ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Γαλατάσαραϊ - Αλάνιασπορ 1-2: Πρωτιά με ανατροπή για τους Έλληνες στην Τουρκία

Οι τρεις Έλληνες της Αλάνιασπορ, Γιώργος Τζαβέλλας, Μανώλης Σιώπης και Τάσος Μπακασέτας μετά τη νίκη επί της Γαλατασάραι
Οι τρεις Έλληνες της Αλάνιασπορ, Τζαβέλλας Μπακασέτας και Σιώπης ALANYASPOR

Η Αλάνιασπορ των Τζαβέλλα, Σιώπη και Μπακασέτα επικράτησε 2-1 της Γαλατάσαραϊ εκτός έδρας με ανατροπή και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του τουρκικού πρωταθλήματος.

Μία σημαντική νίκη πήρε η Αλάνιασπορ απέναντι στην Γαλατάσαραϊ εκτός έδρας. Η ομάδα των τριών Ελλήνων Τζαβέλλα, Σιώπη και Μπακασέτα έκανε την ανατροπή κόντρα στην Τζιμ-Μπομ και πήρε την νίκη με σκορ 1-2 με γκολ μάλιστα στο 90+5'.

Κάπως έτσι, η Αλάνιασπορ σκαρφάλωσε με 13 πόντους στην πρώτη θέση του τουρκικού πρωταθλήματος, ενώ ακολουθεί με 11 βαθμούς η Φενέρμπαχτσε.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 34ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρανταμέλ Φαλκάο. Στο 43ο λεπτό ο Μπαμπατσάρ έφερε το ματς στα ίσα με τρομερή εκτέλεση φάουλ. Στο 45+2' η Γαλατά έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ετεμπό με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 90+5', ο Ντάβιντσον έφερε το παιχνίδι "τούμπα" βάζοντας το πόδι του στο μακρινό σουτ του Κουτλού και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Οι τρεις Έλληνες ξεκίνησαν βασικοί στην αναμέτρηση.

Γαλατάσαραϊ: Οζτούρκ, Λίνες, Λουγιντάμα, Μαρκάο, Σαράκι, Ετεμπό, Ανταλιάλι (82' Ντιανέ), Μπάμπελ (90' Τουράν), Ακμπάμπα (46' Μπαϊράμ), Κίλιντς (83' Ντονκ), Φαλκάο (46' Μπελχαντά)

Αλάνιασπορ: Μαραφόνα, Χουάνφραν, Κολκέρ, Τζαβέλλας, Μουντάντζε, Σιώπης (90' Κουτλού), Ουτσάν (69' Μπεκίρογλου), Ντάβιντσον, Μπακασέτας, Μπαμπατσάρ (69' Πεκτεμέκ), Μπαρέιρο (79' Μπινγκόλ)

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ