρωπος, που είχε πολλές επιτυχίες με τον Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε μαζί και προσπαθούμε για το καλό του Λεβαδειακού. Σίγουρα θα μας πει πολλά πράγματα για τον Ολυμπιακό.

Και κάτι τελευταίο, για τον Τζεμπούρ. Τον είχες συμπαίκτη στον Ατρόμητο. Η άποψή σου για το θέμα που έχει προκύψει με τον Ολυμπιακό;

Δεν ξέρω τι έχει συμβεί με τον Ραφίκ. Είμαστε φίλοι από την κοινή μας θητεία στο Περιστέρι. Όμως, δε θα μιλήσω ως φίλος του, αλλά ως αμυντικός. Για εμένα ο Τζιμπούρ έχει θέση στον Ολυμπιακό.

Δεν ξέρω τι έγινε με τον προπονητή, αλλά από τη στιγμή που δεν έχει βρει ακόμα ομάδα, καλό θα ήταν να τον κρατήσουν στον Πειραιά. Είναι από τα εργαλεία που θα ήθελε κάθε σύλλογος. Είναι μια μονάδα υπερπολύτιμη. Το έδειξε πέρυσι με τα γκολ που πέτυχε. Κάθε προπονητής θα ήθελε έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή.

TAGS ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ