ΡΟΜΑ

Φονσέκα για European Super League: "Το ποδόσφαιρο έδειξε ότι δεν κάνουν κουμάντο τα χρήματα"

Φονσέκα για European Super League: "Το ποδόσφαιρο έδειξε ότι δεν κάνουν  κουμάντο τα χρήματα"
LUCIANO ROSSI/LAPRESSE VIA AP

Ο τεχνικός της Ρόμα, Πάουλο Φονσέκα, εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρόθεση 12 ισχυρών ευρωπαϊκών ομάδων να φτιάξουν την European Super League και έστειλε το μήνυμα πως οι οπαδοί αποτελούν το σημαντικότερο συστατικό του αθλήματος.

Σε αντίθεση με τις Γιουβέντους, Μίλαν και Ίντερ που ήταν μεταξύ των ιδρυτικών μελών της European Super League στις 48 ώρες που διήρκεσε η ύπαρξή της, η Ρόμα αρνήθηκε να μπει σε αυτό το κλειστό κλαμπ και οι εξελίξεις την δικαίωσαν πανηγυρικά, με την ομάδα των "12" να αναδιπλώνεται μετά την καθολική κατακραυγή που γνώρισε από τον κόσμο και το εγχείρημα να παγώνει.

Το γεγονός αυτό δημιούργησε ευφορία στη συντριπτική πλειονότητα του κόσμου του ποδοσφαίρου και Πάουλο Φονσέκα είναι μεταξύ αυτών, με τον τεχνικό των τζαλορόσι να παραχωρεί συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος των τζαλορόσι με την Αταλάντα το βράδυ της Πέμπτης και να δηλώνει υπερήφανος για τη συνολική στάση που επέδειξε η ομάδα του.

"Όπως οι περισσότεροι προπονητές είμαι απολύτως αντίθετως στην Super League. Είμαι πολύ υπερήφανος που αποτελώ κομμάτι του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο έδειξε πως δεν κάνουν κουμάντο τα χρήματα, αλλά οι οπαδοί, οι παίκτες και οι προπονητές.

Αποδείξαμε πως οι οπαδοί είναι σημαντικοί και είμαι πολύ υπερήφανος για την απόφαση που πάρθηκε από όλους τους επαγγελματίες. Είμαι επίσης υπερήφανος για τη θέση που πήρε η Ρόμα", ξεκαθάρισε ο Πορτογάλος τεχνικός, για να προσθέσει με νόημα:

"Δεν ανησυχώ για το μέλλον του ποδοσφαίρου, έχει πάντα περιθώρια βελτίωσης και ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, έχουμε δείξει ότι αυτό το άθλημα μπορεί να επιβιώσει".

Ακούστε τον Ζοσιμάρ του Θέμη Καίσαρη για το μέγα θέμα της European Super League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Luciano Rossi/LaPresse via AP

TAGS ΡΟΜΑ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPEAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ