FIFA

FIFA: "Μπάχαλο" με το πρόγραμμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, πριν από την αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Αυστρία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", Άμστερνταμ | Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, πριν από την αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Αυστρία για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", Άμστερνταμ | Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 © 2021 KOEN VAN WEEL/ASSOCIATED PRESS

Η FIFA ανακοίνωσε τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, οι οποίες συμπίπτουν μαζί με τις ημερομηνίες διεξαγωγής του Copa Africa, κάτι που εμποδίζει ορισμένους ποδοσφαιριστές, ανάμεσά τους ο Εντουάρ Μεντί της Τσέλσι, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να δώσουν το "παρών" και στις δύο διοργανώσεις.

Η FIFA είναι σε μια λίγο δύσκολη περίοδο λόγω των αντιδράσεων που λαμβάνει στο σχέδιό της περί διεξαγωγής του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, ωστόσο τώρα απέκτησε έναν ακόμα "πονοκέφαλο".

Συγκεκριμένα έχουν συμπέσει οι ημερομηνίες του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το οποίο έχει οριστεί για τις 3 Φεβρουαρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έως τις 12 Φεβρουαρίου. Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής έχει οριστεί από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου.

Φυσικά το πρόβλημα είναι με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που δυνητικά θα έχουν δύο υποχρεώσεις στις δύο ημερομηνίες, τη μια με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα σε περίπτωση που προχωρήσαν αρκετά στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής και φυσικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχει η Αλ - Αχλί, καθώς η ομάδα του Καίρου έχει μέχρι στιγμής πέντε διεθνείς ποδοσφαιριστές με την εθνική Αιγύπτου και αρκετούς ακόμα με άλλες εθνικές ομάδες. Η Τσέλσι από την άλλη πλευρά, ενδεχομένως να στερηθεί των υπηρεσιών του Σενεγαλέζουν κίπερ, Εντουάρ Μεντί.

Αυτό που ίσως "σώζει" προς ώρας την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είναι ότι δεν έχει δηλώσει τις ακριβείς ημερομηνίες και ώρες των αγώνων, κάτι που δεν θα την βοηθήσει πάρα πολύ, καθώς είναι δύσκολο οι παίκτες να προλάβουν να παίξουν και στις δύο διοργανώσεις.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ