EURO 2020

Φόντα: "Είμαστε το αουτσάιντερ κόντρα στην Ιταλία αλλά θέλουμε να πάμε στο Μόναχο"

O τεχνικός της Αυστρίας, Φράνκο Φόντα, στο πλαίσιο αγώνα με την Σλοβενία για τα προκριματικά του Euro 2020
O τεχνικός της Αυστρίας, Φράνκο Φόντα, στο πλαίσιο αγώνα με την Σλοβενία για τα προκριματικά του Euro 2020 @ 2019 RONALD ZAK/AP IMAGES

To μήνυμα πως η Αυστρία θα παλέψει για να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Euro 2020, έστω και αν ξέρει πως η ισχυρό Ιταλία είναι το φαβορί στο μεταξύ τους ζευγάρι, έστειλε με δηλώσεις του ο τεχνικός της, Φράνκο Φόντα.

Το ζευγάρι Ιταλία - Αυστρία που θα κατέβει το βράδυ του Σαββάτου στον αγωνιστικό χώρο του Γουέμπλεϊ (22:00, LIVE από το SPORT24) έχει ένα ξεκάθαρο φαβορί για πρόκριση στα προημιτελικά του Euro 2020 που είναι η Ιταλία, όμως αυτό ουδόλως προβληματίζει τους Αυστριακούς.

Έχουν άλλωστε απαλλαγεί από το άγχος αφού πέτυχαν το βασικό στόχο που ήταν η πρόκριση από τη φάση των ομίλων, με τον τεχνικό της ομάδας Φράνκο Φόντα να ξεκαθαρίζει πως η ομάδα του θα διεκδικήσει με πάθος τις όποιες ελπίδες της αναλογούν, γνωρίζοντας το μέγεθος και τη δυναμική του αντιπάλου της.

"Η Ιταλία επιτίθεται γρήγορα όταν αποκτάει τη μπάλα. Ξέρουμε ότι έχουμε ένα μικρό ποσοστό όσον αφορά στις ελπίδες πρόκρισης, όμως μπορείς να καταφέρεις πολλά στη ζωή σου με ένα μικρό ποσοστό.

Όταν είσαι στους 16, θέλεις να φτάσεις στα προημιτελικά. Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε στο Μόναχο. Είναι μία ξεχωριστή στιγμή για μας, η Αυστρία παίζει για πρώτη φορά στη φάση των 16 ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και μάλιστα κόντρα στην Ιταλία στο Γουέμπλεϊ.

Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι για μένα, για το επιτελείο μου, για τους παίκτες και την ομοσπονδία. Ανυπομονούμε να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο και ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα", σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γερμανός τεχνικός, για να προσθέσει αναφορικά με την κόντρα απέναντι στην Ιταλία του Μαντσίνι:

"Είμαστε πολύ συμπαγείς και επιθετικοί στο να παίρνουμε πίσω τη μπάλα, έχουμε αρκετές εξαιρετικές μονάδες και μέχρι τώρα τα πάμε καλά στο Euro. Προφανώς εμείς είμαστε το αουτσάιντερ και η Ιταλία το φαβορί, τόσο απέναντί μας όσο και για την τελική επικράτηση.

Στα δύο τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί πολύ με τον Μαντσίνι, παίζουν ένα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, είναι καλά οργανωμένοι και παίζουν πάντα επιθετικά.

Και εμείς ωστόσο παίζουμε καλά και στο ποδόσφαιρο τα πάντα είναι πιθανά, ειδικά όταν μιλάμε για ένα νοκ-άουτ παιχνίδι".

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ