ΜΠΑΓΕΡΝ

Φλικ: "Θέλω να φύγω απ' την Μπάγερν στο τέλος της χρονιάς"

Ο Χάνσι Φλικ κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Αρμίνια Μπίλεφελντ
Ο Χάνσι Φλικ κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Αρμίνια Μπίλεφελντ © 2021 ANDREAS SCHAAD/ASSOCIATED PRESS

Ο Χάνσι Φλικ δήλωσε ότι θέλει να φύγει απ' την Μπάγερν στο τέλος της σεζόν, επιβεβαιώνοντας τις φήμες για διαφορετική πλεύση σε σχέση με τους Βαυαρούς, τους οποίους οδήγησε σε 6 τρόπαια πέρυσι.

Ο Χάνσι Φλικ πυροδότησε τη βόμβα και δήλωσε ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από την Μπάγερν στο τέλος της σεζόν, χωρίς να συνδέει την απόφαση αυτή με την έκβαση της χρονιάς. Στις δηλώσεις του έπειτα απ' τη νίκη με 3-2 επί της Βόλφσμπουργκ, που οδηγεί τους Βαυαρούς μία ανάσα από την κατάκτηση του 9ου διαδοχικού τίτλου στην Bundesliga και 2ου με τον Γερμανό τεχνικό στο "τιμόνι", ο Φλικ δεν δίστασε να προβεί σε αποκαλύψεις για το μέλλον του.

"Θα ήθελα να τερματίσω το συμβόλαιό μου στο τέλος της σεζόν. Αυτό είναι ένα γεγονός", δήλωσε αρχικά στο "Sky" ο 56χρονος προπονητής, επισημαίνοντας ότι κατέληξε σε αυτήν την απόφαση κατόπιν "προσεκτικής σκέψης" και χωρίς να την αιτιολογήσει δημόσια, αφού τη συζήτησε "εσωτερικά".

"Ήταν σημαντικό για μένα η ομάδα να το μάθει πρώτα από μένα, επειδή υπάρχει ήδη το ζήτημα εκεί έξω. Είμαι πολύ χαρούμενος για με την ομάδα μου", σημείωσε ο Φλικ, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023, αλλά οι ανοιχτές διαφωνίες του με τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας, Χασάν Σαλιχάμιτζιτς (και κατ' επέκταση με τη διοίκηση), φαίνεται πως τον οδηγεί στην πόρτα της εξόδου απ' τους Βαυαρούς και ίσως στο κατώφλι της ομοσπονδίας.

"Το μέλλον δεν είναι ξεκάθαρο. Δεν έχει υπάρξει συζήτηση. Φυσικά, η εθνική Γερμανίας είναι μια επιλογή που κάθε προπονητής πρέπει να σκεφτεί. Όμως πρέπει πρώτα να αποδεχθώ τα γεγονότα. Οι τελευταίες εβδομάδες δεν ήταν εύκολες για μένα. Γι' αυτό η διαδικασία του να μιλήσω στο σύλλογο και στην ομάδα μου ήταν πολύ σημαντική σήμερα".

Ο Φλικ προβιβάστηκε από βοηθός του Νίκο Κόβατς σε πρώτο προπονητή ύστερα απ' την απόλυση του τελευταίου στις 3 Νοεμβρίου του 2019 και μέχρι το τέλος της σεζόν είχε κατακτήσει τους 6 διαθέσιμους τίτλους που διεκδίκησε η Μπάγερν. Φέτος δεν θα επαναλάβει αυτό το κατόρθωμα, έπειτα από τον πρόσφατο αποκλεισμό της ομάδας στα προημιτελικά του Champions League και τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τη Χόλσταϊν Κιλ νωρίτερα στη σεζόν.

Photo Credits: © 2021 Andreas Schaad/Associated Press

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ