ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Ολυμπιακός 1-2: Πρώτη φιλική νίκη στην Αυστρία με Σισέ και Χασάν

Ο Σισέ πανηγυρίζει γκολ του στο Φορτούνα - Ολυμπιακός
Ο Σισέ πανηγυρίζει γκολ του στο Φορτούνα - Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη του νίκη στο δεύτερο του φιλικό στην Αυστρία επικρατώντας 2-1 της Φορτούνα Ντίσελντορφ με ανατροπή. Ο Σισέ ισοφάρισε στο 29' στο γκολ του Πέτερσον (23'). Ο Χασάν με κεφαλιά σκόραρε στο 62'.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε φιλική αναμέτρηση στην Αυστρία. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-1 της Φορτούνα Ντίσελντορφ, με τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να παίζουν κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο.

Ο Πέτερσον άνοιξε το σκορ στο 23', ο Σισέ ισοφάρισε στο 29', με τον Χασάν στο 62' να διαμορφώνει το τελικό σκορ. Στο 75' ο Βατσλίκ απέκρουσε πέναλτι του Γκίντσεκ.

Ο Σισέ ισοφάρισε γρήγορα το γκολ της Φορτούνα

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν το ματς με 4-3-3 και τον Άβιλα στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Κρίστινσον βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, με τους Παπασταθόπουλο, Σισέ και Ρέαμπτσουκ μπροστά του. Κούντε, Μαντί Καμαρά και Εμβιλά συνέθεσαν την τριάδα του άξονα. Ο Βαλμπουενά και ο Μασούρας τοποθετήθηκαν στα επιθετικά άκρα και ο Τικίνιο στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός από νωρίς είχε την κατοχή της μπάλας και έχτιζε το παιχνίδι του από τα μετόπισθεν. Ιδιαίτερα κινητικός ήταν ο Άβιλα σε αυτό το ανεπίσημο ντεμπούτο του. Στο 20ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι έχασαν μία πρώτη καλή στιγμή με κεφαλιά του Μασούρα σε εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά από τα αριστερά.

Στο 23ο λεπτό η Φορτούνα Ντίσελντορφ μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Πέτερσον βρήκε μέτρα, δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στο "Γ' του Κρίστινσον. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά. Ο Σισέ έκανε το κοντρόλ έπειτα από μία προσωρινή απομάκρυνση, κατέβασε την μπάλα, απέφυγε τους αντιπάλους του και πλάσαρε για το 1-1.

Μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους το σκορ δεν άλλαξε. Οι ερυθρόλευκοι εξακολουθούσαν να έχουν την κατοχή και με υπομονή έψαχναν την στιγμή τους. Παράλληλα, πίεζαν ψηλά και έκλεβαν μπάλες επιχειρώντας να δημιουργήσουν προϋποθέσεις.

Ο Χασάν την ανατροπή, έπιασε πέναλτι ο Βατσλίκ

Στο β' μέρος ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με αλλαγές και τους Βατσλίκ και Μπουχαλάκη αντί των Κρίστινσον και Κούντε. Δέκα λεπτά αργότερα άλλαξε εντελώς η ενδεκάδα και αγωνίζονταν πλέον οι Βατσλίκ, Κούτρης, Μπαγκαλιάνης, Αβραάμ, Κανέ, Μπουχαλάκης, Αγκιμπου Καμαρά, Καρβάλιο, Φαντιγκά, Ραντζέλοβιτς και Χασάν. Ιδιαίτερο ρόλο είχε ο Κανέ ως δεξί μπακ.

Στο 62ο λεπτό ο Ολυμπιακός μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Ραντζέλοβιτς εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Χασάν σηκώθηκε στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Φορτούνα Ντίσελντορφ είχε μία καλή στιγμή στο 69'. Οι Γερμανοί έφυγαν στην κόντρα, ο επιθετικός της Φορτούνα έκανε το σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Η ομάδα της Bundesliga 2 είχε νέα καλή στιγμή για να ισοφαρίσει, όταν στο 75' κέρδισε πέναλτι για χέρι του Χασάν. Ο Γκίντσεκ εκτέλεσε, αλλά ο Βατσλίκ έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε.

Μέχρι και στο τέλος δεν υπήρξε αλλαγή στο σκορ. Ο Κανέ αποχώρησε στο 78' με τον Ανδρούτσο να περνάει στη θέση του. Το ίδιο συνέβη και με τον Κούτρη στο 84' καθώς είχε ενοχλήσεις.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Κρίστινσον, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Κούντε, Μαντί Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά, Μασούρας, Τικίνιο.

Στο β' μέρος έπαιξαν οι: Βατσλίκ, Κούτρης (84' Ντιμπί Κεϊτά), Μπαγκαλιάνης, Αβραάμ, Κανέ (78' Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης, Αγκιμπού Καμαρά, Καρβάλιο, Φαντιγκά, Ραντζέλοβιτς, Χασάν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ