CHAMPIONS LEAGUE

Γιουβέντους - Ντινάμο: Η Φραπάρ έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής σε ματς Champions League

Η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής διηύθυνε ματς Champions League, στην αναμέτρηση της Γιουβέντους με την Ντινάμο Κιέβου.
Η Στεφανί Φραπάρ στην αναμέτρηση της Γιουβέντους με την Ντινάμο Κιέβου MARCO ALPOZZI/LAPRESSE VIA AP

Η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής διηύθυνε ματς Champions League, αυτό της Γιουβέντους με την Ντινάμο Κιέβου. (VIDEO)

Η Γιουβέντους υποδέχτηκε το βράδυ της Τετάρτης την Ντινάμο Κιέβου για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League και όπως ήταν γνωστό την αναμέτρηση διηύθυνε η Στεφανί Φραπάρ.

Η Γαλλίδα έγινε η πρώτη γυναίκα που διευθύνει ματς της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Φραπάρ σφύριξε προ ημερών το παιχνίδι Γρανάδα - Ομόνοια για το Europa League και πριν από ένα χρόνο έγινε η πρώτη γυναίκα ρέφερι στην ιστορία που σφύριξε σε τελικό ποδοσφαίρου ανδρών σε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και συγκεκριμένα τον τελικό του Super Cup Ευρώπης μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τσέλσι.

Επίσης, τον Απρίλιο του 2019 έγινε η πρώτη Γαλλίδα που σφύριξε στη Ligue 1 (Αμιάν – Στρασμπούρ), ενώ την ίδια χρονιά διηύθυνε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών μεταξύ των ΗΠΑ και της Ολλανδίας.

Η Φραπάρ είναι γεννημένη στις 14 Δεκεμβρίου 1983 στην περιοχή Herblay-sur-Seine της Γαλλίας. Είναι στη λίστα διεθνών διαιτητών της FIFA από το 2009.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ