ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φιλική ισοπαλία της Ολλανδίας με τη Γερμανία, πεντάρα η Ισπανία στην Ισλανδία

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Ολλανδίας με τη Γερμανία
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Ολλανδίας με τη Γερμανία @ 2022 PETER DEJONG / AP IMAGES

Ολλανδία και Γερμανία έμειναν στο 1-1 στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Πάρτι της Ισπανίας στο Ριαθόρ με πεντάρα επί της Ισλανίας, εκτός έδρας νίκη της Ιταλίας επί της Τουρκίας με 3-2.

Η Ολλανδία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Γερμανία στο Άμστερνταμ σε φιλική αναμέτρηση, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Μίλερ άνοιξε το σκορ για τη "μανσάφτ" στο 45+1', χάρη στο γκολ που σημείωσε.

Οι οράνιε ισοφάρισαν με τον Μπέρχβαϊν στο 68ο λεπτό έφερε το παιχνίδι στα ίσια έπειτα από ασίστ του Ντάμφρις, ενώ επτά λεπτά μετά ο Ντεπάι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έφερε τούμπα το ματς. Στο 71' οι παίκτες του Φαν Χαλ κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κερέρ, το οποίο πήρε πίσω το VAR.

Ξέσπασαν με τριάρα στην Τουρκία οι Ιταλοί

Οι δύο ομάδες που έχασαν στον ημιτελικό των playoffs (Τουρκία, Ιταλία) για την ευρωπαϊκή ζώνη αναμετρήθηκαν σε φιλική αναμέτρηση στην Κόνια, με τους Ιταλούς να επικρατούν με 2-3. Οι παίκτες του Στέφαν Καντζ πήραν κεφάλι στο σκορ χάρη στο όμορφο γκολ του Ιντέρ στο τέταρτο λεπτό, όμως η σκουάντρα ατζούρα κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς.

Οι Ιταλοί πέτυχαν ολική ανατροπή στο ημίχρονο και μάλιστα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Ο Κριστάντε στο 35ο λεπτό και ο Ρασπαντόρι στο 39'. Ο επιθετικός της Σασουόλο πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 69ο λεπτό, με το οποίο οι πρωταθλητές Ευρώπης. Οι Τούρκοι αρκέστηκαν στη μείωση του σκορ με τον Ντουρσούν στο 86ο λεπτό.

Πάρτι η "ρόχα" στο Ριαθόρ

Η Ισπανία είχε εύκολο έργο κόντρα στην Ισλανδία, επικρατώντας με 5-0 στο Ριαθόρ. Ο Μοράτα πέτυχε δύο γκολ πριν από την εκπνοή του πρώτο ημιχρόνου στο 37' και το 40', το δεύτερο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους, πετυχαίνοντας αλλά τρία γκολ. Ο Πίνο στο 47' έκανε το 3-0, έπειτα από ασίστ του Άλμπα, ενώ ο Σαράμπια με δύο προσωπικά γκολ, έπειτα από δύο ασίστ του Αλόνσο στο 61' και το 73', έκανε το 5-0.

Εύκολα τα τρία λιοντάρια την Ακτή Ελεφαντοστού

Εύκολο έργο είχε και η Αγγλία κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, καθώς νίκησε με 3-0 στο Γουέμπλεϊ. Ο Γουότκινς άνοιξε το σκορ στο 30ο λεπτό, με τον Στέρλινγκ να τον τροφοδοτεί.

Ο Στέρλινγκ ανέβασε το σκορ στο 45ο λεπτό, με τον συμπαίκτη του στη Σίτι, Τζακ Γκρίλις να μοιράζει την ασίστ στο 45ο λεπτό. Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ πέτυχαν το τρίτο γκολ με τον Μινγκς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από ασίστ του Φόντεν. Οι ελέφαντες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Οριέ με δεύτερη κίτρινη στο 40ο λεπτό.

Πεντάστεροι και οι τρικολόρ

Θύμα των ορέξεων των παικτών του Ντιντιέ Ντεσάμπ έπεσαν οι παίκτες της Νότιας Αφρικής, οι οποίοι γνώρισαν την ήττα με 5-0 στο Σταντ Πιέρ-Μορόι.

Ο Εμπαπέ άνοιξε το σκορ στο 23', με τον Ζιρού να διπλασιάζει τα τέρματα των παγκόσμιων πρωταθλητών στο 34ο λεπτό. Αμφότερους τροφοδότησε με ασίστ ο Γκριεζμάν. Στο 76' ο Εμπαπέ πέτυχε και δεύτερο γκολ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 76ο λεπτό και ο Μπεν Γεντέρ χρίστηκε σκόρερ πέντε λεπτά μετά. Ο Γκεντουζί διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 90+2'.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ