ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Φλαμένγκο - Αλ Χιλάλ 2-3: Θρίαμβος για τους Σαουδάραβες, πρώτη πρόκριση σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

Ο Λουσιάνο Βιέτο της Αλ Χιλάλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Φλαμένγκο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων 2022 στο "Ιμπν Μπατουτά", Ταγγέρη | Τρίτη 7 Φεβρουάριος 2023
Ο Λουσιάνο Βιέτο της Αλ Χιλάλ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Φλαμένγκο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων 2022 στο "Ιμπν Μπατουτά", Ταγγέρη | Τρίτη 7 Φεβρουάριος 2023 © 2023//MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Η Αλ Χιλάλ έκανε την έκπληξη και επιβλήθηκε με 3-2 της Φλαμένγκο στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων που διεξάγεται στο Μαρόκο, περιμένοντας πλέον το νικητή του Αλ Αχλί - Ρεάλ.

Η Αλ Χιλάλ έγινε η πρώτη ομάδα από τη Σαουδική Αραβία που προκρίνεται σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων ύστερα από τη σπουδαία νίκη της με 3-2 επί της Φλαμένγκο στην Ταγγέρη.

Η ομάδα του Ραμόν Ντίαθ κοίταξε στα μάτια τους πρωταθλητές Νότιας Αμερικής εκμεταλλεύτηκε τα δύο πέναλτι και την κόκκινη εις βάρος των Βραζιλιάνων και έφτασε στην πολυπόθητη πρόκριση.

Μόλις στο 4' ο Σαλέμ αλ Νταουσάρι άνοιξε το σκορ από τα 11 μέτρα και έδωσε σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του. Οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα πήραν την κατοχή της μπάλας, όμως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν σημαντικές στιγμές. Παρ' όλα αυτά, ένα διαγώνιο σουτ του Πέντρο στο 20' έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ζέρσον υπέπεσε σε νέο πέναλτι και αποβλήθηκε. Ο Αλ Νταουσάρι έκανε το 2-0 και έβαλε τις βάσεις της πρόκρισης.

Στο 2ο μέρος οι Σαουδάραβες ισορρόπησαν την κατοχή και στο 70' βρήκαν νέο γκολ με τον Λουσιάνο Βιέτο. Η πρόκριση ήταν δική τους παρά τη μείωση στις καθυστερήσεις από τον Πέντρο.

Πλέον, η Αλ Χιλάλ, η οποία συμμετέχει στο τουρνουά ως πρωταθλήτρια Ασίας του 2021, αφού το φετινό δεν έχει ολοκληρωθεί, περιμένει το νικητή του Αλ Αχλί - Ρεάλ που θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ