EURO 2020

Φόντα: "Θα είναι τρελό αν δεν μπορούν να έρθουν στο Λονδίνο οι οπαδοί μας"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αυστρίας, Φράνκο Φόντα, κατά τη διάρκεια προπόνησης της ομάδας του στο πλαίσιο του Euro 2020
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αυστρίας, Φράνκο Φόντα, κατά τη διάρκεια προπόνησης της ομάδας του στο πλαίσιο του Euro 2020 @ 2021 PETER DEJONG/AP IMAGES

Το αήττητο σερί της Ιταλίας δεν τρομάζει τον Φράνκο Φόντα, με τον τεχνικό της Αυστρίας να εκφράζει τον ενθουσιασμό του ενόψει του αγώνα και να εκφράζει την πίστη πως η ομάδα του θα έχει τη στήριξη των οπαδών της στο "Γουέμπλεϊ".

Το πρώτο ζευγάρι που προέκυψε για τη νοκ-άουτ φάση του Euro 2020 ήταν αυτό της Ιταλίας με την Αυστρία στο "Γουέμπλεϊ", με τη συντριπτική πλειονότητα του φίλαθλου κοινού να χρίζει ακλόνητο φαβορί την σκουάντρα ατζούρα για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Κάτι λογικό και αναμενόμενο από τη στιγμή που η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι άφησε άριστες εντυπώσεις στη μέχρι τώρα παρουσία της στη φάση των ομίλων και τις τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς (απέναντι σε Τουρκία, Ελβετία και Ουαλία) ενώ μετράει ένα αήττητο σερί 30 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις ισοφαρίζοντας το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της.

Ωστόσο αυτό δεν φοβίζει τους Αυστριακούς αν κρίνει κάποιος από δηλώσεις του προπονητή τους, Φράνκο Φόντα, στην εφημερίδα "Kleine Zeitung", με τον 55χρονο Γερμανό να τονίζει με νόημα:

"Στα χαρτιά μοιάζει με μία αδύνατη αποστολή για εμάς επειδή η Ιταλία έχει να χάσει εδώ και έναν αιώνα. Αργά ή γρήγορα όμως θα χάσει η ομάδα του Μαντσίνι, οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι που ζούμε αυτή τη στιγμή".

Την ίδια ώρα ο Φόντα έδειξε προβληματισμένος αναφορικά με το γεγονός πως οι Αυστριακοί φίλαθλοι δεν θα ειναι σε θέση να ταξιδέψουν στην Αγγλία ελέω των σχετικών περιορισμών που αφορούν τους ταξιδιώτες προς την Αγγλία.

"Η υγεία είναι προτεραιότητα αλλά με δεδομένους τους κανονισμούς για την είσοδο στη χώρα, που σχετίζονται με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, θα είναι τρελό αν δεν μπορούν να μπουν στη χώρα οι οπαδοί μας.

Ελπίζω να αλλάξει κάτι η UEFA, θα ήταν πολύ ωραίο να έχουμε την υποστήριξη των οπαδών μας που θα έρχονταν από την Αυστρία για να ζήσουν μαζί μας μία τόσο ιδιαίτερη στιγμή".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ