ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

FIFA: Τουρνουά αραβικών χωρών στο Κατάρ πριν από το Μουντιάλ

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο σε ομιλία του στο Άμστερνταμ στις 3 Μαρτίου του 2020.
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο στο Άμστερνταμ AP PHOTO/PETER DEJONG, FILE

Η FIFA θέλει να είναι όλα έτοιμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και έτσι διοργανώνει στο Κατάρ τουρνουά με τη συμμετοχή αραβικών χωρών τον Δεκέμβριο του 2021.

Οι πυρετώδεις προετοιμασίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ το 2022 συνεχίζονται. Ωστόσο, ενόψει του Μουντιάλ η FIFA έχει ετοιμάσει και άλλα σχέδια.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Τζιάνι Ινφαντίνο, ανακοίνωσε ότι 22 αραβικές χώρες συμφώνησαν να συμμετέχουν στο FIFA Arab Cup που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ από την 1 έως τις 18 Δεκεμβρίου του 2021.

"Είμαστε χαρούμενοι που οι 22 ομάδες από τον αραβικό κόσμο συμφώνησαν στην συμμετοχή τους στο τουρνουά που θα γίνει στα γήπεδα του Μουντιάλ. Μέσα από το ποδόσφαιρο, αυτή η διοργάνωση θα ενώσει 450 εκατομμύρια ανθρώπους" δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA κατά την επίσκεψή του στο στάδιο Lusail.

Συγκριμένα οι 22 ομάδες που θα πάρουν μέρος στην διοργάνωση είναι η Αλγερία, το Μπαχρέιν, οι Κομόρες, το Τζιμπουτί, η Αίγυπτος, το Ιράκ, η Ιορδανία, το Κουβέιτ, ο Λίβαμος, η Λιβύη, η Μαυριτανία, το Μαρόκο, το Ομάν, η Παλαιστίνη, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, η Σομαλία, το Σουδάν, η Συρία, η Τυνησία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Υεμένη.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ