ΤΟΤΕΝΑΜ

Φονσέκα: "Δεν πήγα στην Τότεναμ γιατί έχω αρχές, όλα άλλαξαν από τη στιγμή που έφτασε ο Παρατίτσι"

Ο Πάουλο Φονσέκα, όντας προπονητής της Ρόμα
Ο Πάουλο Φονσέκα, όντας προπονητής της Ρόμα © 2021 LUIS VIEIRA / AP IMAGES

Ο Πάουλο Φονσέκα αποκάλυψε τους λόγους που οδήγησαν στο "ναυάγιο" με την Τότεναμ το φετινό καλοκαίρι, υποδεικνύοντας ως πρόβλημα τον Φάμπιο Παρατίτσι, ο οποίος προτιμούσε έναν προπονητή που θα παίζει αμυντικό ποδόσφαιρο.

Μία ανάσα από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Τότεναμ βρέθηκε το φετινό καλοκαίρι ο Πάουλο Φονσέκα. Παρότι, ο πρώην τεχνικός της Ρόμα αποτελούσε το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο των Spurs, οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν τελικά, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν σε συμφωνία και τον Νούνο Εσπιρίτο Σάντο να αναλαμβάνει τη διοίκηση της ομάδας.

Λίγους μήνες μετά, ο Πορτογάλος τεχνικός μιλώντας στην Telegraph αποκάλυψε τι ακριβώς έφταιξε και δεν ολοκληρώθηκε η συμφωνία του με τον σύλλογο του Λονδίνου. Όπως αποκάλυψε, εμπόδιο για να ευδοκιμήσει η συνεργασία του με την Τότεναμ στάθηκε ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Φάμπιο Παρατίτσι, ο οποίος και δεν συμφωνούσε με τον τρόπο παιχνιδιού του.

"Η συμφωνία είχε κλείσει. Ετοιμαζόμασταν για την προετοιμασία της σεζόν και η Τότεναμ ήθελε έναν επιθετικό προπονητή. Δεν ανακοινώθηκε, αλλά ψάχναμε παίκτες. Τα πράγματα όμως, άλλαξαν όταν έφτασε ο νέος αθλητικός διευθυντής (Φάμπιο Παρατίτσι), ο οποίος δεν συμφώνησε με κάποιες ιδέες και προτίμησε άλλον προπονητή", τόνισε χαρακτηριστικά ο Φονσέκα.

"Έχω κάποιες αρχές. Θέλω να προπονήσω μεγάλες ομάδες, αλλά θέλω το σωστό έργο και έναν σύλλογο όπου οι άνθρωποι θα πιστεύουν στις ιδέες μου και στον τρόπο παιχνιδιού μου και αυτό δεν συνέβη με τον αθλητικό διευθυντή. Ο πρόεδρος (Ντάνιελ Λέβι) και ο αθλητικός διευθυντής (Στιβ Χίτσεν) μου ζήτησαν: "φτιάξτε μία ομάδα που θα μπορεί να παίξει ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο" και ήμουν έτοιμος για αυτό. Δεν μπορώ να είμαι διαφορετικός.

Όλες οι ομάδες που έχω προπονήσει έπαιζαν έτσι. Στη Ρόμα και τη Σαχτάρ δεν ζήτησα ποτέ να αμυνθώ κοντά στην περιοχή, απέναντι σε μεγάλες ομάδες στο Champions League. Ο καλύτερος τρόπος να αμυνθείς είναι να έχεις την μπάλα".

TAGS ΤΟΤΕΝΑΜ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ