CONFERENCE LEAGUE

Φιορεντίνα για το χτύπημα στον Μπιράγκι: "Αποσπάστηκε η προσοχή των παικτών μας λόγω απειλών για την ασφάλειά τους"

Φιορεντίνα για το χτύπημα στον Μπιράγκι: "Αποσπάστηκε η προσοχή των παικτών μας λόγω απειλών για την ασφάλειά τους"
Ο Κριστιάνο Μπιράγκι τραυματίας @ 2023 DARKO BANDIC / AP IMAGES

Η Φιορεντίνα εξέδωσε ανακοίνωση για το αντικείμενο που έριξαν οπαδοί της Γουέστ Χαμ στον αρχηγό της ομάδας Κριστιάνο Μπιράγκι, τονίζοντας ότι επηρεάστηκε η προσοχή των παικτών, καθώς φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους.

Η Φιορεντίνα ηττήθηκε από τη Γουέστ Χαμ στον τελικό του Conference League, ωστόσο ο αγώνας στιγματίστηκε από το αντικείμενο που έριξαν οπαδοί στον αρχηγό των βιόλα, με αποτέλεσμα να ανοίξει το κεφάλι του.

Οι βιόλα στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι οι παίκτες δεν είχαν την προσοχή τους, καθώς απειλήθηκε η ασφάλειά τους, ενώ περιμένουν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φιορεντίνα: "Η Φιορεντίνα καταδικάζει έντονα αυτό που συνέβη στον αρχηγό της, Κριστιάνο Μπιράγκι, κατά τη διάρκεια του τελικού του Conference League μεταξύ Φιορεντίνα και Γουέστ Χαμ χθες το βράδυ.

Ο Μπιράγκι χτυπήθηκε στο κεφάλι από ένα αντικείμενο που πετάχτηκε από την εξέδρα που φιλοξενούσε τους οπαδούς της Γουέστ Χαμ στο 33ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ήταν έτοιμος να εκτελέσει κόρνερ.

Αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά προφανώς επηρέασε την απόδοση του ποδοσφαιριστή και των συμπαικτών του, των οποίων αποσπάθηκε η προσοχή από τα ποδοσφαιρικά θέματα λόγω των απειλών για την ασφάλειά τους.

Ο αρχηγός της βιόλα, παρόλο που υπέστη μια βαθιά πληγή στο κεφάλι του που απαιτούσε οκτώ ράμματα, συνέχισε να παίζει. Ο Μπιράγκι επέδειξε τις αξίες της δικαιοσύνης, της ακεραιότητας και του αθλητισμού που πρέπει να είναι το σημείο αναφοράς για όλο το ποδόσφαιρο και ότι η Φιορεντίνα επιδιώκει να κερδίζει με όλη της τη δύναμη.

Ο σύλλογος είναι βέβαιος ότι η UEFA θα αξιολογήσει διεξοδικά το περιστατικό και θα τιμωρήσει δεόντως τους υπεύθυνους για αυτήν την πράξη, δίνοντας την κατάλληλη απάντηση και δίνοντας το παράδειγμα ώστε να μην επαναληφθούν ποτέ τέτοιες καταστάσεις.

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ