ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γαλλία - Ακτή Ελεφαντοστού 2-1: Νίκη στις καθυστερήσεις μέσα στο "Βελοντρόμ"

Στιγμιότυπο από τη φιλική αναμέτρηση της Γαλλίας με την Ακτή Ελεφαντοστού στο "Βελοντρόμ", Μασσαλία | Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022
Στιγμιότυπο από τη φιλική αναμέτρηση της Γαλλίας με την Ακτή Ελεφαντοστού στο "Βελοντρόμ", Μασσαλία | Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 © 2022 DANIEL COLE/ASSOCIATED PRESS

Το γκολ του Ορελιέν Τσουαμενί στις καθυστερήσεις έδωσε τη νίκη 2-1 στη Γαλλία επί της Ακτής Ελεφαντοστού σε φιλική αναμέτρηση του "Βελοντρόμ" στη Μασσαλία.

Η Γαλλία παρατάχθηκε χωρίς τον Κιλιάν Εμπαπέ και επικράτησε δύσκολα 2-1 της Ακτή Ελεφαντοστού σε φιλική αναμέτρηση του "Βελοντρόμ" στη Μασσαλία.

Ο επιθετικός της Παρί είναι άρρωστος κι έμεινε στον πάγκο καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα από τον Ντιντιέ Ντεσάμπ, που προτίμησε τον Ολιβιέ Ζιρού στην κορυφή και τους Αντουάν Γκριεζμάν και Νικολά Ενκουνκού να τον πλαισιώνουν.

Οι "ελέφαντες" δεν χαρίστηκαν στους φίλους των γηπεδούχων και έδωσαν το 100%, φτάνοντας και στο γκολ με τον Νικολά Πεπέ μόλις στο 19ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα σε μια φάση διαρκείας ο Ζιρού ισοφάρισε σε 1-1 κι έφτασε τα 47 γκολ με το εθνόσημο, μόλις τέσσερα πίσω από τον αρχισκόρερ Τιερί Ανρί.

Τεό Ερναντέζ και Ενκουνκού από τη μία και Πεπέ και Γουιλφρίντ Ζαά από την άλλη είχαν ευκαιρίες για περαιτέρω τέρματα στο 1ο ημίχρονο. Στο 2ο μέρος ο ρυθμός έπεσε παρότι δεν έγιναν πολλές αλλαγές. Μία εξ αυτών ήταν ο Ζονατάν Κλος, ο 29χρονος επιθετικός της Λανς που έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική Γαλλίας.

Η ισοπαλία δεν έμεινε μέχρι τέλους, αφού στις καθυστερήσεις ο Ορελιέν Τσουαμενί με κεφαλιά έκανε το 2-1. Η Γαλλία θα συνεχίσει την προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 με αντίπαλο τη Νότια Αφρική στο "Πιερ Μορουά" την Τρίτη, ενώ η Ακτή ταξιδεύει στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσει την Αγγλία στο "Γουέμπλεϊ".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ