EURO 2020

Φόντα: "Χάσαμε οριακά κόντρα σε ένα από τα φαβορί του Euro"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αυστρίας, Φράνκο Φόντα (26 Ιουνίου 2021)
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αυστρίας, Φράνκο Φόντα (26 Ιουνίου 2021) @ 2021 JUSTIN TALLIS/AP IMAGES

Ο Φράνκο Φόντα δήλωσε υπερήφανος για την προσπάθεια των παικτών του κόντρα στην Ιταλία ενώ στάθηκε και στο γκολ του Αρναούτοβιτς που ακυρώθηκε ως οφσάιντ μέσω VAR, λέγοντας πως αν είχε μετρήσει ίσως να είχε προκριθεί η Αυστρία.

Η Αυστρία αποχαιρέτησε το Euro 2020 όμως το έκανε με ψηλά το κεφάλι καθώς αντιστάθηκε σθεναρά αν και αουτσάιντερ απέναντι στην Ιταλία του Ρομπέρτο Μαντσίνι και χρειάστηκε η ημίωρη παράταση για να λυγίσει και μπει τέλος στην πορεία της στο τουρνουά.

Αυτό ήταν κάτι που ευχαρίστησε τον κόσμο της και πάνω από όλα τον προπονητή της, με τον Φράνκο Φόντα να δηλώνει στο φινάλε του αγώνα του Γουέμπλεϊ:

"Είμαστε στενοχωρημένοι, ειδικά οι παίκτες, για αυτό τον αποκλεισμό. Όμως είμαστε υπερήφανοι για αυτή την εμφάνιση. Όλη η χώρα είναι υπερήφανη για την εθνική ομάδα, γράψαμε ιστορία με την πρόκριση στη φάση των 16.

Χάσαμε οριακά από μία ομάδα που είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Πιάσαμε εκπληκτική απόδοση και είμαι υπερήφανος".

Για να προσθέσει ο 55χρονος Γερμανός τεχνικός: "Στο δεύτερο ημίχρονο κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα χωρίς να αφήσουμε χώρο στους αντιπάλους. Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για 120 λεπτά.

Μετά το 90λεπτο είχαμε την εντύπωση ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στην Ιταλία, ότι μπορούμε να τους αποκλείσουμε.

Ήμασταν αισιόδοξοι αλλά η Ιταλία είναι ομάδα που εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες. Πλησιάσαμε το 2-2 που θα μας έστελνε στα πέναλτι. Σκοράραμε επίσης στο 60' ένα τέρμα που ήταν οφσάιντ για ελάχιστα εκατοστά.

Ίσως με εκείνο το γκολ να είχαμε κερδίσει το ματς..."

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ