ΓΑΛΛΙΑ

Γαλλία: Η ανατριχιαστική εκτέλεση της "Μασσαλιώτιδας" και το μήνυμα του Γκριεζμάν για το Μπατακλάν

Ο Γκριεζμάν πανηγυρίζει με μήνυμα για το Μπατακλάν
France's Antoine Griezmann celebrates after scoring a penalty, his side's seventh goal, during the World Cup 2022 group D qualifying soccer match between France and Kazakhstan at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Saturday, Nov. 13, 2021. (AP Photo/Michel Euler) PHOTO CREDITS: © 2021 MICHEL EULER / AP IMAGES

Η Γαλλία πήρε την πρόκριση για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την 8άρα επί του Καζακστάν, σε μια ιδιαίτερη βραδιά για ολόκληρο το έθνος λόγω της συμπλήρωσης έξι ετών από το μακελειό στο Μπατακλάν. Η ανατριχιαστική εκτέλεση της "Μασσαλιώτιδας" και ο πανηγυρισμός - μήνυμα του Αντουάν Γκριεζμάν.

Το βράδυ του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου, η Γαλλία εξασφάλισε την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Η 8άρα επί του Καζακστάν σφράγισε το εισιτήριο για τους αγώνες του Κατάρ, σε μια βραδιά που ήταν συναισθηματικά φορτισμένη για όλους όσοι βρέθηκαν στο Παρκ ντε Πρενς.

Ο λόγος δεν είναι άλλος φυσικά από τη συμπλήρωση έξι ετών από το μακελειό του Μπατακλάν, της πιο αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στην ιστορία της Γαλλίας, που είχε ως τραγικό απολογισμό τους 130 νεκρούς και τους 350 τραυματίες.

Ο τρόπος με τον οποίο όλοι τραγούδησαν τη "Μασσαλιώτιδα" στο Παρκ ντε Πρενς ήταν ενδεικτικός του συναισθηματικού φορτιού που κουβαλά ένα ολόκληρο έθνος εδώ και έξι χρόνια, την στιγμή που ο Αντουάν Γκριεζμάν στη διάρκεια του πανηγυρισμού του (για το γκολ που τον έκανε να ξεπεράσει τον Μισέλ Πλατινί στον πίνακα των σκόρερ των "μπλε") θύμισε σε όλους -με το μήνυμα στο μπλουζάκι που φορούσε μέσα από τη φανέλα- την ημερομηνία που στιγμάτισε τους πάντες.

Αμέσως μετά το ματς ο Ντιντιέ Ντεσάμπ ήταν χαρούμενος για τη νίκη που πέτυχε η ομάδα του, ωστόσο δεν ξέχασε τα όσα συνέβησαν πριν από έξι χρόνια: "Ήταν η τέλεια βραδιά, ο στόχος ήταν να προκριθούμε, ωστόσο με ευχαρίστησε η σύνδεση μεταξύ των παικτών, ιδιαίτερα ανάμεσα στους επιθετικούς.

Τα πήγαμε πολύ καλά και στα δύο ημίχρονα και ήμασταν στον σωστό ρυθμό. Το ρίσκο, είναι πάντα να χαλαρώσουμε αλλά δεν το κάναμε, γιατί σεβόμασταν τον αντίπαλο. Είναι ένα πολύ όμορφο βράδυ, ακόμα και αν δεν ξεχνάμε ότι σήμερα είναι μια ημέρα μνήμης".

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ