ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

FIFA: Σκέψεις για αντικατάσταση των βοηθών διαιτητών με ρομπότ!

FIFA: Σκέψεις για αντικατάσταση των βοηθών διαιτητών με ρομπότ!

Μετά το VAR, η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει στα σκαριά ακόμα μία καινοτόμα ιδέα, που θα προκαλέσει επανάσταση αλλά και τριγμούς στο ποδόσφαιρο καθώς σκέφτεται να αντικαταστήσει τους επόπτες με ρομπότ.

Σε μία νέα εποχή φαίνεται πως έχει μπει το ποδόσφαιρο, καθώς μετά την χρήση του VAR στις μεγαλύτερες λίγκες του πλανήτη, ήρθε η ώρα για την επόμενη κίνηση από την FIFA που θα προκαλέσει ιστορικές αλλαγές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής Daily Mirror, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου σκέφτεται να... τελειώσει τους επόπτες γραμμών και να τους αντικαταστήσει με ρομπότ!

Το βρετανικό μέσο το πάει ένα βήμα παραπέρα τονίζοντας πως η FIFA έχει δημιουργήσει ήδη μία επιτροπή για το πόσο επηρεάζει το VAR το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Μέσω αυτής της επιτροπής, θα εξεταστεί και η ιδέα να εισχωρήσουν κάμερες και υπολογιστές έτσι ώστε για αντικαταστήσουν τους βοηθούς διαιτητές και να κάνουν τις υποδείξεις οφ σάιντ και πλάγιου άουτ.

Για αυτή την προοπτική μίλησε και ένας άνθρωπος της FIFA στη Mirror: " Aν υπάρχει περίπτωση οι βοηθοί διαιτητές να αντικατασταθούν από κάμερες και υπολογιστές που θα υποδεικνύουν οφσάιντ και πλάγια; Μπορεί να γίνει πραγματικότητα μία μέρα".

Πλέον, μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες, αν τελικά αυτό το πρωτοποριακό project λάβει το πράσινο φως από την Παγκόσμια Ομοσπονδία ή μείνει στο συρτάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ